gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 661  
»Toplam 14974855  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.157.61.194
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kim nerede?

Hüseyin SİNASİ

17 Temmuz 2014, 10:35

Hüseyin SİNASİ

 

                         

 

Temmuz ayının ortalarındayız, hava çok sıcak. Hava sıcak gündem de sıcak. Gündemde 10 Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve adayların seçim çalışmaları var. 

YSK cumhurbaşkanlığına aday olanların kesin aday listelerini açıkladı. Muhalefet partilerinin itirazlarını kabul etmedi. Ve seçim kampanyaları resmen başlamış oldu. YSK’ da gerçekleşen adayların kura çekiminde oy pusulasının 1. sırasında Erdoğan, 2. sırasında Demirtaş ve 3. sırada İhsanoğlu yer alacağı belirlendi.

10 Ağustos seçimde ilk yaşanacak ve adayların bankalarda açtıkları bağış hesaplarına isteyen bağış yapabilecek. Seçim yarışının centilmence geçmesi dilekleriyle Ekmelettin İhsanoğlu diğer adaylar Erdoğan ve Demirtaş’ın hesaplarına 1000 TL yardımda bulundu. Erdoğan yapılan bu bağışı jet hızıyla reddetti. Demirtaş esprili bir şekilde yardıma teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası olgun bir hava içinde geçiyor. Herhalde bunda CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nun tutum ve davranışlarının etkisi çok fazla. Bu havaya Demirtaş’ın da dâhil olduğunu görmek mümkün. Başbakan Erdoğan yaptığı konuşma ve davranışlarla gergin bir ortam yaratmaya çalışsa da tutmuyor. Bakalım bu psikolojik savaşın galibi kim olacak?

Adayların ortaya çıkmasıyla birlikte sağda solda, evde çarşıda insanlarla konuşuyor ne yapmak istediklerini anlamaya çalışıyoruz. Psikolojik olarak Erdoğan’ın çok önlerde olduğunu peşinen ifade edelim. Kime sorarsak soralım bu seçimi Erdoğan kazanır diyorlar. Ancak siz oy verecek misiniz diye sorunca vermeyeceğiz şeklinde cevap veriyorlar. Karşılaştığımız kişilere bu defa oyunuz kime diye sorduğumuzda CHP’li ve MHP’lilerde Ekmel Beyin adı öne çıkıyor. AKP’lilerde doğal olarak Erdoğan diyorlar. Dikkat çekici bir durum var. Ekmelettin İhsanoğlu’na çeşitli kesimlerden destek açıklaması geliyor. Son olarak BBP desteklerini belirti. Ancak AKP kanadı daha şimdiden Cumhurbaşkanlığı seçimini bitirmiş, Erdoğan sonrası partinin ve hükümetin basıl bir şekil alacağına yoğunlaşmış bulunuyorlar.

Seçimlere yirmi beş gün kaldı. Anamur’da hiçbir partide bir kıpırdanma ve adaylarını halka tanıtma gibi çaba yok. Böyle bir durum Başbakan Erdoğan için bir sorun çıkarmaz. Ancak İhsanoğlu ve Demirtaş’ın daha çok halka anlatılması ve ikna edilmesi gerekiyor. Şayet anketlerde ortaya çıkan sonuçlara razılar ise zaten bir şey yapmalarına gerek yok. 

Geçen hafta aramızdan ayrılan rahmetli Vedat Çelikbaş’ın daha Haziran ayı ortalarındaki tahmini Erdoğan’ın kazanması yolunda idi. Hatta rahmetli ile şakalaşmış, bir köşe yazarı için böyle kesin sonuçlu tahminlerde bulunmak doğru değil demiştik. Zira 30 Mart seçimlerinde böyle bir riske girmiş ve keşke öyle yapmasaydım diye hayıflanmıştı. Gerçekten Anamur’daki seçimler için önceden tahminde bulunmak zor. Çünkü Anamur seçmeninin ne zaman ne yapacağını kestiremiyorsunuz. Böyle bir hataya 2009 seçimi öncesinde ben de düşmüş ve bir hafta uyku gözü görmemiştim. O nedenle 30 Mart seçiminde elbette bir tahminimiz vardı, ancak açık tahminlerde bulunmaktan bilerek uzak durmuştuk. Bu nedenle kimse bizden 10 Ağustos seçiminde bir tahmin beklemesin.

Son söz olarak 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminin, ülkemize milletimize birlik, beraberlik, huzur, güven ve mutluluklar getirmesini diliyorum. Rahmetli Vedat Beyin sık kullandığı bir ifade ile bitirelim. “Şimdilik bizden bu kadar.”  

 

 

Bu haber 1762 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur