gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 17  
»Bugün 257  
»Toplam 15045698  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.189.180.244
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Vatandaş,"ohh bee dünya varmış" demek istiyor

Hüseyin SİNASİ

09 A?ustos 2012, 16:38

Hüseyin SİNASİ

  Vatandaş, “ohh bee dünya varmış” demek istiyor

 

Ramazan ayının son haftasındayız. Oruçlar tutuluyor, iftarlar açılıyor, teravih namazları kılınıyor, sahurlar yapılıyor, kısacası sayılı günlermiş gelip geçiyor. Bilmiyorum sizin de dikkatinizi çekiyor mu, bu sene nedense Ramazan’da insanlarda bir bıkkınlık, ruhsuzluk ve heyecansızlık söz konusu. Bunda aşırı sıcakların etkisinin olduğu inkâr edilemez. İnsanlar geçmiş yılları unuturmuş. Ama Anamur’da artık akşamları olduğu gibi gündüzleri de sokaklar bomboş. Cadde ve sokakların bu kadar boşalmasında sıcakların etkisi olduğu kadar oruçlu kişilerin evlerinden dışarı çıkmak istemeyişinin yanı sıra pek çok kişinin de serin yaylalara veya sahillere kaçmalarının sonucu olsa gerekir.

 

 Bilindiği gibi bizim kullandığımız takvimin aksine Hicri ve Rumi gibi güneş takvimlerinde yıl 365, değil 354 gündür. O nedenle dini nitelikteki olaylar 10 gün önceye rastlıyor. Bir araştırma yaptım. İlginç sonuçlara ulaştım. Bu sene Ramazan 20 Temmuz Cuma gününe rastlamış. 1914 yılında oruç tutmaya 24 Temmuz Cuma günü başlanmış ve Ramazan Bayramı 23 Ağustos 1914 Pazar günü kutlanmış. 1947 yılında 19 Temmuz Cumartesi günü oruca başlanmış ve 19 Ağustos 1947 Pazartesi günü Ramazan bayramının ilk günü kutlanmış. 1979 yılında 26 Temmuz Perşembe günü ilk oruç tutulmuş, 24 Ağustos 1979 Cuma günü de bayram kutlanmış. Bu kadar detaylı bilgiden sonra asıl konuya gelelim.

  

         2 Ağustos 2012 Perşembe günü Anamur AKP İlçe Başkanlığı Cumhuriyet Meydanında Ekonomi Bakanı M. Zafer Çağlayan’ın da konuk olduğu geniş katılımlı bir iftar yemeği düzenledi.

 

         Daha önce yazdığımız yazılarda bir konuyu vurguladık durduk. Dedik ki, devlet büyüklerimiz, bakanlar, milletvekilleri, hatta cumhurbaşkanı, başbakan vatandaşın ulaşım çilesini anlayabilmeleri için, Anamur’a D-400 yolunu kullanmaları lazım.

 

Başbakan Erdoğan geçen yıl 7 Mart’ta Alaköprü Barajının temel atma törenleri için gelirken Gazipaşa Havaalanını kullanmış, oradan da helikopter ile Anamur’a ulaşmıştı. O nedenle Sayın Başbakan, D-400 yolunun çilesini ancak kuşbakışı izleyebildi. Ama Ekonomi Bakanı Çağlayan ve beraberindekiler, Anamur’a çeşitli vesilelerle birkaç defa gelip gittiler. Bu defa Gazipaşa-Anamur yolunu kullanarak Anamur’a gelmiş, Anamur-Bozyazı-Aydıncık güzergâhını kullanarak Mersin’e gitmişler. Daha önce gelip gitmeleri bir tarafa bırakalım.  Şu son yolculuklarında Gazipaşa-Anamur ve Anamur-Mersin arasındaki yolun genel durumu hakkında bir düşünce sahibi olmuşlardır. Keşke aynı yolculuklarda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da bulunsaydı.

 

Ekonomi Bakanı Çağlayan Anamur’daki iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmada bize göre yeni bir şey yok. Özetle D-400 yolunun 2014 sonunda tamamlanacağı, muz üreticilerine yönelik korumanın devam edeceği belirtilmiş, 2B yasasının deldirilmeyeceği vurgulanmış. Sayın Bakanın 2B ile açıklamaları çoğu kişide hayal kırıklığı yaratmış olması lazım.

 

 Çağlayan’ın Bozyazı ve Aydıncık’ta yaptığı konuşma ve kimlerle görüşmeler yaptığına ilişkin bir habere rastlayamadım. Ertesi gün Mut ve Gülnar gezileri vardı. Aydıncık’tan Mersin’e ve Mersin’den Mut ve Gülnar’a geçerken sanırım yine karakolunu kullandı. Aslında Mersin’den Silifke’ye kadar hatta Mut’a kadar önemli bir sorun yok. Ama Mut Gülnar arası Sayın Çağlayan’ın dikkatini çekmiştir. Keşke eli değmişken Gülnar Aydıncık arasını da bir görseydi. Yolcu otobüslerinin dar ve keskin virajlardan dönerken insanın yüreğinin nasıl burkulduğunu görüp, anlayabilirdi.

 

Uzatmayacağım vatandaş Anamur’dan Gazipaşa-Alanya ve Antalya’ya, Silifke, Mersin, Adana’ya, Karaman ve Konya’ya daha kolay ve rahat gitmek istiyor. Kısacası vatandaş ohh bee dünya varmış demek istiyor. Haksız mı?

Bu haber 2937 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur