gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 30  
»Bugün 1027  
»Toplam 14975221  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.160.244.62
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Ahmet Yıldırım ile bir sohbetten yansıyanlar

Hüseyin SİNASİ

30 Haziran 2013, 23:27

Hüseyin SİNASİ

                          Ahmet Yıldırım ile bir sohbetten yansıyanlar

25 Haziran 2013 Salı günü, Anamur Ak parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım ile bir sohbet toplantısında bulunduk. Toplantıya gitmeden önce Ahmet Beyin yerel siyaset ile ilgili bazı açıklamalar yapacağını düşünmüştüm. Ancak öyle olmadı. Ülke gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmeleri öğrenme fırsatımız oldu.

Ahmet Yıldırım, Mersin’de devam etmekte olan, Akdeniz Oyunlarından, İstanbul’da yapımı başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul Projesi ve diğer yatırımlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin Mersin için ve bölgemiz için büyük bir kazanç olduğu belirttikten sonra, tesislerde kullanılan teknoloji ve mühendislerimizin başarılarından övgüyle söz etti.

İstanbul’a kazandırılacak 3. Havalimanı ile THY’nin en büyük havayolu şirketlerinden biri olacağını ve İstanbul’un önemli bir kavşak noktası olacağını duyururdu. Türkiye’nin büyümesi ve birçok ülkeyi geride bırakması dostlarımızı sevindirirken, düşmanlarımızı kıskandırmaktadır dedi. İstanbul Taksim-Gezi Parkında başlayan ve ülkenin her tarafına yayılan eylemlerin dış mihrakların ve faiz lobisinin kışkırtması olduğunu ifade ederken, polisin olayları önlemede büyük başarılar elde ettiğini söyledi. Bazı katılımcılar da Ahmet Beye bu konuda destek vererek, eylemcilerin haksız, güvenlik güçlerinin haklı olduğunu vurguladılar. Biz de söz konusu eylemlerin nedenleri tam olarak anlaşılmadan karar vermek doğru olmaz şeklinde görüş belirttik.

            Gezi Parkı olaylarına ilişkin düşüncelerimizi bundan önce yayınlanan “Gezi Parkı eylemleri ve sonrası” başlıklı yazıda açıklamıştık. Kısaca tekrarlamak gerekirse; ne hak, hukuk, adalet, insan hak ve hürriyetleri için sokağa çıkmak zorunda kalanları haksız bulmak, ne de kamu bina ve araçlarına, özel işyerlerine taşlı, sopalı, molotof kokteyli, havai fişekli saldırılarda bulunanları haklı bulmak, bu saldırıları önlemeye çalışan polisi suçlu ilan etmek devekuşu gibi başını kuma gömmek olacaktır. Evet, ortada bir suç ve suçlu varsa, bağımsız mahkemelerde yargılanmalı ve sorumlular sonuçlarına katlanmalıdır.

Ülkemizde maalesef bu işler öyle olmuyor. Gezi eylemlerinde olduğu gibi, eylemci ve destekçileri, alabildiğine hükümeti ve polisi suçluyor. Böyle bir eylemin yapılmasına karşı olanlar da, polisi koruyup kollayıp, eylemcileri yerin dibine batırmaya çalışıyorlar. Onun için yazılarımızda sık sık “sapla saman birbirine karıştı “demek zorunda kalıyoruz.

Eğer bir ülkede adalet terazisi doğru tartmıyor, halka hizmet etmesi gerekenler hak hukuku tanımıyor, aklın ve hayalin ulaşabildiği her yere siyaset bulaşmış ise, haksızlığa uğradığını düşünenler başlarının çaresine bakmak zorunda kalabilirler. Tarihte bunların örnekleri çoktur. Bundan sonrası için siz ne derseniz deyin, hepsi aynı kapıya çıkar.

Hüseyin ŞİNASİ

Bu haber 2185 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur