gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 12  
»Bugün 2272  
»Toplam 15002069  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.211.243.190
» Bu sitemizi ziyaretiniz

ÇEKİN ARTIK ELİNİZİ YAKAMIZDAN

Nazım PEKER

02 May?s 2021, 19:41

Nazım PEKER

                 ÇEKİN ARTIK ELİNİZİ YAKAMIZDAN

            İslam iyilik dinidir, iyiliği tavsiye eder.

            İslam yardımlaşma dinidir, yardımlaşmayı emreder.

            İslam iyilikte yarışın, nefret ettirmeyin müjdeleyin; zorlaştırmayın kolaylaştırın der.

            İslam kin gütmeyin, üç günden fazla küs durmayın, hoşgörüde umman gibi olun, iradeye saygı duyun der.

            Bir kısım siyasal İslamcılar, “Şeriat, adalet, hak-hukuk diye diye” halkın duygularını istismar edip, bazı köşe başlarını kaptılar.

            Uyguladıkları sosyal, ekonomik ve ahlaki değerlerle yıprandılar, İslâm’ı da yıprattılar. Okuyan ve düşünen kesim, bunların dedikleriyle yaptıklarına, söylemleriyle yaşamlarına baktıkça dinden de soğudular ve bunlardan kaçarak Tanrı’ya sığınıp deist oldular.

            Devlet pılı-pırtı mı satarmış diyerek cumhuriyetin değeri Sümerbank’ı kapattılar. Devlet tüccar mı diye Şeker Fabrikalarını sattılar ve devletti dımdızlak bıraktılar.

            Mahalli seçimler öncesi, kimi büyükşehirlerde kurdukları bakkal-manav reyonlarıyla güya halka ucuz patates, soğan, domates satmaya çalıştılar. Hızlarını alamayarak da: “Haftaya marul da gelecek” dediler.

            Bütün bunlar olurken büyümede Çin’i bile solladık, Batı bizi kıskanıyor, hayvancılıkta Avrupa’nın en iyisiyiz, ekonomi yukarı doğru PİK yapmakta diye millete masal anlattılar.

            Yönetenler bir başka dünyada yaşarken, yönetilenler hayatın gerçeğinde idiler, ekonomik durgunluk, işsizlik, pahalılık, enflasyon kıskacında çaresizlikleri yaşamaktaydılar.

            Mahalli seçimlerde, umduklarını bulamadılar. Bel bağladıkları büyük şehirleri kaybettiler. Kimyaları bozuldu. “Seçimi kazansalar da topal ördek durumundalar.” Diyerek her türlü engellemeyi yapacaklarını söylediler.

            Bütün bunlara rağmen, gelen belediyelerin başkanları hizmette geri kalmadılar, destanlar bile yazmaya başladılar. PKK gelecek yalanları da tutmamış oldu. Moralleri iyiden iyiye bozuldu; çuvalladılar, afalladılar, şaşırdılar. Çünkü halk gördü ki, gelenler gidenlerden daha iyi hizmet ediyordu. Hem de gösterişsiz ve riyasız.

            Batının bizi kıskandığı ve 2023’de uzaya gideceğimiz bir dönemde halk, ekmek derdine düştü. Ucuz ekmeğe ulaşmanın yollarını arar oldu.

            İBB halk ekmek üretimini artırdı. Piyasadan da epey ucuza daha sağlıklı ekmek hizmeti sunmaya başladı. Gelen talepler üzerine Halk Ekmek satış bürolarının çoğaltılması ve işletmelerinin de gazilerimize ve şehit yakınlarına verilmesi: İBB’nin meclisinde üyelerin oy birliği ile kararlaştırıldı. (Yani AKP’li, MHP’li İYİ Parti’li, CHP’li, HDP’li meclis üyelerinin oylarıyla.)

            Bu karar gereği Halk Ekmek büfeleri, İstanbul’un her yerine yayılmaya başlandı.

            Fakat gel gör ki, Üsküdar ve Ümraniye’nin AKP’li belediyeleri, bu büfelere karşı çıktı. Çünkü muazzam bir hazımsızlık ve haset söz konusu idi. İBB ve bu belediyelerin zabıtaları karşı karşıya geldi, istenmeyen manzaralar oldu.

            Halk bu duruma: “Dar gelirli ve geçinmekte zorlanan halkın, ucuz ekmeğe ulaşmasının neresi kötü, neresini beğenmediniz, neresi nerenizi rahatsız etti” diye karşı çıktı.

            Bıçağın kemiğe dayandığı bir bayan:, “Yeter artık, bunalttınız, fakirleştirdiniz, perişan ettiniz. Bıktık sizden de sizin yönetiminizden de; çekin artık elinizi yakamızdan!..” diye isyan etti.

            Evet soralım. Bu engellemeniz İslam’ın, insanlığın, hizmetin neresine yakışıyor?

            Beyler! Pek çok AKP’li de buna kıskançlık, hazımsızlık derler: “Çekin artık elinizi bu asil milletin yakasından, düşün artık yakamızdan!.” demekte.

Esen kalınız.

Nazım PEKER

Bu haber 575 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur