gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 29  
»Bugün 1224  
»Toplam 15036467  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.233.150
» Bu sitemizi ziyaretiniz

DEVLET ADAMI

Nazım PEKER

11 Ocak 2016, 23:06

Nazım PEKER

                                    DEVLET ADAMI

        Ülke son yıllarda devlet adamı sıkıntısı çekmektedir. Ne yazık ki ATATÜRK’ten sonra ülke, devlet adamına hasrettir. Sıkıntı had safhada! Devlet adamı diye başımıza seçtiklerimiz. Bırakın devlet adamlığını bir SOSYAL şirketi yönetecek bilgi ve öngörüden yoksunlar.

        Bu ufak girişten sonra şöyle bir eleştiriye parantez açalım.

        Eğer siz Yunanistan’ın, Megalo İdea’sını bilmezseniz. Yunanistan’la ilişkilerinizde yaya kalır nal toplarsınız. Adamların “Büyük Yunanistan” idealleri var. Bu idealin temel noktası; İzmir dahil Afyonkarahisar’a kadar Yunanistan’a ait olmasıdır. Siz ne yaparsanız yapın, ne kadar da “Sıfır Sorunlu Komşuluk” deseniz de nafile.

        Siz Rusya’nın tarih öncesinden beri; sıcak denizlere inme ve Boğazlara sahip olma politikalarını bilmiyorsanız. Rusya ile her ilişkinizde hep kaybeden olursunuz. Çünkü onların hesapları bu politika üzerine bina edilmiştir ve bu politikalarını er ya da geç gerçekleştirmek isteyeceklerdir.

        Suriye yıllardır Hatay’ın kendi toprağı olduğunu iddia etmekte ve bütün Suriye haritalarında Hatay, Suriye toprağı olarak çizilmektedir. Siz, Suriye’nin bu politikalarını bilmiyor ya da bilipte göz ardı ediyorsanız; kaybettiğinizin resmidir. Çünkü Suriye’nin son hedefi Hatay’ı kendi topraklarına katarak büyümektir.

        İran, kendi sapkın mezhebini dünyaya ve özellikle de İslam ülkelerine ihraç etmek istemektedir. Bu idealini bilmez iseniz, bütün ilişkilerinizde hep zarar eden ve kaybeden taraf olmaya mahkûmsunuz. İran’ın son hedefi, İslam dünyasını ŞİA yapmaktır.

        Ermenistan’ın hayali ve hedefi, Türkiye’den koparacağı topraklarla “Büyük Ermenistan’ı” Kurmaktır. Türkiye’ye sözde soykırımı kabul ettirip tazminat ve toprak koparmaktır. Siz istediğiniz kadar, Bursa’da Azerbaycan bayrağı sallamayın. Sonuç değişmez. Çünkü onun son hedefi; tazminat ve toprak kazanmaktır.

        Ermenistan’ın bu politikalarını bilemiyorsanız; ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız.

        Bulgaristan; Batı Trakya’da gözü vardır. Bunu unuttuğunuz ya da bilmediğiniz zaman işiniz bitmiştir.

        PKK, KCK, HDP’nin bir çıkış noktası ve bir varış hedefi yok mudur? Türkiye’den toprak alıp, Kürt devleti kurmak değil midir çıkış noktası? Bu hedefine ulaşmak değil midir çabası? Siz bunu nasıl görmezsiniz, nasıl bilmezsiniz? Açılım Süreci, başınıza bela olup çıktı.

        İşte geldiğiniz nokta. Terör yuvalarına döndürülen bir zamanların Beyrut’unu günümüzün Halep ve Musul’unu andıran manzaralar.

        Siz bir devlet adamı olarak, tarih bilmiyorsanız, öngörünüz yoksa nasıl dünya lideri olacaksınız? Nasıl ülkeyi barış ve kardeşlik içinde BÜYÜTÜP yöneteceksiniz?

        Onun için Devlet adamı olmanın aslı da esası da; tarih bilmektir, komşularınızın amaçlarını iyi tahlil edebilmektir.

        Ya değilse, hem kendinizi hem de idare etiğiniz ülkenizi yalnızlığa ve başarısızlığa, teröre ve kaosa mahkûm edersiniz. Tıpkı bugün olduğu gibi!

            Türkiye’nin içte ve dışta bulunduğu noktalardan memnun musunuz?

        Ülke bu halde iken, hangi yetkiyi kullanamıyorsunuz da; BAŞKANLIK diye dayatmaktasınız. Başkan olursanız hangi yetkileri kullanacaksınız?

        Esen kalınız.

 Nazım PEKER

Bu haber 1433 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur