gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 1556  
»Toplam 15043744  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.14.142.115
» Bu sitemizi ziyaretiniz

TARİHE NOT DÜŞÜLEN KONGRE

Nazım PEKER

15 Nisan 2018, 17:15

Nazım PEKER

                           TARİHE NOT DÜŞÜLEN KONGRE

            İYİ Parti, 01. Nisan 2018 Pazar günü Ankara’da Genel Kurul toplantısını (Kongresini) yaptı. Yaptıysa yaptı ne var bunda diyebilirsiniz/diyemezsiniz.

            Çünkü İYİ Partinin kongresi, bazı noktalardan Türk siyasi tarihine bir not düşmedir. Bu not düşmeyi üç ana başlıkta irdeleyebiliriz.

            Bir şöyle ki; İYİ partinin tüm delegeleri, yol paraları ödenmeden, yiyecekleri karşılanmadan, otel odaları ayrılmadan bir inancın azmi ile Ankara’ya geldiler. Kongre salonunu doldurdular. İnandıkları Genel Başkanları Sn. Meral Akşener’i gönülden desteklediler, “Sen yürü, biz seninleyiz” dediler.

            Oysa biz biliriz ki, pek çok siyasi partinin hele hele iktidar ya da koalisyon partilerinin delegelerinin yol paraları ödenir, yemekleri yedirilir, otelde yerleri ayırtılır. Buna rağmen kongre salonuna pek çoğu katılmazdı. Ama İYİ Parti’nin inanmış ve azimli delegeleri, ceplerinden bütün masraflarını karşılayarak Kongre salonunda yerlerini almıştır. Bu, Türk siyasi tarihine düşülen birinci nottur.

            İki, İYİ Partiye gönül vermiş, onu bağrına basmış Anadolu insanı Kars’tan, Hakkari’den, Mersin’den, Samsun’dan, Edirne’den, İzmir’den, Konya’dan, İstanbul’dan özetle Anadolu’dan kongre salonuna giremeyeceklerini bildikleri halde Ankara’ya gelmişlerdir. Salona girmemişler ama dışarıda da “Biz filan yerden geldik de salona bile giremedik” şikâyet ve serzenişinde bulunmamışlardır. Kimilerine göre 123 bin kimilerine göre 70 bin kişi böylesine bir fedakârlığa katlanmışlardır ki, bu da Türk siyasi tarihinde bir ilktir. Türk siyasi tarihinde böyle bir katılım ilk ve tektir. Bu da Türk siyasi tarihine düşülen ikinci nottur.

            Üç, TBMM’inde 6 vekil ile temsil edilen ve her türden araştırma şirketlerince % 10 barajını rahatlıkla aşacağın da hem fikir olunan İYİ Parti’nin Kongresini, devletin televizyonu TRT ne naklen ne de haber bültenlerinde vermemiştir. Oysa TRT, bir siyasi partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin televizyonudur. TRT, Türk vatandaşlarının vergileriyle yayın hayatını sürdüren tarafsız ve yansız olması gereken bir kurumdur ki… Aynı TRT, AKP’nin kongresini: 8 saat 35 dakika 33 saniye CANLI naklen vermiştir.

            Bu da, bu kongrede Türk siyasi tarihine düşülen üçüncü not olmuştur.

            Delege neden böyle katılmıştır? İYİ Parti’nin delegeleri inanmış, kültürlü ve Türkiye’nin mevcut idaresinden kaygılı ve endişeli kişilerden oluşmaktadır.

            Kongre salonuna giremeyeceklerini bile bile Ankara’yı, köfte ekmeksiz, yol parasız dolduran on binlerce inanmış Anadolu insanı da, Türkiye’nin iyi idare edilmediğinden endişeli inanmış ve inançlı insanlardır. Onların endişesi rant değildir, ihale kapmak değildir, oğlunu ya da kızını işe sokmak hiç değildir. Kaygı ve endişelerinin ortak paydası; “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” inancıdır.

            TRT neden naklen vermemiş ve haber yapmamıştır. Tarafsız değildir, birilerinden de korkmuştur. Oysa asıl korkulması gereken halktır, halkın azim ve iradesidir.

            İYİ Parti’nin Nisan kongresi, Türk siyasi tarihinde bir ilklerin kongresi olmuştur. Ortak görüş ve kanı; AKP ve Sn. Genel başkanının, İYİ parti’nin yükselişinden ve halkın İYİ PARTİ’ye teveccühünden oldukça rahatsız olduğudur.

            Ve Türk siyasi tarihinde; Parası ve medya desteği olmayan yeni kurulmuş bir partinin: Tarihe not düşülen bir kongresinin yapılmış olmasıdır.

            Her şey Türkiye ve asil Türk insanı için olması dileğimizle…

            Esen kalınız.

Nazım PEKER

Bu haber 1077 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur