gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 110  
»Bugün 92  
»Toplam 14999889  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.238.161.165
» Bu sitemizi ziyaretiniz

DENİZ BİTTİ, KARA GÖRÜNDÜ

Nazım PEKER

01 Eyl?l 2016, 02:49

Nazım PEKER

                 DENİZ BİTTİ, KARA GÖRÜNDÜ- ORTAM YUMUŞADI

            Türkiye’nin kimsenin oynayamayacağı sacayakları vardır. Türkiye’nin geçmişten geleceğe kurulmuş; laik-demokratik-sosyal -hukuk sistemi vardır.

            Türkiye ideolojilerle değil, ideallerle ve ülkülerle yönetilir. Bu gerçeği, bu ülkeyi yönetmeye talip herkesin bilmesi gerekir.

            İki yıl kadar öncesini: dönemin başbakanı Sayın Erdoğan ile Barolar birliği başkanı S. Fevzioğlu’nun atışmasını ve birbirlerine saydıklarını hatırlamak bile istemiyorum.

            Benim istediğim; geçtiğimiz günlerde S. Fevzioğlu’nun baro başkanları ile Beştepe’ye yaptıkları ziyaret ve birbirlerinin haklı yönlerini övgü dolu sözlerle dile getirmeleridir.

            Özlenen fotoğraf hep bu olmalı. Samimi midir, değil midir tartışmasına girmek istemiyorum. Bizim insanımızın samimiyetle bir birini kucaklaması, kötü günlerde destek, güzel günlerde bayram havası yaşaması en büyük temennimizdir.

            Elbette ki, muhalefet olacak. Muhalefetsiz demokrasi tuzsuz-tatsız yemeğe benzer.

            Sayın Cumhurbaşkanı, kara 15 Temmuz kalkışmasından sonra sanırım bazı gerçekleri: Cemaatle, ideolojiyle, iç siyasete yönelik politikalar yapmakla, ona buna çatmakla, birilerini küçük görmekle, muhalefeti yok saymakla, komşulara efelenip, iç işlerine karışmakla bu işin olmayacağını gördü. Geçmişten örnekler vermek istemiyorum ve geleceğe bakıyorum

            Gerek Cumhurbaşkanı’nın gerekse Başbakan’ın yumuşama ve fikir teatisinde bulunması, muhalif elleri sıkması, muhalefetin fikrine de müracaat etmesi: gerilen Türkiye’yi yumuşattı. Vatandaşlar arasında birliğin oluşmasına, kardeşlik duygularının gelişmesine neden oldu.

            Bu elbette ülkemiz ve ülkemizin yüce çıkarları açısından sevinilecek bir durumdur.

            Özellikle Sayın Başbakan’ın, bir konuşmasında “Tekbiiiiiiir Allahüekber!” diye bağıran birisine: “Ne oluyor yahu sefere mi çıkıyoruz?” ikazı çok yerinde ve özlenen bir tepki idi.

            Şunu herkes gördü ki, 15 Temmuz utanç kalkışmasına, Türk insanı sen-ben, benim partim-senin partin bakışıyla karşı koymadı ve meydanları doldurmadı. Ülkem, cumhuriyetim, demokrasim, laik sistemim, hukukum, kurum ve kuruluşlarım diyerek karşı koydu, demokrasi nöbetlerine katıldı.

            Bu az şey mi?

            Bu ülkenin sistemini Atatürk ve arkadaşları kurmuşlar. Bunlarla oynamanın, ne kadar tehlikeli olduğunu hep beraber 15 Temmuz akşamı yaşayarak gördük. Allah bu milleti de, bu ülkenin kurum ve kuruluşlarını da laik, demokratik, sosyal hukuk sistemini korudu.

            Rabbime şükürler olsun.

            Elbette hükümetin de doğruları yanlışları var. Elbette muhalefetinde haklı ya da haksız eleştirileri var. Ortak akıl ve “Gel kardeşim! Sen bu konuda ne diyorsun?” mantığıyla her şey çözümlenir.

            Hepimiz denizin bittiğini gördük değil mi?

            Söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır. Ne olur, teferruatlarla zaman öldürmeyelim.

            Esen kalınız.

 

 Nazım PEKER

Bu haber 1591 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur