gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 36  
»Bugün 1125  
»Toplam 15045317  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.220.154.41
» Bu sitemizi ziyaretiniz

KASIM 2015 SEÇİMLERİNE GENEL BİR BAKIŞ

Nazım PEKER

03 Kas?m 2015, 21:57

Nazım PEKER

KASIM 2015 SEÇİMLERİNE GENEL BİR BAKIŞ

        Kasım 2015 Erken Genel Seçimleri yapıldı. Bu seçimlerin sağ-salim, güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan tüm güvenlik kuvvetlerimize, seçim sonuçlarını hızlı bir şekilde sonuçlandırıp bizlere ulaştıran il, ilçe seçim kurullarının değerli hâkim ve yetkililerine ve YSK’na gönülden teşekkürler. Kendilerini kutluyorum.   

Onca eleştiri ve olumsuzluklara rağmen S.A. Davutoğlu idaresindeki Ak Parti, itirazsız seçimlerin galibi olarak çıktı. 316 kadar vekil alarak tek başına hükümet olmayı başardı. Kendilerini kutluyor ve tebrik ediyorum. Seçmen O’nu, “muhalefete muhtaç eylememiştir.”

        Asıl sorun bundan sonra başlamaktadır.  Sezgisi yüksek Türk seçmeni: “Çözüm Süreci ne olacak? Sıkışan dış politika, tıkanan ekonomi, bozulan hukuk, ayrıştırılan bir toplumu nasıl düzelteceksen düzelt” demiştir. Hemşehrimin işi bundan sonra daha da zordur.

        Halkın işi de öyle: Türkiye bundan böyle HUKUK devleti mi yoksa KANUN devleti mi olacak?

        Bu seçimlerin en tartışılacak partisi MHP ve Dr. Devlet Bahçeli’dir.

        MHP seçmeni okuyan, eleştiren, araştıran, heyecanlı bir kitledir. Sandığa katılım % 80 lerde olmuştur. Katılmayan seçmen büyük çoğunlukla CHP’li ve MHP’li seçmendir. Neden?

        MHP ve kurmayları, Erciyes Zafer Kurultayı başta olmak üzere diğer kurultayları kaldırmış. MHP’yi heyecandan uzaklaştırmıştır.

        MHP kurmayları, il ve ilçe teşkilatlarını sık sık atayıp, alarak karmaşık bir idareye sebep olmuşlardır. Halkı kucaklayamayan il ve ilçe teşkilatları MHP’yi seçmenden soğutmuşlardır.

        MHP’li, delegeye ve seçmene kulak vermemiş, bildiğini okuyarak seçmenden kopuk bir sistem oluşturmuştur.

        Parti içi demokrasi çalıştırılmamış, “ya ben ya da benim yaptığım” mantığını hakim kılmıştır.

        Aday tespitinde, çevre ve şehir nüfusları göz önüne alınmamış, seçmene rağmen: tepen inme liste başı yapılan adaylarla seçimlere girilmiştir.

        MHP camiasının sevdiği ve değer verdiği; Sinan Ogan, Meral Akşener ve Ozan Arif sancısıyla seçimi karşılamıştır. Seçmen, “benim sevdiğimi benim partim neden sevmiyor?” duygusunu yaşamıştır. Acaba seçimi kaybeden üst yönetim, biraz olsun dinlenmeyi düşünüyorlar mı?

        Seçmene anlayacağı dilde MHP anlatılamamış. “Her şeye HAYIR “diyen, hükümet olmak istemeyen bir MHP algısıyla seçime girilmiştir.

        Güneydoğu meselesine MHP’nin bakışı anlatılmamış, çözüm yolları anlayacağı şekilde anlatılamamıştır. HDP’ye oy vermiş milyonlarca insan yok sayılmıştır.

        MHP pek çok kararı ile “AKP’nin koltuk değneği” algısına sebep olmuştur.

        MHP, vakit geçirmeden, özür ve mazeret üretmeden: ama, fakat, lakine sığınmadan köklü bir yönetim değişikliğine acilen gitmeli. Delegeye saygı duyarak ve değer vererek; il ve ilçe teşkilatlarını oluşturmalı. Delegenin belirleyeceği yerli adaylarla da seçimlere girmelidir. MHP’li seçmeni MHP’den daha fazla soğutmadan ve zaman geçmeden bunları yapmalıdır ki; MHP hak ettiği % 25-30 ları yakalasın.

        Seçimlerin Türk milletine, Türk dünyasına ve Türklüğe hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kazanan Türkiye olsun.

        Esen kalınız.

Nazım PEKER

Bu haber 1758 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur