gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 14  
»Bugün 923  
»Toplam 15036166  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.217.67.16
» Bu sitemizi ziyaretiniz

YENİ BİR ANAYASA ÖNCELİK Mİ?

Nazım PEKER

04 Aral?k 2015, 00:37

Nazım PEKER

YENİ BİR ANAYASA ÖNCELİK Mİ?

        AKP hükümeti, dönemin Başbakanı S. Erdoğan tarafından PKK’ya verilen kimi söz ve tavizler altında ezilmekte ve bir çıkış yolu aramaktadır. Bu çıkış yolu, AKP için dikenli bir yoldur,

        S. Erdoğan, S. Davutoğlu ve AKP’nin kurmayları her sıkıştıklarında gündemi değiştirmek adına;    “Bu ihtilal Anayasası Türkiye’nin önünü tıkamakta. Bu darbe Anayasasından acilen kurtulmamız gerekmektedir savunmasına sarılmaktadırlar. Oysa Orduya Kumpasta, mallara el koymakta, basını susturmakta bu Anayasa hiç ellerini bağlamamakta!

        Bize göre Türkiye’nin önceliği darbe Anayasası değil; 12 Eylülün dayattığı Siyasi partiler yasası ile değiştirilmesi asla istenmeyen % 10 luk barajlı seçim sistemidir.

        AKP neden, darbe Anayasasından kurtulmayı istiyor da; Darbecilerden kalan bu iki yasayı değiştirmeye yanaşmıyor? Çünkü asıl olan ülkenin menfaati değil; AKP’nin kazanım ve çıkarlarıdır.

        Kaldı ki Anayasaya: darbe Anayasası demek cehalet değilse iftiradır. Bu Anayasa çeşitli dönemlerde yapılan değişikliklerle sivilleştirildi; darbe Anayasasının % 75 den fazla maddesi zaten değiştirilmiştir.

        Geçen dönem AKP’nin başkanlığında kurulan “Uzlaşma Komisyonunda” 62 maddenin daha değiştirilmesi konusunda mevcut partilerle uzlaşma sağlanmıştı. Fakat bu maddeler, AKP’nin çıkarlarına melhem olmadıkları için; oylanması yapılmamıştı.

        AKP’nin maksadı, Darbe Anayasası’ndan kurtulmak değil, AKP’nin hedeflerine varmasında engel olan “Değiştirilmesi dahi teklif edilemez” denilen ilk dört maddenin değiştirilmesidir. AKP’li kimi kurmayların zaman zaman yaptıkları açıklamalardan anlamaktayız ki; TÜRK ve TÜRKLÜK kavramları AKP’lileri oldukça rahatsız etmekte.

        Onun için AKP’li kurmaylar bu kavramlardan kurtulmak ve Anayasayı bu kavramlardan arındırmak istemekteler.

        Neden?

        Türk ve Türklükten neden bu kadar rahatsızsınız?

        Size oy veren % 49 luk kesim Türk değil mi? Türkün oyunu alıp, onun adını Anayasa’dan çıkarmaya ne hakkınız var?

        Efendim Anayasa faşizan ve ırkçı imiş. Faşizan olduğu tartışılır. Ama ırkçı olması gerekmez mi? Bu devleti oluşturan milletin adı Türk’tür. Türkün ne olduğu da Anayasa’da: ırk kavramına atıfta bulunmadan izah edilmiştir. Bakınız Rusya’ya, Rusya’da onlarca ÖZERK cumhuriyet ve halklar olmasına rağmen: Devleti: RUSYA, Dili: RUSÇA, halkı: RUS milletidir.

        Bilmem anlatabildik mi?

        Yeni bir Anaysa ve Darbe Anayasası lafları, tehlikeli laflardır. Bunun altında kalırsınız. Bu millet her şeyi affedebilir ama kendisine yapılan kötülüğü ve kendisiyle zıtlaşanı asla affetmez. Bakınız MHP’nin ve S. Bahçeli’nin durumuna?

        Bu ülkenin ÖNCELİĞİ, “Yeni sivil bir Anayasa” değil: işsizler ordusuna iş, atanamayan öğretmenlere atama, bozulan hukukun düzeltilmesi, dış politikadaki yalnızlıktan kurtarılması, ayrıştırılan aziz vatandaşlarımızın yeniden kaynaştırılması, bozulan güvenliğin yeniden sağlanması, korku ve endişenin kaldırılması, şehirlerin gezilebilir hale getirilmesi, huzurun sağlanması. Ekonominin canlandırılması, eğitimin düzeltilmesidir.

Esen kalınız.

Nazım PEKER

Bu haber 1632 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur