gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 737  
»Toplam 15044929  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.19.30.232
» Bu sitemizi ziyaretiniz

MEHMET TÜRE HANGİ HİZMETLERİ YAPMADI Kİ?-II

Mustafa KAYA

12 Mart 2013, 23:27

Mustafa KAYA

MEHMET TÜRE HANGİ HİZMETLERİ YAPMADI Kİ?-II

Bir önceki yazımda Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından ilk defa yapılmış olan hizmetleri ele almıştık. Bu yazımda ise yapılan diğer büyük hizmetlerden bahsedeceğim.

Tüm mahallelere yapılan çocuk parkları ve spor kompleksleri, yine tüm mahallelere döşenen parke yol yapımları, ara yolların yapılması, İskele ve stat yolunun tamamen günün şartlarına göre yenilenerek toplumun hizmetine sunulması, İskele- Stat arasının aynı hassasiyetlerle yapılması, Yıldırım Beyazıt mahallesi yolunun en güzel hale getirilmesi, Kalın Ören yolunun çağın şartlarına uygun hale getirilmesi, Devlet Hastanesi’nin çevresi ve Salı Pazar yerinin yollarının düzenli hale getirilmesi, Anamur’a Mersin’in en modern pazar yerinin kazandırılması, masrafı oldukça fazla olan Sanayi Sitesinin yapılması gereken yerlerinin %80’e yakını tamamlanmıştır. Sanayi Sitesinde kalan hizmetler için şu anda hızlı bir çalışma yeniden başlamış devam etmektedir.Tahmin ederim,bu girişle Sanayi Sitesinde yapılacak işlerin tamamı bitirilebilir.

Şimdi yazımızın başlığına tekrar dönersek: Mehmet Türe hangi hizmetleri yapmadı ki sorumuza tabi ki dört yılda her şey tamamlandı demek doğru olmaz. Meselâ Anamur’a çok ihtiyaç olan büyük bir toplantı ve düğün salonu hâlâ ufukta görünmüyor,  mahalle muhtarlara söz olarak verilmiş olan bilgisayar ve muhtarlık odaları sanırım henüz yerine getirilemedi. Bununla birlikte şu hakkı da teslim edelim ki: 2009’daki seçim çalışmaları sırasında vermiş olduğu sözün %80’inı yaptı ve yapmaya devam ediyor. Anamur Sanayi Sitesi karşısında yapımına yeni başlanmış büyük bir hal yeri inşaatını bilmiyorum gördünüz mü?

Şahsen şundan çok eminim ki: Mehmet Türe Nisan 2009’un ilk haftasında görevi devralmıştı. O günden bu yana işinin başından bir saat bile ayrılmadan hizmetlerine devam etmektedir. Yukarıda da bahsetmiş olduğum gibi iktidarın nimetlerinden nasip alamamasına rağmen seçim meydanlarında vermiş olduğu sözlerini sıra ile yerine getirmeye, projelerini hizmet olarak uygulamaya devam etmektedir. Mehmet Türe sevenlerinin veya dostlarının: “Yahu! Bir gün yaylalarda gezelim dolaşalım, bir akşam misafirim ol” tekliflerine karşılık: “Yahu! Ben, belediyeden bir saat ayrılırsam bir gün, bir gün ayrılırsam bir ay sıkıntı çekerim. Onun için işleri günlük takip etmek zorundayım” demesi ve gerçekten de öyle yapması işine ve hizmetine bağlı olduğunun bir göstergesidir. Dört yıllık çalışması süresinde yasal olan izninden bu güne kadar bir gününü bile kullanmamış olması bu cümlelerimin doğruluğunun ispatı olsa gerek.

Bazı insanlar sırf kendi kişisel menfaatleri olmadığı için Sayın Başkanı yerden yere vurmaya çalışıyorlar. Burada şahit olduğum bir olayı siz okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

Bir İlkbahar mevsimiydi. Sanırım Sayın Başkanın ikinci yılı olabilir. Bir tanıdık arkadaşın işi için Başkanın odasında ben de sıraya girdim.  Sırada benden sonra olan tanımadığım bir kişiye nezaket kuralı gereği sıramı verdim. Şahsın, Başkandan isteği: Evine almış olduğu şahsi traktöründen ödeyemediği borcu için para yardımı istiyordu. Tabi bu yanlış teklif karşısında ben de tam kulak kesildim.

Başkan, gayet sakin bir şekilde:- “Yahu! … Ağa  benim bir maaşım var ama ben de çocuk okutuyorum, ev geçindiriyorum, kendi maaşım kendime yetmiyor, zaten emekli maaşımı da alamadım. Onun için cebimden yapsam gücüm yok. Belediye gelirinden yapmamın zaten hiçbir yasal ve olumlu yönü de yok, kusura bakma! Bu yardımı benim yapmamın imkânı yok” diyerek şahsı yollamaya çalıştı. Bu şahıs hâlâ isteseniz yaparsınız ya diyerek Başkanın odasından ayrıldı.

Şimdi birlikte düşünelim: Bu şahsın kendi şahsına aldığı traktör için böyle bir yardım istemeye hakkı var mıdır? İkinci bir şık şimdi bu şahıs, kabul edilmeyecek böyle istekten dolayı Sayın Başkanı kamuoyunda: Çalışmadı, yapamıyor, hangi hizmeti yaptı ki…gibi kötülese sizce haklı olur mu?( Sanırım devamlı kötülüyordur.)

Belediye Başkanı Mehmet Türe en çok: Benim falan, işe alınmadı diye kötülenmeye çalışılmaktadır. Yahu! açık bir iş varda Başkan hayır olmaz mı dedi. Şahsen benim çocuklarım da işe alınmadı. Ben bundan hiç alınmadım. Çünkü benim için şahsa hizmetten, topluma hizmet daha önemlidir. Başkan Anamur’a hizmetini iyi yapıyorsa bu önemlidir.

Bu ve buna benzer kişisel çıkarlarımız için bir insana kötü demek ne insanlık katında ne de ALLAH katında doğru olamaz.

Anamur’da bu ve buna benzer çok olaylar vardır. Mersin’in en modern pazar yeri Anamur’a yapılmış, hâlâ bir özür bulmaya çalışılmaktadır.

Onun için diyorum ki: “Yiğidi öldür ama hakkını yeme.” Sayın Başkanı serbest bırakalım hizmetlerine devam etsin, Anamur güzelleşsin.

İlk yazımın son satırını yine tekrarlıyorum: “AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LÂFA BAKILMAZ.”   Ziya Paşa

 

MUSTAFA KAYA

Eğitimci Yazar

Bu haber 2381 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur