gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 12  
»Bugün 16  
»Toplam 15036875  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.137.172.68
» Bu sitemizi ziyaretiniz

"ÜLKÜCÜ" EGOSUNU YENEN İDEALİSTTİR

Mustafa KAYA

10 ?ubat 2015, 15:04

Mustafa KAYA

       “ÜLKÜCÜ” EGOSUNU YENEN İDEALİSTTİR

 

Sevgili Peygamberimiz ve kurtarıcımız: “Beni kendi nefsinizden daha fazla sevmedikçe tam iman etmiş olmazsınız” diye buyurmuşlardır. Bunları işiten sahabeler heyecanlanarak “Ey ALLAH’ın Resulü, biz seni canımızdan daha aziz bilir ve severiz” cevabını vermişlerdir. Uhud Savaşı’nda Peygambere gelen oklara ve Ona gelen kılıç darbelerine göğüslerini siper ederek “ALLAHIN Resulü’ne bağlılıklarını göstermişlerdir.

 

İman öyle bir aşk ve sevgi derecesi ifade eder ki o noktada artık can ve malın bir toz zerresi kadar değeri kalmaz. Üstadın etrafında toplanan gönül erbabı birbirleri ile o derece kenetlenmeli, sen ben olmaktan çıkmalı, biz haline gelmelidir.

 

Bütün bunları şunun için yazıyoruz: Kendini sen- ben kavgasına kaptırmış, bütün kaygısı “nefsanî saadet” ile mal ve mülk kazanmaktan ibaret olan, gece ve gündüz küçük dünyevi hesaplar peşinde koşan, araba, apartman, makam, mevki ve şöhret arayan, vatanı, milleti, bayrağı, dini, dili tahrip edilirken masasından ve kasasından başka tasası olmayan zavallıları uyandırmak istiyoruz.

 

Dehşetle görüyoruz ki, bir millet için en büyük felaket insanların idealizmini kaybederek küçük nefsanî hesaplara kapılmalarıdır. Gerçekten de insanlar, kendilerini adadıkları hedef ve ülküler kadar büyümekte veya küçülmektedirler. Gönlümüzde yatan en büyük sevgi ne ise hedefiniz odur. Ne için savaşıyorsanız onu tanrılaştırmış olursunuz. Bu sebepten İslamiyet “sadece ve ancak ALLAH için savaşmamızı” istemektedir.

 

Türk-İslam Ülkücüleri için İslamiyet Allah’ın dini; kurtarıcımız ve kâinatın Efendisi Allah’ın Resulü; şanlı Türk Milleti Allah’ın İslam’a hizmetle şereflendirdiği millet, Türk ordusu Allah’ın ordusu, Türk bayrağı mukaddes ay ve yıldızı ile yüce İslam’ın ve al rengi ile Allah için can veren şühedanın kanlarının ifadesidir. Üzerinde “Ezan-ı Muhammedi okunan aziz vatanımız ise İslâm’ın ebedi güneşinin hiç batmadığı en büyük ümit ve hayat kaynağımızdır. Şunu kesin olarak biliyoruz, Müslüman Türk milleti yeniden tarihine layık bir diriliş ve yükseliş hareketinden başarıya ulaşırsa, İslam bütün ihtişamı ile tekrar bütün âlemi parlatacaktır. Tarih diyor ki, Türk milleti yücelmişse İslam da yücelmiş, Türk milleti çökmüşse İslam dünyası da perişan olmuştur. Bu sebepten bütün küfür Türk’e düşmandır. Türk- İslam Ülkücüsü kimdir biliyor musunuz? Kendini Allah ve Resulü’nün davasına adamış, sırf Allah rızası için canını, malını, makam ve mevkiini, din ve devleti, mülk ve milleti için fedaya hazır, şanlı ve mukaddes ay-yıldızlı al bayrağın gölgesinde dövüşen, nefsini düşünmeyen ve ülküsünde fani olmuş yiğitlerdir. Küfür’ün bütün oyunlarını bozan, cesaretini kıran, yolunu kesen, bu dinamik kadrodur.

 

Nefsanî ihtiraslardan kurtulmanın, Türk-İslam ülküsünde fani olmanın, millete ve cumhuriyete sahip olmanın tam zamanıdır.

 

Mustafa KAYA

 

 

NOT: Bu yazı Ülkü Ocakları Dergisinin Aralık 2014, 136. sayısı,48. sayfasından alınmadır.

 

Bu haber 1966 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur