gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 1151  
»Toplam 15043338  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.141.31.209
» Bu sitemizi ziyaretiniz

BAHÇELİ ALANYA'DAN TÜRKİYE'YE SES VERDİ

Mustafa KAYA

02 Nisan 2013, 01:09

Mustafa KAYA

BAHÇELİ ALANYA’DAN TÜRKİYE’YE SES VERDİ

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr Devlet Bahçeli  30-03 2013 günü Alanya’dan aşağıdaki konuşmayı yaptı ve Başbakan’a konuşmaları arasında sorular sorarak yüklendi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin konuşmasını aynen aktarıyorum,

Saygı değer Alanyalılar! Bu gün sizlerle birlikte olmaktan çok mutluluk duyuyorum.

 

 

Bu açılış programını hazırlayan arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu gün Türkiye’nin çok yönlü ekonomik ve sosyal, kültürel içerikli problemleri var. Bu sorunları aşmak mümkündür. Birisi gelir problem yaratır, diğeri gelir düzeltir. Ekonomik sorunlar aşılabilir, sosyal problemler düzeltilebilir ama öyle problemler vardır ki böyle meselelerin aşılması nesiller alır.

Öncelikle en büyük yanlışlık bağımsızlık üzerinde oynanmakta.PKK acımasız saldırılarını 29 yıldır sürdürmüş ve Türkiye’yi bölünme noktasına getirmiştir.

Milli ve manevi değerlerimiz tahrip ediliyor, Türkiye’de cumhuriyetimizin değerleri üzerine saldırılar düzenleniyor, milli üniter yapımız sarsılıyor, sosyal doku 36 parçaya bölünmek isteniyor, toprak bütünlüğümüz büyük tehdit altında.

Hal böyleyken, bu manzara karşısında milletin asıl dertleri ile ilgilenilmiyor. Bu gün 2B denen problem milletin gerçeğine uymadığı için iki seferde meclisten geçmesine rağmen uygulamada mal sahiplerinin alım gücünün üstünde bir rayiç bedeli uygulanmaktadır. Halk avutuluyor. Öyle ki yedi sülalesi bir araya gelse bu yeri satın alamıyor.2B arazileri mal sahiplerinin alım güçlerinin üstündedir. Bize görev verilirse bu yerleri herkesin alım gücü seviyelerine indireceğiz. SİZ KİMİN MALINI KİME SATIYORSUNUZ Kİ yer sahiplerine siz alamazsanız ihale yoluyla bir başkasına satarız diyorsunuz. Köylünün rayiç bedeli yüksek olduğu için alamayacağı bu anadan- babadan ekip diktikleri yerlerini kime peşkeş çekiyorsunuz?

Sayın Alanyalılar, aziz dava arkadaşlarım! Ülkemiz etnik temelli bir terörle karşı karşıyadır. Bu hükümet gelmeden terör sıfır noktasına getirilmişti ama AKP hükümetlerinin bazı tavizleri ile tekrar tırmandırılıp bu günkü hale getirilmiştir.

Türkiye’mizin yönetim şekli demokrasidir. Demokrasiler siyasi partiler ile yönetilir ama bazen öyle durumlar ortaya çıkar ki bu siyasi partiler millet bütünlüğünden tavizler verirler, ülkeyi bölme, parçalama noktasına getirirler. Sizlerde böyle bir partiye oy vermiş, üye olmuş, sempatizanı olmuş, yöneticisi de olmuş olabilirsiniz. İşte böyle durumlarda tehlikeyi aşmak için milletin birliğinde buluşulması gerekir.

Aziz dava arkadaşlarım! İşte bu gün böyle bir durum içindeyiz, Türkiye böyle bir ayrışma noktasındadır, Türkiye tehdit altındadır. Sayın Başbakan ikide bir 36 etnik kimlikten bahsediyor. Bu milletin bütünlüğünü 36 parçaya ayırarak sen nereye varmak istiyorsun?

             Aziz dava arkadaşlarım! Birinci Dünya Savaşının sürdüğü dört yıl içerisinde 4 milyon km kare toprak kaybına uğradık, 789 bin km. kare toprakla kaldık. Bu toprağını kaybettiğimiz yerlerdeki kardeşlerimiz kafile kafile bu 789bin km karelik topraklarımıza dönerek burada sıkışıp kalmışızdır. Kafkaslardan, Balkanlardan, Orta doğudan başka yerden gelenlerle bu aziz Türk Milletimiz vücut bulmuştur. Hepsi bu aziz milletimizin öz be öz evlatlarıdır. Şimdi bu milleti niye ayırıyorsun Sayın Başbakan?Sana soran mı var Arnavut’u Arap’ı? Sana soran mı var Kürdü, Lazı? İki de bir kalkıp  Benim eşim de Arap Kızı, ben ise Gürcüyüm. Bunu sana soran mı var? Sen Gürcü, eşin Arap olunca acaba gemicik sahibi olan Bilâl’ı nereye yerleştireceksin?Memleketi ateşle oynatıyorlar. Bu gidiş hayra alâmet değil. Bu gün beraber yaşama  iradesi ortaya koymuş binlerce evladımız, kökeni ne olursa olsun aile kurmuş, çoluk çocuğa karışmış, çok sayıda evlatları olmuş, şimdi bunları Kürt -Türk diye nasıl ayırabilirsiniz?

Onun için birlikte yaşamak, bin yıllık hukukumuzu, kardeşliğimizi devam ettirmek, dururken bir caninin peşinden giderek PKK’nın oyuncağı olmaya gerek var mı? PKK cani bir örgüttür. 40 bin insanımızı öldüren örgütle müzakere edilmez, bu örgütle görüşülmez. Çözüm kesin kararlılık ve terörün kökünü kazımaktır. Yıllardır milletimizi bölmeye çalışan unsurlarla neyin pazarlığını yapacaksın? Yapmaya çalıştığınız çözüm bir aldatmacadır, yapmaya çalıştığınız barış bir kandırmacadır. Kiminle barış yapacaksınız?

Analar ağlamasın diyenler, analara memleketin bölünmesini ister misiniz diye sormuyorlar çünkü sorarlarsa tüm analar bunlara oy vermezler. Hanımlara soruyorum: Ağlamak ister misiniz?cevap hayııır!!! , peki! Türkiye’nin bölünmesini ister misiniz?

Daha güçlü bir şekilde yine hayıııııııır!!!

Türkiye’yi eyaletlere bölerek bir bölümünde Kürdistan’ın kurulmasını mı istiyorsunuz? İmralı canisini alıp: Önce ev hapsine, sonra affa, sonra meclise getirmeye mi özeniyorsunuz? Çözümden ne anlıyorsun? Çözüm düşünceni söyle ki bu millet seni bir gece bile başbakanlıkta tutmaz. Aldatıyorsun, kandırıyorsun, milleti oyalıyorsun.

Televizyonlarda her gün gürlemek, bazı kalemşorları çağırarak, bazı köleleri toplayarak gerçeği milleten saklıyorsun, doğruyu söylemiyorsun,

Aziz Alanyalılar! Buraya her gelene bu çözümü nasıl gerçekleştireceksiniz diye sorunuz. Bana da sorarsanız çözümden ne anlıyorsunuz Sayın BAHÇELİ diye!. Cevabım: Terörün kökünü kazımak diye cevap veririm. Recep Tayip Erdoğan’a da sorun bakalım, terörün kökünü mü kazıyacak? Önce demokratik cumhuriyet, sonra özerklik, sonra eyalet, arkasından da Kürdistan mı?

Değerli dava arkadaşlarım! Aziz Alanyalılar! Büyük şehir olmaya temelde karşı değiliz ama şu anda yapılan bir bölme ve bölünme olayıdır. Şimdi hep beraber düşünelim. Diyarbakır ilimiz kazası ile köyü ile birleştirildi. Diğer büyük belediyelere gelince Van, Şanlıurfa, Mardin.  Etrafında ise: Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Bingöl, Batman Tunceli, Ağrı. Bu illerimiz ise özellikle 2009’dan bu yana terörün alan hâkimiyeti kurmaya çalıştığı yerlerdir. Bunların hepsini bir araya getirin Güney Doğu Anadolu Bölgesinin tamamını oluşturuyor. İşte burası kuzey Kürdistan olarak düşünülen yerdir. Bu düşünceler milletten saklanıyor, milletin kafası karıştırılıyor.

Muhterem Alanyalılar! Başbakan bir televizyon konuşmasında Osmanlıda eyalet sisteminden bahsediyor. Buradan anlaşılıyor ki çözüm için yukarıdaki iller önceden İmralı canisine söz verilmiş ama milletten saklanıyor.

Özerk demokrasi, özerk bölge, eyalet ve federal yapı. Bunu açık açık millete neden söylemiyorsun?

BAHÇELİ konuşmasının son bölümünde Alanyalılardan bu işin çözümü ve millet yararına sonuçlanması için kendilerine oy verilmesini istedi.

 

 

Mustafa KAYA

Bu haber 2274 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur