gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 29  
»Bugün 1346  
»Toplam 14975540  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.172.169.199
» Bu sitemizi ziyaretiniz

GENÇ, DİNAMİK; ALİ YÜCELEN

Mustafa KAYA

15 May?s 2015, 14:45

Mustafa KAYA

GENÇ, DİNAMİK BİR VATANSEVER; ALİ YÜCELEN

Ali YÜCELEN yeni tanıdığım dolu dolu bir kişilik. Gencecik, sevgide kusursuz, saygıda özürsüz, bilgi dolu, ilgi yüklü; sözünde, konuşmasında sohbetinde hep gerçekçi özellikler taşıyan, tam ülkücü bir duruş, tam ülkücü bir anlayış sahibi.

Ben, hem bakan çocuğu hem de varlıklı bir aileden gelmiş olduğu için şımarık yapılı bir Ali Yücelen olabileceğini düşünürdüm. Gerçeği görünce: İnsana ön yargılı bakmamanın, tanımadan, bilmeden karar vermemenin ne kadar önemli olduğunu bir daha kavramış oldum. Kim olursa olsun bir kişiyi tam olarak tanımadan, kişiliğini bilmeden onun hakkında karar vermek, hüküm yürütmek kesinlikle doğru değildir.

Kendisini gördükçe, konuşmalarını dinledikçe bir süre önce Ege Üniversitesinde eğitimini sürdürürken yöneticilerin, polisin ilgisizliği yüzünden bölücü PKK tarafından şehit edilen FIRAT ÇAKIROĞLU’nu hatırlıyorum. Hatırlıyorum ve Ali Yücelen için: “Tam bir ülkücü” demekten kendimi alamıyorum.

 

 

Ali Yücelen Ülkücü okulunda okumuş, Ülkücü terbiyeyi almış, ülkücünün nasıl olması gerektiğini kavramış bir kimlik ve kişilik sahibi olduğunu hemen göstermiştir. Öncelikle bir  ülkücüde olması gereken özellikler: İnsanlar arasında ayrım yapmamak, insanları, vatanını, milletini, bayrağını, dinini, diyanetini tarihini, örf ve âdetlerini, milletine yararlı olmuş devlet  büyüklerini sevmektir. Eline, beline diline sahip olmaktır. Dilini küfürden kalbini kibirden, vücudunu da kirden korumaktır. Dili bal, sevgisi bol olmaktır.(Bu davranışlar zaten dinimizin de emrettiği davranışlardır.)İşte Sayın Yücelen’de bu özellikleri fazlasıyla bulmak mümkündür.

 

 

Geçen günlerde bir sebeple öğle namazımızı cemaatle kılamadığımız için kısa gecikmeli olarak Ali Yücelen ile birlikte namaza gittik. Bir de baktım ki önümüze geçip bize imamlık yaparak namaz kıldırdı. Rahmetli Başbuğum ALPARSLAN TÜRKEŞ’in tam olarak tarif ettiği bir ülkücü demekten kendimi alamadım. Her insan, ülkücü gönüllüsü olur ama tam bir ülkücü olmanın yolu: Hem İslâmi, hem insani; hem dini, hem de yüksek ahlâki kurallara sahip olmaktan geçer. “Tanrı Dağı kadar Türk, Hıra Dağı kadar Müslüman” olma özelliklerine erişebilme ülkücünün olgunlaşmış halidir.

Ali Yücelen 81 ilde,500’den fazla ilçede, bir o kadar da beldelerde dernekleri olan Türkiye Genç İş Adamları Derneğinin genel başkanlığını bırakarak memleketim dediği Mersin’den(yani ANAMUR’dan) yedinci sıra milletvekili adayı oldu. Millet vekili olma ihtimali muazzam bir çalışmayla mümkün olabilecek olmasına rağmen Onun: ”Memleketim için, memleketime hizmet etmek için, PKK bölücülerine karşı koymak için hiçbir rütbe, hiçbir menfaat beklemeden Milliyetçi Hareket Partisinin kapısında açlık nöbeti tutarak hizmet etmeye geldim.” demesi hepimizin gönlünü kazanmıştır.

 

Bazı partililerimizin “Ben varsam bu parti var, ben yoksam bu parti yok” anlayışı ile partiyi terk ettikleri; hatta bir başka partiye geçerek karşımıza dikilmeyi bir başarı saydıkları bir dönemde seçilme ihtimali muazzam bir çalışmayla gerçekleşebilecek olmasına rağmen Ali Yücelen’in gece gündüz çalışması kendi nefsini ayaklarının altına aldığını göstermektedir.

Zaten insan kişisel çıkarlarını, şahsi menfaatlerini, duygusal isteklerini, bedeni arzularını yenmesini biliyorsa olgunluğa erişmiş demektir.

ALLAH’IM, bu saydıklarımızla birlikte Yüce milletimizin her ferdini vatan, millet, bayrak, kimlik, kişilik, insanlık, din ve inanç sevgisinden mahrum etmesin.!

ALLAH’IM,

Yüce milletimizin her ferdini partili yapmak için din sömürüsü ile kandıranlardan korusun! AMİN!

Mustafa KAYA

Bu haber 2973 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur