gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 12  
»Bugün 2266  
»Toplam 15002063  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.211.243.190
» Bu sitemizi ziyaretiniz

SEÇİM SONUÇLARI, OLAYLAR VE BEKLENTİLERİMİZ

Mustafa KAYA

05 Nisan 2014, 12:14

Mustafa KAYA

SEÇİM SONUÇLARI, OLAYLAR VE BEKLENTİLERİMİZ

 

Nihayet 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin sonuçlarını tüm Türkiye’de olduğu gibi Anamur’da da aldık.Bu sonucun tüm mahalleleri ile  şehir merkezi ile Anamurlulara,tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

 

Anamur’da seçimin bir sevindirici tarafı da hiçbir kötü olayın üzücü bir yanlış ve davranışın olmamasıdır. Ufak tefek gereksiz dedikoduların da hiç mi hiç bir kıymeti harbiyesi olmamıştır. Bazı kara bulaştırıcı konuşmaların ise sahibine zarar verdiği görülmüştür.

 

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Türe daha çok geçmiş beş yılda yaptıkları ve gelecek beş yılda yapacakları projeleri ile seçmeninin oyunu almaya çalışmış ve büyük ölçüde de inandırıcı ve başarılı olmuştur. Onun samimi davranışı, güler yüzü, tatlı dili, beş yıl süre içerisinde tarafsız hizmetleri, kimseyi ayırıp kayırmaması, her geleni başkanlık kapısında karşılaması ve aynı şekilde uğurlaması, her insanı CENAB-I ALLAH’IN bir emaneti gibi görmesi, her görüş ve düşünceden insanı bağrına basması, tüm kurum ve kuruluşlarla barışık bir beş yıl geçirmesi rakipleri olan siyasi partililerle bile barışık bir ortam yaratması toplum tarafından benimsenmesine ve oy vermelerine vesile olmuştur. Ayrıca beş yıl içerisinde bir rüşvet ve herhangi bir yanlışın içerisinde bulunmamış olması toplumca aranan bir başkan özelliğini oluşturmuştur.

 

Baştaki iktidar elinden gelseydi AYTAÇ DURAK’a yaptığını her ay yaptığı müfettiş baskınları ile bizim başkanımıza da yapacaktı ama bir türlü tuzağa düşürecek bir sebep bulamadı.

 

Mehmet Türe Başkanımız bu günden itibaren önceki döneme göre daha tecrübeli, daha bilgili bir başkan olarak göreve gelmiştir.Şuna inanmak gerekir ki:Bu Başkan, bu ekiple Anamur’a ve tüm mahallelerine daha da faydalı olacak, daha da çok insanın gönlünü kazanacaktır.

 

Özellikle ta dedeleri ve  ebelerine kadar tanıdığım Mehmet başkanın iyilikte, dürüstlükte, çalışkanlıkta, gayrette, mütevazilikte en önde olacağından hiç kuşkum yoktur. Sanırım Onu tanıyan tüm Anamurluların da öyle düşüneceğini çok rahatlıkla hem dilim ile söylerim; hem de  kalemim  ile yazarım.Hele hele mahalle toplantıları konuşmalarının sonlarındaki:  “ALLAHIM! BEN VE EKİBİMİN ANAMUR’A HİZMETTEN BAŞKA BİR AMACIMIZ VARSA BİZE BU SEÇİMİ KAZANDIRTMA ALAHIM!” diyerek  cani gönülden ALLAH’A sığınması Onun ne kadar samimi ve candan olduğunun bizlere yansımasıydı. Bir diğer takdir edilecek yanı ise son üç güne kadar belediyeye ait makam aracını hiçbir şekilde seçim amaçlı  kullanmaması( Son üç günkü akşam konuşmalarında ise diğer adayların< makam arabası hacizli ve el konulmuş> diye propaganda yapmalarına cevap niteliğinde kullanmıştır.)

 

Belki bu paragrafım yazımın başlığına uygun değil ama bazı arkadaşlarımız destek yerine köstek olma yolunu seçtiler. Adeta biz yoksak bu iş olmaz anlayışına sıvandılar. Dilleri ile varız, kalpler ile yokuz dediler. Şimdi böyle düşünen arkadaşlarımızın da ne kazanıp ne kaybettiklerine bakmaları gerekir. Ben şahsen 1970 yılından bu yana partimin emrinden hiç ayrılmadım; kopmadım. Yine de ayrılmayı düşünmüyorum. Belediyede alınacak bir kadro yoksa,  benim çocuk neden işe alınmıyor diye küs olmaya gerek yok. Her sabah işe gitmeden bana bir tekmil versin öyle işe başlasın demek de doğru olmaz. Elbette yapılması gereken her iş vatandaşı üzmeden, bugün git yarın gel taktiği uygulanmadan yapılmalıdır. Kişilerin şahsi ve belediyeyi ilgilendirmeyen işleri için kırgın ve dargın olmanın bir getirisi olmaz. Misal vatandaşın işi TEDAŞ’ta yapılmamışsa bu belediyenin hizmet sahasının içinde değildir.

 

Şunu unutmayalım ki: Ticaret ile siyasette dargın olmanın, kırgın olmanın hiçbir faydası yoktur. Gerek yazıları ile, gerek sözleri ile, gerek davranışları ile, gerekse hiç olmaması gereken küfürler ile ters düşenler kendilerini bir öz eleştiriye tutmaları gerektiğine inanıyorum.

 

Seçimin başlangıcından sonuna kadar Belediye Başkanımız, teşkilât başkanımız ve ilçe teşkilâtımız, kadın kolları Başkanımız ve kadınlarımız, meclis üyelerimiz, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanımız ve üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanımız ve gençlik ve çok sayıda gönüldaşlarımız, bazı belediye çalışanlarımız: Bir kök, bir gövde, bir dal, bir yaprak,  bir çiçek olup meyveyi birlikte verdik. Başarı hepimizin başarısıdır. Tek başına yapılacak ve sonuca ulaşılacak bir durum değildir. Arabasının deposunu kendi yok parası ile doldurarak Anamur’un en uzak köyüne kadar direksiyon çevirmek bir gönül işi değil de nedir?

 

Eğer Sayın Başkan Mehmet Türe benim bildiğim aile geninden gelme özelliklerini taşıyorsa ( ki taşıdığı her halinden bellidir.) geçmiş beş yıldakinden daha da başarılı ve insanları kucaklayıcı olacaktır.

 

BAŞKANIMIZA HER KONUDA DESTEK OLMAK HEPİMİZİN GÖREVİ OLMALIDIR.

 

ANAMUR’UMUZA HAYIRLI OLSUN.

 

Mustafa KAYA

Bu haber 2075 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur