gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 1075  
»Toplam 15045267  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.21.76.0
» Bu sitemizi ziyaretiniz

ALEVİ İSEM ALEVİYİM, NE VAR BUNDA!

Mustafa KAYA

05 Aral?k 2013, 21:01

Mustafa KAYA

     “ALEVİ İSEM ALEVİYİM, NE VAR BUNDA!”

 

Hiç bir millet saf ve tek bir etnik kimlikten oluşamaz. Dünya üzerindeki tüm milletlere, hele hele bağımsız veya yarı bağımsız olan 200 civarındaki toplumlara baktığımız zaman hiçbir zaman tek etnik kimlikten oluşmuş bir topluma rastlanamaz.

 

 Bu durum ABD’de de aynıdır, İngiltere’de de aynıdır. Her devlette olduğu gibi Türkiye’de de Lazlar, Çerkezler, Aleviler, Kürtler, Sünniler, Abazalar, Gürcüler… vardır. Bu birimlerin toplu adı TÜRK milletidir. Şayet oyuna gelip de eyaletlere ayrılarak düşmanın oyununa gelmezsek biz her zaman olduğu gibi şerefli Türk ailesinin birer fertleriyiz.

 

Geçmişte olsun, günümüzde olsun bazı yöneticiler oy devşirmek için: Bazen tüm Alevileri bazen de CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU’nu hedef alarak Alevi olmasını yadırgayıcı konuşmalar yapıyorlar.

 

Yazıma başlık yaptığım cümleme gelince bu söz CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aittir. Alevi olmakta bir yanlışlık mı var? Yoksa Alevi olmak bir suç mu? Tabi ki Kılıçdaroğlu bu sözü boşa söylemedi.  Hükümetin tepesi tarafından seçim meydanlarında oy alma malzemesi olarak kullanılması ve Aleviliğin sanki küçük bir şeymiş gibi anlatılmaya çalışılması, oy alma bahanesi ile milletin birlik ve beraberlik yönünden perişan edilmesi demektir.

 

Şunu unutmamak gerekir. Alevi olsun, Sünni olsun, Kürt olsun, Zaza olsun, Gürcü olsun bu grupların hepsi şerefli Türk ailesinin şerefli birer üyeleridir. Hiç birisi diğerinden üstün veya küçük değildir. Hepsi bu memleketin gerçekleridir.

 

Aleviler Anadolu’nun oluşmasında, kültüründe dün olduğu gibi bu gün de aynı heyecanla, aynı büyüklükle bu unvanı yerine getirmektedirler.

 

Fatih Sultan Mehmet Han bizim Padişahlarımızdan en büyüğü ve herkesin ortak paydası olan bir kişiliktir. Şimdi böyle bir Padişah’ın en sevdiği, kendisinin gelişmesinde, tahsilinde, kişiliğinde, başarısında önemli ölçüde değeri olan, yeri olan AKŞEMSETTİN Alevi kökenli Türklerdendir. Şimdi biraz daha dikkatli olalım. “Gel, gel kim olursan ol yine gel.” diyen Mevlâna Alevi kökenli büyük bir değerdir. Bu gün hepimizin en cani gönülden sevdiğimiz Koca Aşık Veysel de yine Alevi kökenlidir. Bu zatı hangimiz atabiliriz?, Hangimiz yok sayabiliriz?, Hangimiz “UZUN İNCE BİR YOLDAYIM, GİDİYORUM GÜNDÜZ GECE.” türküsüne karşı çıkabiliriz ve söylemeyiz? Bu saydıklarımıza daha nice alevi kökenli değerlerimizi sıralayabiliriz.

 

Şunu unutmamak gerekir ki: Onlar biz, biz de onlarız. Hiç kimse bu coğrafyada kendisini ne büyük, ne de küçük görsün.” Hepimiz birimiz, birimiz de hepimiz içindir.” Hiçbir Alevi kardeşimiz, hiçbir Zaza kardeşimiz, benden, senden bizden farklı değildir. Hepimiz bu memleketi birlikte, beraberlikte kurmuşuz. Ufak tefek önemsiz farklarımız olabilir bunu da zenginliğimiz sayarız. Hiçbir Alevi kardeşimiz, hiçbir Alevi gencimiz, hiçbir Alevi kızımız bu kimliğinden çekinmesin. Eğer Alevi diye bir başkası tarafından yadırganıyorsa bu yanlış, yadırgayan tarafa aittir.

 

 Burada şunu da ilave edeyim ki: Aynı vatanda yaşayan, aynı bayrağa saygı duyan, İstiklâl Marşını aynı hislerle benimseyen, aynı inançları paylaşan, birlikte şehit ve gazi olan bu değerli insanlarımızı birbirinden nasıl ayırabilirsiniz? Ruhumuz, düşüncemiz, kişiliğimiz, kimliğimiz, kültürümüz aynı olan bu milletin fertlerini ayrıştıran, ötekileştiren, yabancılaştıran, birbirine düşman eden ve etmeye çalışan her kim olursa olsun böyle davrananlar bizim hepimizin düşmanlarıdır.

 

Burada bir gerçeği daha anlatayım ki: Bize düşman olan emperyalist devletler bizi tarihten silmek, dünya üzerinden yok etmek için nice plânlar, programlar yaptılar. Bunun için nice “HAÇLI SAVAŞLARI” düzenlediler. Haçlı Savaşında iki önemli sebep: Birincisi Dünya üzerinden Türk ve Müslüman neslini kesmek. İkincisi de Ortadoğu ve Asya ülkelerindeki zenginlikleri kendi ülkelerine taşımaktı. Bunun için Anadolu’ya sekiz defa saldırı düzenlediler fakat en başarılı oluşlarında KUDÜS’e kadar varabildiler.

 

Bu saldırılardan bir sonuç çıkaramayınca şimdi olduğu gibi bizi birbirimize düşürmek, kaleyi içten fethetmek cihetine gittiler. Özellikle 1980 öncesinde bazı vatandaşlarımız emperyalizmin bu oyununa geldiler. Bu günkü Kürt meselesi de bu yapılandan farklı bir durum değildir. Şunu unutmayalım ki düşman ne kadar özenirse özensin bu bölücülük oyunlarına gelmememiz lâzımdır.

 

Şimdi konumuzun başlığına tekrar dönersek Kılıçdaroğlu’nun bu sözüne harfiyen katılıyorum ve destekliyorum. Yani Alevi olması suç mu? Bu memlekete hizmet etmek isteyen, bölücülük yapmayan, bin yıllık kardeşliğimizin devamını sürdürmek isteyen, inançlarımıza saygıda kusur etmeyen herkes şahsen benim başımın tacıdır.

 

Bizim için kişinin hangi etnik kökenden olması önemli değil, bu memleket gerçeğini benimsemesi önemlidir. Milleti bölmüyorsa, ötekileştirmiyorsa, kamplara ayırmıyorsa, kimsenin dini inançlarına saygısızlık yapmıyorsa, memleketimize ve milletimize hizmet aşkı ile doluysa, milleti 36 etnik kimliğe ayırmıyorsa kim olursa olsun takdir eder ve severiz. Bununla birlikte bir anadan ve bir babadan olan öz kardeşim bu değerlerin tersini yapıyorsa benim için hiç mi hiçbir değer ve önemi yoktur. Şahsen düşmanımdır.

 

“ BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM”.

 

 

                                                              Mustafa KAYA

Bu haber 3059 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur