gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 6  
»Bugün 1562  
»Toplam 15036805  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.138.113.188
» Bu sitemizi ziyaretiniz

KÜÇÜK BİR DEVLETİ BESLEMEK

Mustafa KAYA

11 Nisan 2015, 09:24

Mustafa KAYA

YILLIK İSRAFIMIZ KÜÇÜK BİR DEVLETİ BESLER

İsraf: Kullandığımız ve yiyip içtiğimiz herhangi bir şeyin gereğinden fazla kullanılması veya kullanılamaz hale getirilmesidir.

Günümüzün çok yaygın olan, çok gereksiz olan sosyal hastalıklardan biriside lüks ve israf gibi iki  büyük hastalıktır.

 Peygamberimiz “Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz.” Derken ne savurgan olmamızı, ne de aşırı cimri olmamızı istemektedir. Zaten en doğrusuda bu olmalı. İnsanın bir şey yapmaya, bir şey yemeye, bir şey giymeye ihtiyacı varken yapmıyorsa bu davranış, cimrilikten başka bir şey değildir.

İçinde bulunduğumuz zamanda durumu iyi olanlarda, durumu fakir olanlarda lüks harcama bir başarıymış gibi algılamakta ve gereksiz harcama bataklığına sürüklenmektedir.

Haçlı Savaşlarından buyana batı toplumları Türk Milletini yıkmak için yıkıcı olayları içimize sokmaya çalışmış, bize israf hastalığını bulaştırmıştır. Siyonist teşkilatın 6. maddesi bakınız ne diyor.

“Türkleri hudutsuz bir lüks, baş döndürücü bir moda, çılgınca sarfiyat içerisine sokarsak daha çabuk yıkabiliriz.”İşte bizim bu oyuna alet olmamız OSMANLI Devletinin çökmesinde birinci sebep olmuştur. Bu gereksiz hastalık günümüzde de ne yazık ki hızlı bir şekilde devam edip insanlarımızı tamamen maddeci bir zihniyetin içerisine itmiştir. İhtiyaçtır diye peşinden koştuğumuz bir çok şeyler ruhumuzu maddenin kölesi durumuna sokmaktan başka bir şey değildir.

“Ayağını yorganına göre uzat, ak akçe kara gün içindir… gibi ata sözlerimiz bizi ikaz etseler de hiç ders almamışız, düşmanın bize vermiş olduğu zehirleri içmeye devam etmişiz.

Etrafımıza baktığımız zaman hemen hemen her şeyin insan için bir nimet olduğunu göremiyoruz, savurmaya, israf etmeye devam ediyoruz. Etrafımıza, komşularımıza, bir çok İslam devletlerine baktığımız zaman açlıkla pençeleşen bir çok insanların ölüm noktasına dayanmış olduklarını herhalde göremiyoruz ki günlük yiyecek ve giyecek israfına devam ediyoruz.

 Zaman israfı, boşa geçen ömür israfı, boşa harcanan gençlik enerjisi israfı,  giyecek israfı, yiyeceklerin her çeşidi ile yaptığımız israflar, gereksiz kullanım israfı ve burada sayamayacağımız kadar nice israflar küçük bir devletin yıllık masraflarına yetecek kadar çoktur. Bu israfları tek tek ele almamız mümkün olmadığı için burada yalnızca ekmek israfını ele alalım.

 Türkiye’miz de oldukça büyük bir ekmek israfının var olduğunu hepimiz biliyoruz. Askerlik dönemimizde gördüğümüz ekmek israfları, kurumlarda yapılan israflar, evlerimizden çöplüklere giden ekmekler, hangi birini sayalım. Yapılan bir araştırmaya göre dört büyük ilimizde yıllık 800bin ton ekmeğin israf edildiği ortaya çıkmıştır. Nüfusumuzun 77 milyon olduğunu düşünelim, her şahsında bir ekmek israf ettiğini var sayalım.

        
 
        Birde bu miktarın para olarak değerini hesaplayalım. İşte o zaman yazımıza yaptığımız başlığın doğru olduğunu görür ve kabulleniriz.
 

Şimdi buradan şöyle seslenmek istiyorum. Ey! Şov olsun diye bu memlekette  tabak kıranlar, yine aynı amaçla para yırtanlar,  süt banyosu yapanlar,ekmek ve simit türü yiyecekleri sağa- sola fırlatanlar, modası geçti diye bir giydiğini bir daha giymeyenler,lokantalarda ve diğer yerlerde yemek artıklarını çöpe atanlar, sabahlara kadar  içki masrafı edenler, beni seçerseniz şöyle yapacağım böyle yapacağım diyen palavracı siyasetçiler!!!!  SİZ AFRİKA ÇÖLLERİNDE AÇLIĞINDAN DOLAYI KIPIRDAYAMAZ DURUMA DÜŞMÜŞ BİR ÇOCUĞUN, SÜRÜNEREK EKMEK ARAYIŞINI;  BU ÇOCUĞUN ÇARESİZLİĞİNİ FIRSAT BİLEREK, ONU YEMEK İÇİN ÖLMESİNİ BEKLEYEN BİR AKBABANIN BEKLEMETE OLDUĞUNU GÖSTEREN FOTOĞRAFI GÖRDÜNÜZ MÜ?

İSTİKLÂL SAVAŞINDA YOKLUK SEBEBİYLE ASKERLERİMİZİN AT PİSLİKLERİNİN İÇERİSİNDEN ARPA TANELERİ TOPLAYIP YEDİKLERİNİ DE DUYDUNUZ MU?

ALLAH’IN VERDİĞİ NİMETLERİN KIYMETİNİ BİLELİM.

 

 Mustafa KAYA

Bu haber 1584 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur