gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 24  
»Bugün 727  
»Toplam 15037586  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.141.24.134
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAYAT YALNIZ GEÇER Mİ?

Gülsen BİRDAL

28 ?ubat 2013, 20:02

Gülsen BİRDAL

               HAYAT YALNIZ GEÇER Mİ?

Yalnızlık Allaha mahsustur sözü boşuna söylenmiyor.

Tek başına kalmak, kendi kendinizle başbaşa kalmak, insanların ve benim de zaman zaman arzuladığım bir şey. Ama sürekli yalnız olmak, çevreden soyutlanmak, hiç bir kimse ile görüşmeyip eve kapanmak ya da insanlarla iletişimi kopartmak YAŞAMDAN KOPMAK gibi bir etki eder.

Paylaşımlar arttıkça çoğalır, çoğalan paylaşımlar mutluluklar saçar. Bu benim felsefem.

            Yalnız olmak bir insanın boşlukta yaşaması demektir.

Dünyadan kopuk boş bir hayatı içi boş bir tenekeye benzetirim. Yaşamımı isteksiz, heyecansız, umutsuz yapıp kendime niye bunalım yaşatayım ki? Yok ben almayayım.

Mutlu, hayatla barışık, canlı kanlı olmak var iken; üstelik bıcır bıcır konuşup birilerine mete zoru ile kendimi dinletmek var iken, duvarlarla konuşmak niye?  Allah korusun bana göre değil.

İnsanları yaşlılık değil yalnızlık öldürürmüş.

Yalnız doğarsınız ama yalnız kalmazsınız doğum anından itibaren doktor, ebe, hemşire anneniz, babanız, diğer aile fertleriniz olur. Yani dünyaya yalnız geliyorsunuz ve hemen çevre çoğalıyor.

Sonra kendinizi tanıdığınız anlardan itibaren karşı cinse duygular başlıyor, flört, sevgili, eş aşk meşk evlilik derken çoluk çocuk hayat devam edip gidiyor. Çoğalmalar hep artıyor.

Gelindi, damattı yeğenler idi derken sürekli bir aile sayısında artma, çoğalma derkeeeen sonra tekrar sayıların azalmasıyla karşılaşıyorsunuz.

Evden ayrılan çocuklar, vefat eden yaşlılar, aile fertleri tek tek azalmaya başlıyor. Ama çevremizle barışık isek etrafımızda her daim dostlarımız var ise, sevdiğimiz birisi, eşimiz, heyecanımız hep olacaktır, umutlarımız hep olacaktır. Birisi için süslenmek, birilerini mutlu etmek için bir şeyler yapmakta insanların yaşama sevincini doğurur.

Bir fincan kahveyi bile tek başına içmek başka, birisi ile birlikte sohbet ederek keyifle yudumlamak başka. Kahveden aldığınız haz ve tad da birileri ile içince artıyor. Kahve bahane sohbet ŞAHANE işte bundan dolayıdır.

Dans ederken dahi tek başına Dans ettiğinizde kafanıza göre takılırsınız figürlerinizi sergilersiniz, ortalıkta boş boş dolanırsınız. Ama vals yaptığınızda sarıldığınız kişinin ayaklarına dikkat etmek, birlikte uyum içinde dans edebilmek için gayret sarf edersiniz, emek harcarsınız, müzik bittiğinde, dansınız sonlandığında mutluluk duyarsınız. Birlikte çoşku yaşarsınız. Hiç dans eden kişilerin yüzlerinde acı ızdırap duyma asık surat üzgün ifade görebilir misiniz? Hayır hep gülücükler, pür neşe olur.

İşte birlikte bir şeyleri paylaşmanın verdiği mutluluk budur.

Benim yorumlamam, tarafım böyle.

Yalnız kalmayın.

Bir elin nesi var iki elin sesi var.

Mutlu olun, mutlu yaşayın, mutlu kalın.

Birilerini sevin, sevilin. Heyecanlarınızı öldürmeyin.

 

Gülsen BİRDAL

Bu haber 2429 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur