gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 33  
»Bugün 532  
»Toplam 15037391  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.14.132.214
» Bu sitemizi ziyaretiniz

SINAVLAR

Gülsen BİRDAL

25 Mart 2013, 08:24

Gülsen BİRDAL

                     SINAVLAR

Sınav günleri benim evim de dâhil olmak üzere, öğrenimde çocuğu olan her evde bir heyecana yol açar mutlaka.

Sınav maratonları OKS-ÖSYS-KPSS-TUS-LES ya da teşekküre tek not eksiğim var, takdir alacağım, nerede sınava giriyorsun gibi konuşmalar.

Ben tüm velilerimize ve yavrularımıza önce sağlık ile huzur dilerken başarı temennilerimi de iletmek istiyorum. Allah hiç kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın,

Başarmak, istendiğiniz, arzuladığınız varsayılan hedefler veya şeylere ulaşma işi veya istenilen her şeyin bütünü olmalı.

Bir kişi kendisinin başarısını doğrudan kendi istedikleriyle tartmalı kararını kendisi vermeli. Kişiler başka insanlar ve toplumun başarısı hakkında düşünürken de kendi isteklerini de göz önüne alıp hedef belirlemeli. Bunlar başarı için önemlidir. Çünkü başkasının veya başkalarının başarısından bahsederken, kendimizin de ne istediğini düşünmeli ve bu isteklerin ne olduğu hakkında varsayımda bulunmalıdır ki bu varsayımlar da kişinin başarması için istekleriyle doğrudan alakalıdır.

Burada bir diğer öğe düşünürken isteklerin değişiklikler göstermesine karşın, başarı kriterleri de değişebilir. Çünkü farklı kişi veya toplumlar için farklı istekler vardır.

Başarının tanımı hakkında bir sürü teori ortaya atabilir, bakış açıları ortaya koyabiliriz. Bunlar mümkündür. Hep Mahmutlardaki dayak olaylarını tartışacak değiliz ya canım.

Başarı, basit hâliyle "Çok istenilen bir sonucu elde etmektir."

Bazı insanların, fertlerin, genel veya belli değer yargılarına göre "kötü, yanlış, zararlı" diye yorumladığımız amaçlara ulaşma yolunda gösterdiği bir takım gayret ve girişimlerin istenen sonla sonuçlanması da o kişilerce başarı olarak değerlendirilse de, gerçek anlamda başarıdan söz edebilmek için "doğru, iyi, yararlı" sonuçlara illegal olmadan ulaşılmış olması gerekir.

Pozitif bilim dallarında, matematiksel elde edilen, ulaşılan sonuçlar, sınavlarda birkaç saatlik testlerle doğrulandığı, onaylandığı takdirde başarı olarak nitelendirilmekte.

Bu sınavlar, sınamalar birkaç saat içerisinde çocuklarımızın gençlerimizin ömür boyu bilimsel çürütme ya da revizyona kadar geçerliliklerini, diğer bir ifadeyle başarı özelliklerini koruyacaktır.

N e derece doğru o birkaç saate sığan gelecek tayini o tartışılır bazen birbirine tezat oluşturacak biçimde değişikler gösterebilir, çok çalışkandır heyecandan bir şey yapamaz ya da sallar toto oynar işaretler çıkar kazanır. Ancak,

Toplumsal, psikolojik, beğeniler, değer yargıları; toplumdan topluma kişiden kişiye farklıklar gösterir.

Sosyal anlamda ve bireysel başarı algılamaları da,

Kişiden kişiye farklılıklar gösterir.

Bence BAŞARI herkesin ulaşamadığı bir zenginliktir.

Bu başarıyı ancak isteyen ve çalışan herkes elde edebilir unutmamak gerekir.

2006 ÖSYS Türkiye 1.si Serkan SAKAR eşimin ablası oğlu idi. Herkese böyle gurur duyulacak başarılar temenni ediyorum.

Sevgilerimle…

Bu haber 2313 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur