gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 9  
»Bugün 962  
»Toplam 15041932  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.218.61.16
» Bu sitemizi ziyaretiniz

ABDULLAH ÖCALAN - MANDELA

Yaşar ALICI

11 Aral?k 2012, 18:54

Yaşar ALICI

ABDULLAH ÖCALAN’ ın “MANDELA” LAŞTIRILMASI SÜRECİNDE SONA MI GELİYORUZ?

Türkiye’de bitmeyen, bitirilemeyen “Doğu sorunu” politikasının ne acıdır ki var olan Anadolu’nun doğu sorunu, uygulanan ve uygulatılan politikalarla, bir türlü çözülememiş olduğu için kangrenleşmiş yara bünyenin yani ülkenin bütününü çok ciddi şekilde tehdit eder hale gelmiştir.

 

Bu sorun pek çok kişinin iddia ettiği gibi Kürt sorunu değil Doğu sorunudur.

 

Nedir Doğu sorunu? Eğer Anadolu ihtilali ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti birilerinin iddia ettiği gibi sınıfsız bir toplum değilse ki değildi, komprador feodal Osmanlı imparatorluğu, doğal ömrünü tamamlayıp burjuva demokratik bir sisteme geçilmişse ki arızalı da olsa geçilmiştir. O arızanın giderilip, batı tarzı bir sistemi idame ve ikame etmekti. Neydi bu üst yapısal sistemin temel arızası? Doğu ve Güneydoğudaki kapitalizm öncesi sınıf artıklarının fonksiyonelliğinin bitirilememesi.

 

Yani toprak ağası tefeci bezirganların “toprak reformu yoluyla bitirilmesi” bu başarılabildi mi? HAYIR!!!

 

Kurtuluş savaşı yoluyla def edilen emperyalizmin Atatürk sonrası yeniden ülkenin bünyesine sirayet edip, ülkemizde iç olgu haline gelmiş olması, toprak reformu yoluyla bünyeden atılacak bu marazi unsurların atılmasına engel olduğu gibi bu unsurların siyasi ve ekonomik konumlarının daha da güçlenmesinin önünü açmış, Türkiye Cumhuriyetinin bünyesine “AİDS virüsü” gibi sirayet eden emperyalistler kapitalizm öncesine ait olan çürümüş ve tortu haline gelmiş sınıf artıklarıyla çıkarlarının bekası gereği, daha bir sarmaş dolaş daha bir hayati ittifak ve işbirliği içine girmişler, onların hayat alanını kendilerinin soluk alanı olduğunu görmüşlerdir.

 

Lozan’la ellerinden çıkan inisiyatif, Atatürk’ ün ölümüyle birlikte adım adım, belli bir zamandan sonra da tam olarak kontrolü ele geçirmişler, Lord Kürzon’un Lozan antlaşmasından sonra İnönü’ye söyledikleri bir bir hakikat olmuştur. Ülkemizin iç dinamiğini parçalayıp oto dinamiksel gelişim sürecini yok eden emperyalizm, Türkiye’yi feodalizm öncesi bir sisteme doğru hızla sürüklemektedir. 

 

 Artık vatandaş değil, “tebaa” da değil kulun kulu olan ümmet toplumuna doğru evrilmekteyiz.

 

 Kürt sorunu, başörtüsü sorunu, bu sorunların çözümüne giden yolun üst yapısal muhtevası, yeni anayasa ve başkanlık sistemine geçiş, kurulan cümlenin noktası olacak. Atatürk’ün ebediyete intikalinden sonra ne yazık ki, Türkiye, Türkiye’den yönetilemedi. Bütün olumsuzlukların, hayal ve onur kırıklarının temelinde yatan ana gerçek bu…

 

GERİSİ LA-FI GÜZAF…

 
          Haa!!! Apo mu!!!? Bu proje içerisinde ‘Mandela’laştırılacak.

 

Yaşar ALICI

Bu haber 2416 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur