gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 18  
»Bugün 715  
»Toplam 15037574  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.17.184.90
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ÇETKODER ET DENETİMİ İÇİN GÖNÜLLÜ EKİPLER KURDU

ÇETKODER ET DENETİMİ İÇİN GÖNÜLLÜ EKİPLER KURDU

Tarih 15 Eyl?l 2015, 21:35 Editör

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Piyasada Kırmızı et fiyatlarının artışı, kurban bayramı yaklaşması dolayısıyla hileli mal satışlarının olmaması için gönüllü denetim ekibi kurduk diyerek tüketicileri uyardı.

 

ÇETKODER ET DENETİMİ İÇİN GÖNÜLLÜ EKİPLER KURDU

 

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Piyasada Kırmızı et fiyatlarının artışı, kurban bayramı yaklaşması dolayısıyla hileli mal satışlarının olmaması için gönüllü denetim ekibi kurduk diyerek tüketicileri uyardı.

 

ET TÜKETİMİNDE BATI AVRUPA ÜLKELERİNİN ÇOK GERİSİNDEYİZ

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “uzun süredir ülkemiz insanı Kırmızı Et tüketiminde batı Avrupa ülkelerinin çok gerisinde. Hele ki son yıllarda uygulanan tarım politikaları, besicilik sektöründeki çekilen sıkıntılar nedeniyle bu gün et fiyatları uçmuş durumda. Bu gün itibari ile Et ve Süt Kurumunun (ESK) aldığı karar doğrultusunda, mağazalarındaki ürünler ortalama yüzde 5 indirimli satılmaya başlansa da bu sadece onlara ait mağazalarda uygulanacaktır. Bu fiyatlar Serbest piyasaya yansımayacaktır. Kasap, Market gibi yerlerde Kırmızı Et’in fiyatı kabarıktır. Elbette ESK’nın aldığı karar takdire şayandır. Ama yeterli değildir. Bu işin köklü çözümü gerekir. Eğer ciddi önlem alınmaz ise Karkas etin fiyatı ve kıymanın fiyatı giderek artacaktır. Önümüz bayram ve bayramlık kurbanlar da el yakacaktır” dedi.

 

İTHAL ET İLE SORUN ÇÖZÜMLENMEYECEKTİR

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Son yıllarda ithal sığırların ve karkas donmuş etlerin de piyasanın tansiyonunu düşürmeye yetmediğini biliyoruz. Besicilik sektörümüz gelişmez ve büyümez ise, yem sektörümüz gelişmez ise, hayvancılıkla uğraşanlar desteklenmez ise bu işin çözümü sadece et ithal ithal etmekle olmaz. Yerli üretimi arttırmak ve desteklemek zorundayız. Son yıllarda köyden kente göç sebebi ile ve uygulanan ekonomik politikalar ile hayvan yetiştiriciliği azaldı. Tüketiciyi ve üreticiyi mağdur etmeyen bir politika uygulanmanın vaktidir. Bu sektörü geliştirmemiz lazım. Nüfusumuz hızla artıyor. Et tüketimi ise azalıyor. Sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan otoriteler bu gerçeği görmeliler” dedi.

 

GÖNÜLLÜ DENETİM EKİPLERİ KURDUK 27 İLDE ÇALIŞMAYA BAŞLIYORUZ

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Kurban Bayramı yaklaşması vesilesi ile Derneğimiz çatısında bir araya gelen hepsi birbirinden uzman eğitimli gönüllülerimiz ile denetim ekipleri kurduk. Piyasadaki tüketime ve tüketiciye sunulan etleri, (karkas, parçalanmış, kıyma – satışa arz edelin kurbanlıkları)  denetlemeye çıkıyoruz. Hem kalite, hem gıda kodeksi, hem menşesi açısından, bizlerde bir sivil toplum kuruluşu ve Tüketicinin hak hukukunu koruyan çatı olarak takip edeceğiz. Hileli satış yapanları ilgili birimlere bildireceğiz. Sağlıksız ve bozuk et satanları, hormonlu kurbanlık satanları, hileli mal satanları, gereksiz fiyat arttırıp, tüketiciyi soymaya kalkanları, hem ilgililere bildireceğiz cezalandırılmalarını sağlayacağız hem de bunları halkımızın bilmesi açısından çıkartacağımız TÜKETİCİ AYLIK KIRMIZI BÜLTENLERİNDE yer vererek, afişe edeceğiz. Gönüllü denetim ekiplerimiz 81 ilin 27 sinde şu an için oluştu. Bu iller İSTANBUL- ANKARA- İZMİR- BURSA- ESKİŞEHİR- ÇANAKKALE- KONYA- ADANA- MERSİN- HATAY- GAZİANTEP- OSMANİYE- KİLİS- Ş.URFA- EDREMİT- BALIKESİR- AFYON- KAYSERİ- NİGDE- ELAZIĞ- ANTALYA- ISPARTA- ZONGULDAK- TRABZON- RİZE- KASTAMONU- BOLU’ dur.

 

Bu illerde, 3’er kişilik eğitimli insanların bir araya gelerek, kendi imkânlarımızla satın alarak, fişi ve faturası ile temin ettiğimiz etlerin hem sağlık açısından hem fiyat açısından denetimini yaptıracağız. Yine satışa arz edilen kurbanlıkların içinde yakalayacağımız şüphelendiğimiz hayvanlar için Tarım müdürlüğü yetkililerince işlem yapılmasını sağlayacağız” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi