gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 3  
»Bugün 4  
»Toplam 15035247  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.227.228.25
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Uçak Biletinde 'Mükerrer' Kâbusu

Uçak Biletinde 'Mükerrer' Kâbusu

Tarih 25 Haziran 2016, 02:18 Editör

Mükerrer uçak bileti satın alınması ile yaşanan sorunları değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz; "Firmalar, bu konuda bir düzenleme olmamasını fırsat bilmektedir." dedi.

              “Uçak Biletinde ‘Mükerrer’ Kâbusu”

 

Mükerrer uçak bileti satın alınması ile yaşanan sorunları değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz; “firmalar, bu konuda bir düzenleme olmamasını fırsat bilmektedir” dedi.

                  

         Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

"Havayolu ile seyahat etmek isteyen tüketicilerin büyük çoğunluğu rezervasyon ve bilet satın alma işlemini internet ortamında gerçekleştirmektedirler. İnternet ortamında bu işlemlerin yapılması sürecinde; internet bağlantısının kesilmesi, firmanın web sitesinde arıza olması, kullanıcının yanlış tuşa basması ve benzeri onlarca nedenden dolayı tüketicilerin aynı yöne, aynı tarih ve saatte yapılacak uçuş için mükerrer bilet satın aldıkları sıkça görülmektedir.

 

Mükerrer biler satın alan tüketiciler, fazla olan biletin iptali ile ödemenin kendilerine iadesi için firmaya başvurduklarında, bedeli düşük olan biletin iptali gerçekleştirilmektedir. Tüketicilerin, ‘bedeli daha yüksek olan biletin iptal edilmesine ilişkin istemleri firma tarafından yerine getirilmemektedir.

 

Mükerrer bilet satın alınması durumunda hangi biletin firma tarafından iptal edilerek bedelinin tüketiciye iade edilmesi gerektiğine ilişkin bir düzenleme bulunmamaktadır. Mevzuatta açık bir düzenleme olmaması durumunda, tüketici ile ilgili tüm işlemlerde avantajlı olan seçeneğin yerine getirilmesi genel bir ilkedir. Ancak firmalar bu genel ilkeyi uygulamak yerine, mevzuatta bir düzenleme olmamasını fırsat bilerek bedeli daha düşük olan bileti iptal etmekte, ‘kısa günün kârı’nın peşinden koşmaktadırlar.

 

Mükerrer bilet konusunda yaşanan sorunları ve tüketiciyi mağdur eden uygulamaları sonlandırmak için ilgili kamu otoriteleri tarafından, ‘mükerrer bilet satın alınması durumunda, tüketicinin seçtiği biletin iptali ve bedel ödemesi yapılır’ düzenlemesi yayınlanmalı ve yaşanan kaosa son verilmelidir."

 

Mehmet Bülent Deniz

Genel Başkan

0 532 324 05 15

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi