gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 34  
»Bugün 225  
»Toplam 15045666  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.222.179.186
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Bu Kanun, Şirketleri Tüketiciden Koruma Kanunudur

Bu Kanun, Şirketleri Tüketiciden Koruma Kanunudur

Tarih 19 Haziran 2016, 23:27 Editör

Tüketici Birliği Federasyonu Projeler Başkanı Jale Yanılmaz "Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" hakkında açıklama yaptı.

“Bu Kanun, Şirketleri Tüketiciden Koruma Kanunudur”

 

Resmi gazetede de yayımlanarak yürürlüğe giren “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Projeler Başkanı Jale Yanılmaz; “bu kanun, şirketleri tüketiciden koruma kanunudur” dedi.

 

Tüketici Birliği Federasyonu Projeler Başkanı Jale Yanılmaz konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

 

“Dikkat çektiğimiz bütün tehlikelere, yaptığımız bütün uyarılara rağmen azimli bir vurdumduymazlıkla çıkarılan bu kanun tam anlamıyla şirketleri tüketiciden koruma kanunudur. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Tüketiciyi Koruma Kanunu ve Evrensel İnsan Hakları ayaklar altına alınmıştır. Utanç duyulacak bir durumdur.

 

Tüketici örgütleri ve duyarlı vatandaşlarımız ne zaman şirketlerin haksız kazançlarına karşı hak arama yoluna gitti ise, hükümet, şirketleri vatandaşın bu haklı gayretinden koruma yoluna gitmiş ve bunu da yasal düzenlemeler yaparak gerçekleştirmiştir.

 

 

 

Bu kanun ile hırsızlık meşru hale getirilmiş ve bedeli dürüstlüğe yüklenmiştir. Hırsızlık suçu dürüstlüğe tercih edilmiş ve bunun suç potansiyelini arttırma riski göz ardı edilmiştir. Bununla da kalınmamış, tarifede belirlenen ödemelerden herhangi birini yapmayan abone, hizmetin kesilmesi tehdidi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Diğer yandan şirketlerin kaçak elektrik kullanımla ilgili mücadele etmesinin de dolaylı olarak önüne geçilmiştir. Yasalarla onaylanmış hırsızlık için şirketlerin mücadele edeceğini düşünmek fazla iyimser kalmaktadır.

 

Kanunda, abonelere yansıtılacak kayıp kaçak oranlarının belirlenen hedef oranlarını geçmeyeceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl, Vedaş, Bedaş, Aras, Toroslar ve Dicle firmalarının hedef oranlarının yasalara aykırı bir şekilde, sözde mücbir gerekçelerle geriye doğru yükseltilerek revize edildiğini biliyoruz. Bunun gelecek dönemde tekrarlanıp tekrarlanmayacağı veya diğer şirketlere de sözde gerekçelerle uygulanıp uygulanmayacağı son derece şüphelidir.

 

Kanunda yer alan, nükleer santral projelerinin askeri bölge, yasak bölge, yeşil alan, kıyı sahil vs demeden engelsiz ve herhangi bir zarara karşı yaptırımsız inşa edilmesine geçit veren maddeler ise tümüyle insanlık ve doğa felaketlerinin habercisidir. Vazgeçilmediği ve kanun iptal edilmediği takdirde, zaman bu endişemizi ve uyarımızı ne yazık ki haklı çıkaracaktır.”

 

Jale Yanılmaz

Tüketici Birliği Federasyonu Projeler Başkanı

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi