gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 8  
»Bugün 622  
»Toplam 15041592  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.17.128.129
» Bu sitemizi ziyaretiniz
AHEP'de Konferansla Bilim Doğada Arandı

AHEP'de Konferansla Bilim Doğada Arandı

Tarih 30 Mart 2015, 23:11 Editör

Alanya HEP Üniversitesi Mimarlık Topluluğu öğrencileri tarafından düzenlenen konferansa öğrencilerin katılımı yoğun oldu.

          AHEP'de Konferansla Bilim Doğada Arandı

 

Alanya HEP Üniversitesi‘nde Biyomimetik konusunda gerçekleşen konferansa Altuğ Revnak Eti konuşmacı olarak katılarak doğa ve teknoloji alanında bilgi verdi.  Alanya HEP Üniversitesi Mimarlık Topluluğu öğrencileri tarafından düzenlenen konferansa öğrencilerin yanı sıra Alanya’nın önde gelen mimar ve içmimarları da katılarak ilgiyle dinlediler.

 

 

Doğa Bilimleri Derneği Başkanı olan Altuğ Revnak Eti dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayarak biyomimetik, uzay bilimleri, çevre ve doğa bilimleri konusunda eğitimler aldı ve 3000’in üzerinde uluslararası konferans verdi.

 

 

Doğadaki tasarımların bilim ve teknoloji tarafından taklit edilmesinin anlatıldığı konferansta Eti öğrencilere tabiattaki mükemmel yaratılışı, teknolojinin ilerleyebilmesi için doğadaki olağanüstü olayların taklit ve kopya edilmesinin çok zengin bir kaynak olduğunu anlattı. Eti, tabiattaki çeşitli hayvanlardan ve böceklerden esinlenerek helikopter, uçak, kamuflaj giysisi gibi ürün ve teknolojinin geliştirildiğine işaret etti. 

 

Eti, "Milyonlarca yıldır kâinatta ilahi bir denge var. Bu denge o kadar hassas ve üstün ki insanlık bilgi ve teknolojide ilerleyebilmek için tabiattaki mükemmellikleri taklit etmeye başladı. Bugün modern dünyada ileri teknolojide kullandığımız bütün teçhizat, olağanüstü yaratılan kâinattaki varlıkların taklit edilmesiyle oluşmaktadır." dedi.

 

 

Konferans organizatörleri olan Mimarlık öğrencileri Furkan Kürkçü ve Elif Çolak etkinlik sonrasında “Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti ‘nin bizzat kendisinden biyomimetik konulu bu konferansı dinlemiş olmak güzel bir ayrıcalık. Hangi meslek grubundan olursak olalım hepimiz birer tasarımcıyız.  Tasarımlarımızda doğadan esinlenmenin aslında en çevreci, en verimli yol olduğu gerçeğini bu etkinlik sayesinde öğrendik. İş hayatında örnek alabileceğimiz birçok noktaya değinen Altuğ Revnak Eti’ye çok teşekkür ederiz, dinlemek bizim için çok büyük bir keyifti.” dediler.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞİTİM-BİLİM-TEKNOLOJİ

İYİ PARTİ ANDIMIZIN OKUTULMASI İÇİN PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İYİ PARTİ ANDIMIZIN OKUTULMASI İÇİN PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ Mersin İYİ Parti İl Başkanlığınca Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Protesto Eylemi Yapıldı.

Mürsel Ferhat Sağlam'dan Girişimcilere Markalaşmanın Kitabı

Mürsel Ferhat Sağlam'dan Girişimcilere Markalaşmanın Kitabı Nisan 2017'de raflardaki yerini alan Mürsel Ferhat Sağlam'ın son kitabı Stratejik Marka Yönetimi, markalaşm...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi