gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 10  
»Bugün 620  
»Toplam 15035863  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.146.35.203
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ATİLLA OLÇUM'A BÜYÜK TEPKİ

ATİLLA OLÇUM'A BÜYÜK TEPKİ

Tarih 27 Mart 2016, 23:48 Editör

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcılarından Atilla Olçum Burdur Öğretmenevi'nde yapılan Eğitim Bir-Sen Burdur il divan toplantısında öyle bir açıklama yaptı ki büyük tepki topladı.

ATİLLA OLÇUM’A BÜYÜK TEPKİ

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcılarından Atilla Olçum Burdur Öğretmenevi’nde yapılan Eğitim Bir-Sen Burdur il divan toplantısında öyle bir açıklama yaptı ki büyük tepki topladı.

Gündüz saatlerinde yapılan açıklama ulusal kanallara haber olurken Anamur’da da tepkiler yükselmeye başladı. Bilindiği gibi geçen dönemki mahalli seçimlerde Atilla Olçum AKP’den Anamur Belediye Başkan adayı olmuş, seçimi kaybetmişti.

İnternet haber sitelerine de konu olan açıklama www.ögretmenlericin.com sitesinde aşağıdaki şekilde yer aldı:

Eğitim Bir Sen Atatürk’ten Rahatsız Mı, Bu Nasıl Açıklama?

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcılarından Atilla Olçum Burdur Öğretmenevi’nde yapılan Eğitim Bir-Sen Burdur il divan toplantısında öyle bir açıklama yaptı ki büyük tepki topladı. Tabii ki tepki Eğitim Bir-Sen‘den gelmedi.

 

Olçum: “Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak ortaya koymamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Atilla Olçum ile birlikte toplantıya katılan Eğitim Bir-Sen Burdur Şube Başkanı Murat Bulut ile Eğitim Bir-Sen ilçe şube temsilcileri ve işyeri temsilcileri katıldı. Bu toplantıda bir kişi dahi Atatürk’e söylenen bu yakışıksız sözlere tepki göstermemiştir. Tam tersi Eğitim Bir-Sen Burdur Şube Başkanı Murat Bulut, konuşmasının ardından Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Olçum’a plaket verdi.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Atilla Olçum’un konuşmasından; “Bir medeniyet derdimiz, bir medeniyet kaygımız var bizim. Kaygı diyorum çünkü 100 yıllık geçmişte bugün geldiğimiz noktada neden medeniyet kaygımız olduğu, neden medeniyet derdimiz olduğu, neden iddiamız olduğunu siz eğitim çalışanı arkadaşlarımızın bildiğini düşünüyorum. Türkiye’nin hem siyasal hem sivil tarihine şöyle bir baktığımızda her 10 yılda bir iradesine ipotek koyulan, her 10 yılda bir iradesine balans ayarı çekilen bir ülkede yaşadığımızı hepiniz biliyorsunuz. Yaklaşık 100 yıl boyunca bu ülkenin özellikle de eğitim alanında sirayet etmiş Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak ortaya koymamız gerekiyor. Bakanlık ve siyaset üzerinde ciddi bir baskı unsuru olarak da bunu takip edip üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor ve inşallah içimize yolculuk konusunda da ulaşabileceğimiz bütün alanlara ulaşıp bu mücadeleyi sürdüreceğiz.”

Kaynak: http://www.ogretmenlericin.com/egitim-bir-sen-ataturkten-rahatsiz-mi-nasil-aciklama.html   

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞİTİM-BİLİM-TEKNOLOJİ

İYİ PARTİ ANDIMIZIN OKUTULMASI İÇİN PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İYİ PARTİ ANDIMIZIN OKUTULMASI İÇİN PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ Mersin İYİ Parti İl Başkanlığınca Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Protesto Eylemi Yapıldı.

Mürsel Ferhat Sağlam'dan Girişimcilere Markalaşmanın Kitabı

Mürsel Ferhat Sağlam'dan Girişimcilere Markalaşmanın Kitabı Nisan 2017'de raflardaki yerini alan Mürsel Ferhat Sağlam'ın son kitabı Stratejik Marka Yönetimi, markalaşm...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi