gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 19  
»Bugün 904  
»Toplam 15043091  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.186.173
» Bu sitemizi ziyaretiniz
EĞİTİMCİ YAZAR ÇINAR ARIKAN TARSUS'TA SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ YAPTI

EĞİTİMCİ YAZAR ÇINAR ARIKAN TARSUS'TA SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ YAPTI

Tarih 21 Ocak 2017, 21:24 Editör

Çınar Arıkan, Tarsus Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Söyleşi ve İmza Günü Yaptı.

 

EĞİTİMCİ YAZAR ÇINAR ARIKAN TARSUS’TA SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ YAPTI

 

Çınar Arıkan,  Tarsus Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Söyleşi ve İmza Günü Yaptı.

   

Adile Onbası Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Melek DEMİR’in açılışını yaptığı söyleşide Çınar ARIKAN’ın biyografisi de öğrencilere tanıtıldı. 

              

Anamur Sedir Dergisi(İnternet) genel yayın yönetmeni ve Mersin Maarif Müfettişi Eğitimci/Yazar Çınar Arıkan Tarsus’a gelerek Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda öğrencilerle söyleşi yaptı.

 

 

 

Etkinliğe okul müdiresi Filiz Akıncı,  Okul öğretmenlerinden Melek Demir ile diğer öğretmen ve öğrenciler katılarak büyük ilgi gösterdi.

 

 

Akıncı, öğrenciler yarıyıl tatiline girerken böyle güzel bir kültürel etkinlik hazırlamaktan ve Çınar Arıkan’ı okullarında konuk etmekten mutluluk duyduklarını belirterek katılımı için Arıkan’a ve etkinliğin hazırlanmasında emeği olan Türk dili ve Edebiyatı Öğretmeni Melek Demir’e teşekkür etti.

 

 

 

Önce öğretmen ve öğrenci üzerine bir söyleşi yapan Çınar Arıkan “Öğretmenler sizlerin iyi bir insan ve iyi bir meslek sahibi olarak ülkesine, vatanına, devletine, bayrağına ve milletine bağlı fertler olarak yetişmeniz için çalışır. Onlar, sizleri kendi çocuklarından ayırt etmez ve bilgilerini zamanlarını sizlerle paylaşır. Öğretmenlerinizin değerini bilin.” dedi.

 

Arıkan söyleşisinde: “Başarılı olmak için, aklımızı verimli şekilde kullanmak lazım. Başarılı olacağımıza korkmadan inanmak lazım. Çok sayıda yeni hareket tarzı denemek ve isteğimiz sonuçlara ulaşmak için çaba sarfetmek gerekiyor. Beyninin ne istediğini bilen hedef tayin eden bir insanın başarılı olmaması için hiç bir neden yoktur.

 

 

 

Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in dediği gibi;  “İnsanı başarıya ulaştıracak temel karakter özellikleri şunlardır: Hırs, istek, inanç, strateji, azim ve sebattır.” dedi.

 

Arıkan ayrıca Nasrettin Hoca’dan, Yunus Emre’den, Mevlana’dan kıssadan hisseler ve önemli sözleri öğrencilerle paylaştı. Onlara nasihatlerde bulundu. Öğrencilerden hayatlarında çalışkan, başarılı, hoşgörülü, saygılı, cömert, şefkatli, merhametli olmalarını istedi. Sözlerinin sonunda da Mevlana’nın dediği gibi: “Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi olacağız, Şefkat ve merhamette güneş gibi olacağız, Başkalarını kusurunu örtmede gece gibi olacağız, Hiddet ve asabiyette ölü gibi olacağız, Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi olacağız, Hoşgörülülükte deniz gibi olacağız” dedi ve son söz olarak da:  “Ya göründüğünüz gibi olun, ya da olduğunuz gibi görünün” diye konuştu. 

         

Çınar ARIKAN’ın eşi Fatma ARIKAN  öğretmenler için yazmış olduğu “Öğretmenler Günün Kutlu Olsun” şiirini seslendirerek öğrencilerden alkış aldı.

         

        Eğitimci Yazar Arıkan söyleşiden sonra, yeni çıkan ve 2. Mersin Kitap Fuarında imzaladığı “Taşeli’den Fıkra Tadında Hikâyeler” kitabını öğrencilere imzaladı.

 Okul Müdürü Filiz Akıncı ile okul öğretmenlerinden ve kitabının düzeltmeni Melek Demir öğretmene teşekkür etti.

 

 

Haber: Yakup BONCUK-Tarsus

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞİTİM-BİLİM-TEKNOLOJİ

İYİ PARTİ ANDIMIZIN OKUTULMASI İÇİN PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İYİ PARTİ ANDIMIZIN OKUTULMASI İÇİN PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ Mersin İYİ Parti İl Başkanlığınca Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Protesto Eylemi Yapıldı.

Mürsel Ferhat Sağlam'dan Girişimcilere Markalaşmanın Kitabı

Mürsel Ferhat Sağlam'dan Girişimcilere Markalaşmanın Kitabı Nisan 2017'de raflardaki yerini alan Mürsel Ferhat Sağlam'ın son kitabı Stratejik Marka Yönetimi, markalaşm...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi