gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 37  
»Bugün 167  
»Toplam 15035410  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.135.183.89
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Dicle Üniversitesi Öğrencileri Mersin Yazarlar Derneğinde

Dicle Üniversitesi Öğrencileri Mersin Yazarlar Derneğinde

Tarih 05 May?s 2016, 12:16 Editör

Diyarbakır-Dicle üniversitesi Öğrencilerinden 47 kişilik bir grup, Mersin Yazarlar Derneği(MYD)'ni ziyaret ettiler.

 
                        Dicle Üniversitesi Öğrencileri Mersin Yazarlar Derneğinde
 

Mersin Yazarlar Derneği (MYD) ziyaretçileri; Diyarbakır-Dicle üniversitesi Öğrencilerinden 47 kişilik bir grup oldu.

 

 

 

Diyarbakır-Dicle üniversitesi Öğrencilerinden 47 kişilik bir grup,  Mersin Yazarlar Derneği(MYD)’ni ziyaret ettiler.  Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Ressam, Coğrafya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sabri Karadoğan, öğrencileri ile birlikte; “Okul gezisi ve arazi çalışması” yapmak için şehir gezilerine çıktılar bir durakta Mersin oldu. Şehirlerin fiziki ve beşeri yönüyle ve kültürel değerlerini yerinde görüp, incelemek amaçlı yaptıkları gezide Mersin gezisi esnasında Mersin Yazarlar Derneği’ne de uğradılar. Burada öğrencileri; Dernek Başkanı Rüştü Aydın, Başkan Yardımcıları Çınar Arıkan, Yaşar Yılmaz, Sayman Şah İsmail Ateş ve yönetim Kurulu Üyesi Mine Bahçeci ile üyeler Fatma Arıkan, Remziye Çelik ve THM sanatçısı Aybüke Ayberk  karşıladı.  Sunumu yapan Şair-Yazar Mine Bahçeci Dernek Başkanı Rüştü Aydın’ı konuşmasını yapmak için kürsüye davet etti.

 

 

 

Dernek toplantı salonunu dolduran öğrenciler, sanki bir dershane sınıfını doldurur gibi olunca Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, heyecanlandığını belirterek öğrenci olduğu günleri anımsadığını konuşmasında söyledi. Öğrencilere okumaları, okuduktan sonra yazmalarını ve kitap sahibi olmalarını öneren Başkan Aydın, Dernek olarak bu yönde çalışma yaptıklarını ve hizmet ürettiklerini anlattı. İnsanları okumaya, yazmaya ve kitaplaştırmaya teşvik ettiklerini belirten Aydın öğrencilere başarılar dileyerek üniversite sıralarında yazdığı “Seni Anacağım” adlı şiirini okudu.

 

  

 

KARADOĞAN: “DOĞAYA BAKIP BİLİM YAPMAK BİZİM İŞİMİZ DOĞAYA BAKIP ŞİİR YAZMAK SANAT YAPMAK SİZİN İŞİNİZ.”

 

Öğrencilerin alkışları arasında kürsüye gelen  Öğretim Üyesi Doç.Dr.Sabri Karadoğan, “Son derece edebi, duygu yüklü ve ciddi insanların bulunduğu bir ortam” diyerek yaptığı konuşmada bulunduğu ortamın güzelliğinden dolayı birazda şaşkın olduğunu dile getiren Karadoğan, kendilerini dağlara vuruyoruz diyerek espride bulundu Karadoğan,“Çocukların gözlerinden okuduğunuz şey, aslında tabiat, hiç görmedikleri ummadıkları yerleri gördüler inanır mısınız üç bin metreye tırmandık Bolkar Dağları’na, hiç kimse teklemedi, nefes darlığı olan hasta olan sağlığına kavuştu. Biz aslında sanatı ve şiiri doğayla birlikte yaşadık ama biz bilim yapıyoruz. Doğaya bakıp bilim yapmak bizim işimiz doğaya bakıp şiiri yazmak sanat yapmak sizin işiniz, herkes kendi işini yapacak, ben çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Yazarların kitaplarından oluşan elliye yakın kitabı bir demet halinde öğrenciler adına Öğretim Üyesi Doç.Dr.Sabri Karadoğan’a verdi, ayrıca senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı, Tarsus’ta ki Eshab-ı Kehf mağarasında çekilen ve yedi uyurları anlatan “KITMİR” adlı sinema film CD’sini ve de yine Yörüklerdeki düğünü anlatan “Yörük Düğünü belgesel Filmi’nin DVD’sini de verdi. Anlamlı bulduğu hediyeler için Öğretim Üyesi Doç.Dr.Sabri Karadoğan ayrıca teşekkür etti.

 

 

 

Konuşmaların ardından THM Sanatçısı Aybüke Ayberk iki güzel türkü ile öğrencilerin bol bol alkışını aldı.

 

 

 

Sonrasında şairler; Mine Bahçeci, Çınar Arıkan, Şah İsmail Ateş, Fatma Arıkan ve Remziye Çelik birer şiir okurken öğrencilerin içinden de (Tılsımlı Sözler) adlı şiir kitabı olan Zeliha Ertaş bir şiir okudu. Onu diğer öğrenciler izledi…

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞİTİM-BİLİM-TEKNOLOJİ

İYİ PARTİ ANDIMIZIN OKUTULMASI İÇİN PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İYİ PARTİ ANDIMIZIN OKUTULMASI İÇİN PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ Mersin İYİ Parti İl Başkanlığınca Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Protesto Eylemi Yapıldı.

Mürsel Ferhat Sağlam'dan Girişimcilere Markalaşmanın Kitabı

Mürsel Ferhat Sağlam'dan Girişimcilere Markalaşmanın Kitabı Nisan 2017'de raflardaki yerini alan Mürsel Ferhat Sağlam'ın son kitabı Stratejik Marka Yönetimi, markalaşm...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi