gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 35  
»Bugün 938  
»Toplam 15040310  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 13.59.218.147
» Bu sitemizi ziyaretiniz

BEKRİ MUSTAFA

Mustafa YILDIZ

21 Ocak 2013, 18:52

Mustafa YILDIZ

               Bekri Mustafa 1593 yılında Sultanahmet’te doğmuş, orada büyümüş, mahalle mektebine giderek hafız olmuş, Beyazıt Medresesi’ne de devam etmiştir. Babası hali vakti yerinde yorgancı Ahmet Ağadır. Kendisi de yorgancı çıraklığı yapmış, babasının vefatı ile dükkânı çalıştırmıştır. Annesi de vefat eden Bekri Mustafa yalnız kalmış arkadaşlarının tesiri veya bir başka rivayete göre de çaresiz bir aşk yüzünden içki müptelası anlamına gelen BEKRİ lakabıyla anılır olmuştur.

            Sarhoş Bekri Mustafa IV. Murat’ın nedimeleri arasına girmiş, zeki ve nüktedanlığından dolayı içki yasağı konulduğu zamanlarda bile kendisine müsamaha edilmiştir. Bekri Mustafa’nın bir fıkrası günümüze çok uygun düşmektedir.

            Cami önünde cenaze namazı kıldıracak imam arayan cemaat Bekri’yi gelir görürler ve cenaze namazı kıldırmaya itirazlarına aldırış etmeden razı ederler. Bekri Mustafa çaresiz cenaze namazını kıldırır. Namaz bittikten sonra tabutu aralar cenazenin kulağına bir şeyler fısıldar. Cemaat merak edip sorarlar Bekri’ye  “cenazenin kulağına ne dediniz, biz daha önce böyle bir şey görmedik”.  Bekri cevap verir:  “Şimdi sen aşağıya varınca sana sorarlar onlara de ki; Bekri Mustafa imam olmuş, onlar anlarlar, fazla söze hacet olmaz”

  * * * * * * * * * * * * * * * * *

            Günümüz Türkiye’si de aynı şeyleri yaşıyor. Ne kadar “BEKRİ”ler varsa hepsi imam ve vaaz kürsüsünde hep bir ağızda cenaze duasını okuyorlar. Ortada cenaze yok hala hasta komada, beyin ölümü gerçekleşirse vasiyet gereği organlarına el koyacaklar. Cellatlar başucunda, hepsinin elinde neşterler hastayı hala öldüremediler.

  * * * * * * * * * * * * * * * * *

            Son PKK’lıların cenaze törenlerine bakın, bu ülkede son 4 yılımızı Kürtçülük yapmakla, PKK’lıları şirin göstermek ve masumiyetlerine bu milleti inandırma propagandaları ile geçirdik.

            “Bekri”ler koro halinde TÜRK olmanın suç olduğunu, bölücülük ve bölücülerin şirinliklerini anlattılar.

                 * * * * * * * * * * * * * * * * *

            Ölen gazeteci Mehmet Ali Birad için biraraya gelenlere bakınız…

Bortholomeos (Rum Patriği), Hırant Dink’in eşi, KCK ve PKK da bir taziye mesajı yayınlayıp taziyelerini üzüntülerini bildirmişlerdir.

* * * * * * * * * * * * * * * * * 

            Bu ülkede azınlıkların haklarını ileri sürerek bölücülük yaparsan baş tacı olursun, birşeyleri araklamışsan, devleti milleti dolandırırsan baş tacısındır.

            Mehmet Ali Birand; Ankara 17. Asliya Hukuk Mahkemesinin 1994/1315 nolu dosyadan dolayı verilen kararla dolandırıcılık suçundan, yani TRT’ yi dolandırdığından suçu sabit görülerek 11 ay 20 gün ceza almış, “Türkiye Türkler’e bırakılamayacak kadar zengin bir ülkedir” diyen  bir kişidir.

            Bu gün yere göğe sığdırılamayan Mehmet Ali Birand değildir. Mehmet Ali Birand’ın fikir ve düşünceleridir. Doğrusu merak ediyorum…Bu cenaze töreninde bulunanlar da bu fikri onaylıyorlar mıydı acaba?

Türkiye PKK, KCK, Rumlar, gibi ülkenizi bölüp parçalamak isteyenlerin popüler olduğu bir dönemi yaşamaktadır.

            Medyayı işgal eden zihniyet, hep aynı kişilerin yetiştirdiği zihniyettir.

            İşte millet bu propagandistler tarafından aklı çelinen bir toplum haline getirilmiştir.

Bu haber 2785 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur