gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 20  
»Bugün 2027  
»Toplam 15001824  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.208.25.215
» Bu sitemizi ziyaretiniz

KİN KÜLTÜRÜ

Mustafa YILDIZ

03 Ekim 2012, 23:17

Mustafa YILDIZ

             Kin; Kalpte yerleşen öç almaya yönelik şiddetli düşmanlık duygusudur. Kin gütmek, kin bağlamak, kin beslemek gibi deyimler düşmanlık duygusunun kalpte süreklilik gösterdiğini işaret etmektedir.

            Kültür; İnsana ait bir kavram olarak, bir gurup insanın bireysel ve toplu yaşamada, yaşamlarını düzenleme ve yapılandırmada kullandıkları inançlar ve adetler sistemidir.

            Tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içerisinde ortaya konulan maddi ve manevi değerler ile bu değerleri ortaya koyma, gelecek nesillere aktarma için, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların tümüdür.

            Kin kültürü olur mu?

            Aslında olmaz demek gerekiyor. Çünkü kin İslam’ın ruhuna aykırıdır. Kinin kaynağı sapıklık ve azgınlıktır. Bu nedenle İslam kini kaldırır varlığını asla onaylamaz.

            Af ise güzel ahlakın niteliklerindendir. Kur-an’a göre kin öncelikle kâfirlere özgü bir davranış biçimidir. “Biz Hristiyan’ız diyenlerin de sözünü almıştık., ama uyarıldıkları şeyden pay almayı unuttular. Bu yüzden kıyamet gününe kadar aralarına düşmanlık ve kin saldık. Yakında Allah (c.c)  onlara bu yaptıklarını haber verecektir.” (Maide 15)

            “Ant olsun Rabbinden sana indirilen onların (Yahudilerin) çoğunun azgınlığını ve küfrünü artıracaktır. Biz onların aralarına ta kıyamete kadar düşmanlık ve kin atmışızdır. Ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa, Allah onu söndürmüştür. Yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar. Allah da bozguncuları sevmez.” (Maide 64)

            İşte Allah kimlerin kin, bozgunculuk ve fesat içinde olduklarını bizlere böylece bildiriyor. İnanan insanlarında bu bozguncuların bozgunundan, fesat tuzaklarından kurtulmaları için uzak durmaları gerektiğini anlatmaktadır.

            İşin bu boyutu, Yahudi ve Hristiyanların Müslümanlar aleyhine oldukları kısmı bir yana biz şimdi Müslümanlar arasındaki kinden bahsedeceğiz.

            Müslümanlar için kin ve nefret şeytanın oyunudur. İnsanları kin ve nefretle Allah yolundan ayırır ve sapıklığa düşürür.

            Bizim konumuz olan KİN KÜLTÜRÜ yılların insanlar üzerinde biriktirdiği intikam duygusunun sonuçlarıdır. 2000’li yıllara gelinceye kadar bu ülkede hâkim olan zihniyet, Atatürkçülük, laiklik adına insanların yaşama biçimlerine o kadar müdahil oldular ki, müdahale edilenler sınıfında kendilerini görenler sustular, yıllarca seslerini çıkarmadan beklediler.

            Ne zamana kadar?

            Müslümanların dili, fakir fukaranın temsilcisi, ezilen, hak mağdurlarının savunucusu AKP”nin iktidarına kadar(!).

            Bu ne anlama geliyor?

            Laik bürokrat kesimin elinde bulundurduğu güç, el değiştirene kadar, ezildiğini, horlandığını, ötekileştirildiğini düşünenler beklediler.

            İşte bu birikim kültürünün mirası üzerine birileri geldi oturdu. Bu kin kültürünün birikmesini tetikleyen açık ve ilginç olaylar vardır. İmam Hatip okullarının puanlama sisteminde yapılan değişikliklerle farklı yüksekokullarda okumalarının önünün kesilmesi, ilköğretimin 5 artı 3 mecburiyetiyle Kur’an kurslarının işleyiş sisteminin bozulması, başörtülülerin ihdas edilen kamusal alanlara girememeleri millet vicdanında bir intikam (kin kültürü) duygusunun oluşmasına sebep olmuştur. Millet vicdanında yargılanan bu davranışlar tepkiye dönüşmeliydi. Dönüştü de…

            Bazılarının yüzünü aylardan beri süren BALYOZ DAVASI sonuçlanınca güler gördüm. Ceza almalara sevinilmiş veya en azından ceza alınmış olununca haklı duruma geçmiş oldular.

            Yapılan yorumlarda hep geçmişe atıf yapılıyor, haksız uygulamalar, ordunun yaptığı ihtilallerden, Cumhuriyeti koruma adına verdiği muhtıralardan bahisle bunların karşılıksız mı kalacağından bahsediliyordu.

            İşte toplumun ikiye bölündüğü yer burası.

            Diğer taraftan bütün bunların hesabının sorulacağı, hatta “hainlik” derecesinde ithamda bulunmalar olmaktaydı.

            Yıllarca siyaseti takip eden biri olarak liderler arasındaki şeref, namus sınırlarını aşan söylemlerle atışmaların kin dünyamızın duvarlarını ne kadar yükselttiğini gördüm, üzüldüm.

            İnsanlar konuşurken birbirlerine seslerini neden yükseltirler bilir misiniz?

            Aralarındaki fiziki mesafe ne kadar yakın olursa olsun ruhen birbirlerinden uzaklaştıklarındandır, seslerini duyurabilmek için bağırırlar.

            Sevdiğiniz özlediğiniz kişiler ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar sözleriniz daima okşayıcı ve yumuşaktır.

            Müslümanlar Allah ve Resulünün yolunda olsalardı kin kültürüne gerek yoktu. Yaptıklarının mislini sana yaparım. Sen yapmadın mı? Şimdi ben güçlüyüm benim dediğim olur anlayışı; İslam kültürü, İslam anlayışı olamaz, olmamalıdır.

            Dilinden Allah’ı düşürmeyen, secdeden alnını kaldırmayanlar kin ve nefret tohumu ekemez, insanlar arasında ayrılık ve fesadı yeşertemezler.

            Kin kültürü sahipleri ya Yahudi, ya Hıristiyan ya da şeytanın köleleridir.

Bu haber 2445 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur