gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 27  
»Bugün 330  
»Toplam 15037189  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.230.82
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Merhaba

Sadık KUTLAY

23 Kas?m 2012, 14:38

Sadık KUTLAY

     Merhaba gazeteanamur okuyucuları, sanatseverler, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler...

     Bundan böyle sizlerle gazeteanamur'daki köşemden bam teline dokunacağız... 

     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk der ki..! 'Kültür; okumak, anlamak, görebilmek ve görebildiğinden mâna çıkarmak, uyanık davranmak, düşünmek, zekâyı terbiye etmektir.'

     Evet sevgili dostlar ne kadar da doğru bir tesbit değil mi? Kültür sanatla birleşince olağan üstü eserler çıkar ortaya. Bir ressamın fırçasından tualine dökülen çizgilere bakın, her çizgide tecrübe yaşamışlık ve yaşanmışlık vardır, yöresinden töresinden ezgiler vardır, dolayısıyla sanatçı olaya çok daha geniş pencereden bakar ve bakmak zorundadır. Bir müzik adamının enstrumanından dökülen her namede, her notada kendi yaşam biçimiyle, yöresiyle alakalı duygular ve mesajlar gizlidir.

     'Bir ülkenin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmesi için sadece bilim ve teknoloji yetmez onlarla birlikte kültür ve sanat eş değerdedir.'  demiştir Ulu Önder.

     Gençlerimize seslenmek istiyorum, yarınlarımız sizlersiniz, kültürünüze ve sanatınıza sahip çıkın. Sanal dünyanın sahte büyüsünden kurtulup yaşadığınız yerdeki güzelliklerin tadını çıkarmayı deneyin, kendi öz kültürümüzü ve sanat değerlerimizi yaşatın, asla ve asla umutsuzluğa kapılmayın.

     Mesela yaşadığınız şehri yeniden keşfedin, sevgiyle bakın geleceğe, Aşık Veysel'i yorumlayın, Karacaoğlan'ı hissedin, bağlamanızı yada gitarınızı alın elinize, müzik yapmayı deneyin, neye yeteneğiniz varsa mutlaka keşfedin. Bir enstruman çalmayı deneyin, çünkü öğrendiğiniz her notada farklı bir heyecan yaşayacaksınız. Sanatı ruhunuzda hissedeceksiniz.

      Gençlerimize seslenerek başladım yazıma, çünkü bu kutsal kültür ve sanat bayrağını gelecek nesillere taşıyacak olan sizlersiniz.

     Değerli okuyucular bu ilk yazımda sizlere merhaba demek istedim, bir sonraki yazımda enstruman çalmanın, disiplinli çalışılırsa, ne kadar kolay olduğunu anlatacağım ve ip uçları vereceğim.

     Hoşçakalın..

Bu haber 2985 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur