gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 14  
»Bugün 1336  
»Toplam 15036579  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.149.24.159
» Bu sitemizi ziyaretiniz

RUM'UN GERÇEK YÜZÜ

Kamil ÖZKALOĞLU

24 May?s 2012, 23:48

Kamil ÖZKALOĞLU

     RUM’UN GERÇEK YÜZÜ

 

Bugün geldiğimiz bu noktada bile aramızda, Rum çıkarlarını savunarak Kıbrıs Türklerinin devletini, egemenliğini, self-determinasyon hakkını ve ayrılma hakkını çalmak isteyenler var. Bugün bir devlete sahip bir HALK durumundaki Kıbrıs Türklerini Rumların sömürgesi bir kabile durumuna düşürmek amacındadırlar…

 

Bu sinsice oynanan hain oyunu bozmak için; Rumların yıllar öncesinde yayınladıkları bir Beyanname’yi bilgilerinize sunmayı bir görev bildim…

 

Saygılarımla Kıbrısve Türkiye Türk Halkına arzederim…

 

ETNlKI ETERIA BEYANNAMESİ

 

(1896_ Atina gazeteleri)

 

«Rumlar; bağımsızlığımız için atalarımızın savaşları sonunda, Rum

Milleti iki kısma ayrıldı. Pek küçük bir parçası Yunan birliğini kurdu amma, asıl büyük kütle yine ve hâlâ yabancı boyunduruğu altında kaldı.

 

Birleşmemiz, o istiklâlini kazanan küçük parçayı bir çekirdek sayıp asıl genişlemeyi ve yayılmayı iş edinmemiz gerekiyor. Olan bitenle yetinip yarı yolda kalanlar miskinlikten hainliğe kaymış olacaklardır.

 

Zayıf ve fakir olan serbest Yunanistan, idarecilerinin bütün idealistliklerine rağmen istedikleri ve istediği kadar bu davaya yardımcı olamıyor.

 

İç politika dalaşmaları Yunanistan’ı öyle bir hale koydu ki, Yunanlılar kendilerinden umulan ödevi yerine getiremez oldular.

 

Yerine ve imkânına göre çeşit çeşit isimler almak durumunda kalan «Etniki - Eteria» bundan böyle, daha gizli, daha sıkı, daha disiplinli çalışmak kararındadır. Ayrıca, akrabası Türkiye’de oturanları tehlikeye sokmamak için de bu gizliliğe çok dikkat edilmek gerekecektir.

 

Sırası gelince her Rum gönlünde uyuyan vatanperverlik, büyük maksat uğruna ateşlenecek bir bomba gibi harekete sevk edilecektir.

 

Rumlardan çoğunun kendine güveni, büyük maksada bağlılığı, cemiyetimize itimadı azalmış olabilir. Bunları her yeni fırsatta bir kere daha güçlendirmek, cemiyetin şaşmaz ödevidir. Maksada ancak emin, ihtiyatlı, tedbirli ve güvenli adımlarla yürünebilir.

 

Bu milli dernek, Rumların birleşmesine, kurtulmasına ve kalkınmasına durmadan çalışacak ve zamanın geldiğine, fırsatın kapıyı çaldığına her inandığı anda, hemen harekete geçip zayıf ve küçük Yunanistan'a büyük ve güçlü bir destek olacaktır. Bu günkü Yunan Hükümetinin rağmına da olsa, Büyük Yunanistan için çalışacağız, Bu uğurda küçük

Yunanistan çeşitli tehlikelere atılmış olabilir, gürültüye gidebilir, yeter ki Büyük Yunanistan'a doğru bir adım daha atılmış olsun!

 

Cemiyet, bütün Rumlara; nerde olurlarsa olsunlar, maksadımıza canla başla, malla, para ile yardım etmenin boyunlarına borç olduğunu hatırlatır. Bu borcu yerine getirmekte korkaklık ve kaypaklık gösterenler, hıyanetle damgalanacak ve zamanında cezasını bulacaktır.»

 

Ne yazık ki bugün Rumlar, aramızdaki işbirlikçileri ile birlikte, kol kola, bu beyannamede belirtilen maksatlarına (Kıbrıs’ın Yunanistan ile Birleşmesi) doğru ilerlemektedirler…

 

Dikkatlerinize…

 

Kamil Özkaloğlu

Bu haber 2621 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur