gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 9  
»Bugün 292  
»Toplam 15045733  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.116.13.113
» Bu sitemizi ziyaretiniz

SİZ KİMSİNİZ BE?

Kamil ÖZKALOĞLU

28 Mart 2013, 02:17

Kamil ÖZKALOĞLU

     SİZ KİMSİNİZ BE?

Muhtemelen seçim propagandası amacıyla, bildik partinin geçmişte de seçim propagandası sloganı olarak çokça kullandığı, sokak ağzı niteliğinde bir söylem, yazılı medyanın kimisinde manşetten, kimisinde tam sayfa, kimisinde de yarım sayfa reklamlarda kullanılmaya başlandı.

        “KİMDİR BE BUNLAR”

Bu söylemin yanıtı da ancak “SİZ KİMSİNİZ BE?” olabilir…

Yıllarca, Leninizm arkasına saklanmış, aslında Helenizm ırkçılığı yapan, ‘enosis’çi, Türk Düşmanı şovenist AKEL’in kuyruğuna takılıp kapalı kapılar ardında Kıbrıs Türk Milli davası aleyhine stratejiler belirleyip uygulamaya koyan sizler değil misiniz?

Uyduruk gerekçeler öne sürerek, ısrarla makamlarına talip olduğunuz devletin yaşaması mümkün değildir diyerek KKTC’nin tasfiyesini öngören çözümleri savunan siz değil misiniz?

Kıbrıs Türk Halkına devleti, egemenliği ve self determinasyon haklarını yakıştırmayarak bu hakları elinden almaya çalışan siz değil misiniz?

Kıbrıs Türk Halkının ayrılma hakkına sahip olmamasını savunarak Kıbrıs Türklerinin ayaklarına palanga vuran siz değil misiniz?

2002 sonlarında ve 2003 başlarında düzenlenen mitinglerde, “Biz ne Türk’üz ne de Rum. KIBRISLIYIZ” pankartlarının gölgesinde gururla nutuklar atan sizler veya yandaşlarınız değil miydi?

Bugün hâlâ, yayın organınızda Kıbrıs Türklerini “Kıbrıslıtürk” veya Türkçe konuşan Kıbrıslı” diye anarak “TÜRK” kimliklerine saldırmıyor musunuz?

Kıbrıs Türklerini adadan silme amacıyla, yabancılar tarafından yaratılmış sanal bir rüzgâra yelken açıp iktidar oldunuz. Yaklaşık 5,5 yıllık iktidarınızın arkasından, arkada bir enkaz bırakarak çekip giden siz değil misiniz?

KTHY(Kıbrıs Türk Hava Yolları)’nı kasasında yaklaşık 25 milyon dolar nakitle, borçsuz olarak devraldıktan sonra; kasası tam takır ve yaklaşık 100 milyon dolar borçla batırarak teslim eden siz değil misiniz?

Sizin döneminizde başlatılan görüşmelerde tek devlet, tek egemenlik, ayrılma hakkının olmaması, ön koşullarını kabul ederek KKTC’nin tasfiyesini savunup Kıbrıs Türklerini çok zor durumlara düşüren siz değil misiniz?

Görüşmelerde devletler hukukunda yeri olmayan, kâğıt üzerinde sanal bir devleti (oluşturucu devlet veya kurucu devlet) savunarak Kıbrıs Türklerini aldatmaya çalışan sizler değil misiniz?

Kıbrıs Türkleri, tarihleri boyunca hep kendi yönetici ve liderlerini sadece kendi oyları ile seçmiştir. Görüşmelerde ‘Çapraz Oy’u kabul ederek Kıbrıs Türklerini sırtından hançerlemediniz mi?

En ilginç olanı da hâlâ Marks’tan, Lenin’den, Sosyalist olmaktan, Komünist olmaktan söz edebilmeniz.

Nasıl bir sosyalizmi savunuyorsanız?

Emperyalizm ve sömürü karşıtı olmak yerine sömürgeci emperyalist ülkelerle işbirliği yapabiliyorsunuz. Onların çıkarlarına uygun olarak hazırladıkları planların savunucusu olabiliyorsunuz. Şovenizm karşıtı olmak yerine Enosisçi,  şovenist Akel ile aşna fişne olabiliyorsunuz.    

Sosyalizme ters düşmesine karşın, ayrı bir halk olarak Türk halkının varlığını ret ediyorsunuz. 

Sosyalizme ters düşmesine karşın, Türk halkının self-determinasyon hakkını ret ediyorsunuz.

Sosyalizme ters düşmesine karşın, Türk halkının bağımsız devlet ilan etmesine karşı çıkıyorsunuz.

Sosyalizme ters düşmesine karşın, Bağımsız Türk devletinin tanınmasına karşısınız.

Kıbrıs Türk Halkının haklarını, devletini, egemenliğini ve kendi kaderini tayin hakkını elinden almaktan başka, Kıbrıs Türk Halkını sırtından hançerlemekten başka, ne yaptınız?

Kısacası;

SİZ KİMSİNİZ BE…

Kamil Özkaloğlu   

Bu haber 2533 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur