gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 19  
»Bugün 548  
»Toplam 15037407  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.149.27.202
» Bu sitemizi ziyaretiniz

PES YAHU!..

Ahmet TÜRE

21 Ocak 2015, 01:02

Ahmet TÜRE

                        PES YAHU!..

Aslında bu defa köşe yazımda daha güncel daha değişik konuları irdeleyecektim. Ama gazetelerde ve internet sitelerinde Sayın Milli Savunma Bakanının boy boy açıklamalarını görünce dayanamadım. Neydi bu açıklamalar? Bir Milletvekilinin soru önergesine cevaben düşük rütbedeki Askeri Personelin durumları hakkında bilgi verirken "Çalışmaların devam ettiğini ve başta maddi durumlarının düzeltileceğini yeni haklarla beraber maaşlarına %20 zam yapılacağını" bu açıklamaları duyunca ‘PES’ dedim. Ne çalışmaymış bu arkadaş. Dedim ya İnsanın duygularıyla dalga geçercesine oynamamak lazım.

Bundan 4-5 yıl önceydi çalıştığım birlikte toplantı esnasında birlik komutanı Gündem dışı olarak "Arkadaşlar size bir müjdem var çalışmaların sonuna gelinmiş düşük rütbedeki personelin maaşına %20 zam yapılacakmış." İşte o zamana kadar haberim olmayan daha doğrusu beklentimin de olmadığı bu açıklama sevindirdi hepimizi. Bizim için harika bir sürprizdi. Çünkü mezun olduğum 1990 tarihinden günümüze maaşlarımız yaklaşık %50 civarında erimişti. O tarihlerde de Milli Savunma Bakanı başta olmak üzere boy göstermeler bu günkünün aynısı açıklamaların arkası kesilmiyordu. Bizde heyecanla beklemeye başladık. Ama nafile insanca düşündüğümüz için milletin yüzüne baka baka yalan söylenmez diye düşünüyorduk.

Sonuç seçim yatırımı tabii birde haksızlıkları tahmin edemedikleri bir şekilde basında haykıran TEMAD (TÜRKİYE EMEKLİ ASSUBAYLAR DERNEĞİ). Aradan geçen bunca zaman sonra yine aynı açıklamalar. Kes, kopyala, yapıştır. PES YAHU!..

Bu kadar oyalamadan sonra birde yasa yapıyorlar ki vermeyi bırak cebimdeki paraya göz dikiyorlar. Hani şu çağa uygun yasalar hazırladık diye böbürlendikleri yasanın sadece bir tanesini anlatayım.

ÇAĞA UYGUN YASA: Askeri personel hastalanıp bir yıl içinde 15 günden fazla rapor alırsa rütbelerine göre maaşlarından 300-500 TL. arasında kesinti yapılacak. Bunun yanında spor yapamayacak bir sakatlığı olan personel spor yapamaz raporu alırsa yine rütbelerine göre 200-350TL. maaşlarından kesinti yapılacaktır. Şimdi ne var ki bunda diyenler olacak. Benim amacımda işte böyle diyenlere.

Bu yasa ne diyor bakalım şimdi: Doğu veya güneydoğuda hani teröristlerin yol kesip kimlik kontrolünü rahatça yapabildikleri mezarlık açtıkları bölgede çalışan bir arkadaş herşeye rağmen kışladan çıktığını varsayalım, Gece hava soğuk operasyonda; dağda, taşta yatacak, sıcak yatak yok.  Ya hasta olma ihtimali? Bu kanunu sıcak odada yapanlar kadar olmasa da hasta olması kaçınılmaz.

İnsan vücudu belli bir dayanıklılığı var istirahat etmesi lazım kanunen de bu doktor raporuyla olacak. Eee.. dağ, taş, engel.  İnsan Meclis salonu kadar engeller olmasa da o bölgenin arazi yapısı gerçekten taşlarla uçurumlarla geçilmesi zor araziler atlayarak sürünerek ..vs geçeceksin. Ammaaa dikkat et( örneğin kalıcı olduğu için söylüyorum bel fıtığı olma)sakatlanırsan batıya ataman yapıldığı zaman orada mübarek denetlemeler var. Eğer orada spor yapamazsan mecbur doktor raporu alacaksın. Eee… İki durumda da ben senin çocuklarının rızkından keseceğim. YA SPOR YAPACAK SAĞLIĞINA ELVEDA DİYECEK, YÂDA; HAKKINDA KANUNİ İŞLEM YAPILACAK. Tercih senin. Geçen yazımda amire verilen yetkiler sebebiyle arada kalan personel bu sefer zaten zor geçindiği çocuklarına helalinden ekmek götürmek için çabaladığı bu meslekte arada kalmak zorunda bırakıldı. Bu adaletli çağa uygun yasalara ‘PES’.. denmezde ne denir?

Ama şunu unutmayalım “KUVVET HAK'TADIR HAK KUVVETTE DEĞİL.

SAYGILARIMLA.

Ahmet TÜRE

Emekli Astsubay

Bu haber 1813 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur