gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 13  
»Bugün 2257  
»Toplam 15002054  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.233.219.31
» Bu sitemizi ziyaretiniz
EMITT'TE MERSİN SESLERİ

EMITT'TE MERSİN SESLERİ

Tarih 28 Ocak 2016, 22:16 Editör

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 20. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

                    EMITT’TE MERSİN SESLERİ

 

Doğu Akdeniz ve Avrasya bölgesinin en önemli turizm buluşmasını gerçekleştiren ve dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 20. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

 

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 80 ülkeden toplam 4 bin 500 kurum, kuruluş ve beldenin yer aldığı fuar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, kurum, kuruluş, dernek ve oda temsilcilerinin katılımı ile görkemli bir törenle açıldı.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, fuarla ilgili yaptığı konuşmada, turizm fuarlarının önemine dikkat çekerek, Mersin’in önceki yıllarda EMITT’te Çukurova Kalkınma Ajansı’nın bünyesinde Adana ile birlikte temsil edildiğinin fakat göreve geldiklerinden bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Mersin standı ile fuarda yer aldıklarının altını çizdi.

 

Mersin’in sadece EMITT Fuarı’nda değil dünyanın çeşitli fuarlarında da tanıtılması gerektiğini belirten Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bununla ilgili başlattığımız çalışmalar çerçevesinde Berlin ve Miami fuarına katılıyoruz. Mart ayının 15’inde de Fransa Cannes’da bir fuara katılacağız. Amacımız Mersin’i en iyi şekilde temsil etmek” dedi.

 

Mersin’in tanıtılmasında kentin tüm dinamiklerine büyük bir görev düştüğünü vurgulayan Başkan Kocamaz, “Mersin’e kazandırılacak her değer, her katkı Mersin’in daha da gelişmesine, insanların refah seviyelerinin daha da yükselmesine vesile olacaktır. Dolayısı ile Mersin’de yaşayan herkesin kente sahip çıkması ve kentin tanıtımında rol alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Turizmin dünyanın bir numaralı değeri olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “İnsanlar seyahat etmek, tatillerini geçirecekleri farklı mekanlar görmek istiyorlar. Bizim burada kentimizi tanıtarak Mersinimizi dikkat çekici bir hale getirmemiz gerekiyor. Bugün burada gördüğüm Mersinlilerin birlikteliklerinden de mutluluk duyuyorum. Mersin’in birleşmeye, bütünleşmeye ve kaynaşmaya ihtiyacı var” dedi.

 

 

Mersin’in tarihin derinliklerinden günümüze kadar uzanmış birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok dini birleştirmiş bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Kentimizin tüm bu özelliklerini dünya ile paylaşmamız gerekiyor. Zaten biz Mersin’in değerlerini tanıttığımızda ve dünya ile paylaştığımızda bugün Mersin’in bir numaralı sorunu olan işsizliğe de darbe vurarak azalmasına katkı sağlarız” şeklinde konuştu.

 

Fuarda yerini alan Kızkalesi minyatürü, Kleopatra yolu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın müzik dinletisi ile misafirlerini karşılayan Mersin Büyükşehir Belediyesi standı katılımcılardan büyük ilgi görüyor.

 

Ziyaretçi akınına uğrayarak, Mersin’e özgü lezzetlerin ikram edildiği ve el sanatlarının tanıtıldığı Mersin Büyükşehir Belediyesi standında, Erdemli, Çamlıyayla, Toroslar ve Gülnar Belediyeleri ile Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD), Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB), seyahat acentalari ve otel işletmeleri de katılımcılara Mersin’in tarihi ve kültürel güzelliklerini sunma imkânı buluyor.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi