gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 65  
»Bugün 1218  
»Toplam 15036461  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.251.72
» Bu sitemizi ziyaretiniz
İSPANYA MUT ZEYTİNYAĞINA TALİP OLDU

İSPANYA MUT ZEYTİNYAĞINA TALİP OLDU

Tarih 27 Mart 2015, 18:19 Editör

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel AYDIN Mut zeytinleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

            İSPANYA MUT ZEYTİNYAĞINA TALİP OLDU

 

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel AYDIN Mut zeytinleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

Açıklama aynen şöyledir:

 

“İspanya zeytinyağı fuarına Mut’tan götürülen zeytinyağı ve zeytin numuneleri çok ilgi gördü. Zeytinyağımıza ve zeytinimize talip oldular.  Mut Zeytinyağı yumuşaklığı ve meyvemsilliğiyle çok dikkatlerini çekti. Ayrıca Mut zeytini de aromasıyla ve lezzetiyle çok beğenildi.

 

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Gürsel Aydın  “Bizim zeytin ve zeytinyağımızı İspanya’ya göndersek, İspanya halkı kendi zeytinlerini tüketmez olurlar, bizim ülkemizin özelliklede Mut yöremizin zeytini İspanya zeytininden daha lezzetli” dedi.

 

Gezdiğimiz tesislerde halen eski usul fiber tankların kullanıldığını gördük. Mut İlçesinde bütün Zeytinyağı fabrikalarında gıdaya uygun paslanmaz çelik tanklar kullanılmaktadır.

 

Ambalaj ve sunum şekli bakımından İspanyollar bizden çok daha ileri oldukları görüldü. Bu konuda bizim geliştirmemiz gereken özelliklerimizden.

 

 

Erken Hasat Zeytinyağını Ekim sonu- Kasım ayı içerisinde yaptıkları öğrenildi. Mut’ta ise hasat, Eylül sonu- Ekim Ayı başında başlıyor. Bu sayede üretilen yağların çok büyük bir bölümü erken hasat niteliği taşımaktadır. Hasatımız Ege’den de önce başlamaktadır. Bu sayede yeşil zeytinin mis gibi aroması ve zeytinyağımızdaki Fenoller değerini yitirmemektedir. Dünyadaki ilk zeytin hasadını yapmakla gurur duyuyoruz.

 

İspanya hiç ara vermeden yıllar boyu üretimini kesintisiz sürdürmüştür. Böylece dünya zeytinyağı pazarında önemli pay sahipleri olmuştur.Bizde ise 20 yıl öncesine kadar talep yok diye zeytin ağaçları kesiliyordu. Çiftçilerimiz Limona talep yok diye Limon ağacını keserse, zeytine talep yok diye zeytin ağacını keserse sürekliliği sağlayamayız. Bir ağaç kolay yetişmiyor. Her üründe sürekliliği sağlamalıyız.

 

İspanya’da gezdiğimiz bölgelerde zeytinde işçiliği en aza indirgemişler ve yere düşen zeytini bile toplamamaktırlar. Oysaki Anadolu’muzun çalışkan insanı zeytini el emeğiyle toplamaktadır. Çiftçimiz üretimi planlayarak sofralık zeytini toplayıp yağlık zeytini için file makineli hasat yöntemini geliştirmelidir.

 

İspanya’da pazarlama toplu olarak yapıldığından pazarda daha güçlü bir duruş sergilemektedir. Bizim de Lisanslı depoculuk yönünde kendimizi geliştirmemiz gerekir.

 

İlaçsız zeytin yetiştiren bir bölge olan Mut Yöresi zeytinine sahip çıkılmalıdır. Herkes bilsin ki Mut Zeytini ve Mut Zeytinyağı kalitesi ve büyük üretim potansiyeli ile piyasalara gümbür gümbür gelmektedir.

 

Budama işleminde dal budaması yapıldığı Zeytin üretiminin %90’ının yağlık olduğu görüldü.

 

11-14 Mart 2015 tarihinde İspanya – Madrid Dünya Zeytinyağı fuarına 22 üyemizle Mut Ticaret ve Sanayi Odası iş gezisi düzenledik. Madrid ve Toledo şehirleri, Zeytin bahçeleri ve zeytinyağı işletmeleri, Ticari Ateşe ziyaret edildi. İkili görüşmeler yapıldı.

 

Geziye katılan ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor verimli, kaliteli ve bol kazançlı bir yıl olmasını diliyorum.

 

SAĞLIK ZEYTİNDEN ZEYTİN MUT’TAN”

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi