gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 13  
»Bugün 876  
»Toplam 15043063  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.93.210
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ÇETKODER 2014 ŞİKÂYETLERİNİ AÇIKLADI

ÇETKODER 2014 ŞİKÂYETLERİNİ AÇIKLADI

Tarih 03 Ocak 2015, 23:04 Editör

CETKODER 2014 Yılında Tüketicilerden derneğe yapılan şikayetlerin tür ve sayılarını açıkladı.

ÇETKODER 2014 ŞİKÂYETLERİNİ AÇIKLADI

 

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, 2014 yılı Tüketicilerin YURT GENELİ yaptığı Şikayet ve istekleri açıkladı.

 

ÇETKODER 2014 ŞİKÂYETLERİNİ AÇIKLADI

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş “Genel Merkezimize yurt geneli 81 il ve illere bağlı ilçelerimizden 2014 yılı içinde bize yapılan müracaat ve şikayetlerin değerlendirilmesinde ortaya şu tablo çıkmıştır. Bu müracaatların çoğunluğu ise bizlere elektronik posta vasıtası ile yapılmıştır” dedi.

 

BİRİNCİ SIRADA AKARYAKIT PAHALILIĞI VAR

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “En çok Şikayet ve istekler içinde birinci sırayı ülkemizde tüketilen akaryakıtın pahalılığı ve akaryakıtta uygulanan vergilerin oranlarının yüksek oluşu, bu oranların indirilmesi ve Akaryakıtın ucuzlaması için yapılan şikayet ve taleplerdir. Bu taleplerin tamamı 3876 dır” dedi.

 

İKİNCİ SIRADA CEP TELEFONU

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Şikayet ve taleplerde ikinci sırada cep telefonlarından alınan iletişim vergisi ve cep telefonlarındaki diğer vergilerin adaletsizliği ve bunun giderilmesi için yapılan başvuru ise 2415’dir” dedi.

 

ÜÇÜNCÜ ELEKTİRİKDEKİ KAYIP KAÇAK BEDELİ

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Şikâyet ve taleplerde üçüncü sırada ise elektrik de alınan kayıp kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli gibi anlamsız bedellerin alınmaması ve iadesi hususunda 1325 başvuru olmuştur” dedi.

 

DÖRDÜNCÜ SIRADA YİNE BANKALAR VAR

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Şikâyet ve taleplerde dördüncü sırada yine Bankalar yer aldı. Bankalar kredi kartı aidatı uygulamasına türlü çeşitli yöntemlerle devam ediyorlar ve kredi kartı yıllık aidatının geri ödenmesi, kredi verilirken haksız kesilen paraların geri iadesi konusunda zorluk çıkarıyorlar. Bu hususta tüketici genel merkezimize şikayet ve talep için 1043 müracaat olmuştur” dedi.

 

 

 

BEŞİNCİ SIRADA MESLEK ODALARINDAKİ KAYIT ZORUNLULUĞU

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Şikayet ve taleplerde beşinci sırada ise Meslek odalarına kayıt zorunluluğu ve oda aidatlarının yüksekliği sebebiyle yapılan uygulamalardır. Her biri birer tüketici durumunda olan meslek erbapları artık oda aidatı vermek istemiyoruz, mecburi kayıt olmak istemiyoruz. Bize yardam edin, derdimize derman olun şeklinde başvurularda bulunmuştur. Yurt geneli bu şekilde 961 başvuru olmuştur” dedi.

 

ALTINCI SIRADA ÖZEL DERS VEREN ÖĞRETMENLERİN HAKSIZ KAZANÇLARI

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Dershane olayına son veren Hükümetin almış olduğu bu karardan sonra hızla gelişen özel ders verme (Okul, özel hoca) çizgisinden şikayetçi olan , öğretmenlerin evde veya başkaca yerde kaçak göçek özel ders vermesi olayını dile getirerek,  bu haksız kazanca son verilmesini isteyen, ayrıca bu eğitim şekline son verilmesini, eşit ve hakça bir eğitimin herkese sunulmasını isteyen, çocuklarının birer yarış atı gibi oradan oraya sınavdan sınava koşmasından bıkan veliler ve öğrencilerin yaptığı şikayet ve başvuru ise, 448’ dir” dedi.

 

YEDİNCİ SIRADA BEDELLİ ASKERLİK VE ZORUNLULUK MESELESİ

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Şikayet ve taleplerde 7.nci sırada, Ülkemizde zaman zaman uygulamaya konulan Bedelli askerliğin haksız ve usulsüz bir uygulama olduğunu, toplumun eşitlik ve hakkaniyet ilkesi ile örtüşmediğini, artık askerliğin zorunlu olmaktan çıkarılmasını, profosyönel ordunun geliştirilmesini isteyenlerin bizlere yaptığı değişik başvuru ve istemlerin sayısı ise 374’dür” dedi.

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Tüketicilerimizin Şikâyet ve başvuru hakkını kullanan illerimize baktığımız zaman ilk 10 ilimiz içine;  1-İstanbul, 2- Eskişehir, 3- İzmir, 4- Antalya, 5- Bursa, 6-Kayseri, 7- Konya, 8- Trabzon, 9- Mersin, 10- Isparta illerimiz girmektedir” dedi.

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “2014 yılı içinde Toplam Olarak Yurt Geneli Genel Merkezimize yapılan Şikayet ve talepler neticesi 10.442 başvuru olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerimizle 2015 yılının barış, huzur, mutluluk getirmesini diler, saygılar sunarım” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi