gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 172  
»Bugün 2479  
»Toplam 15002276  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.81.58.140
» Bu sitemizi ziyaretiniz
BANKA MÜŞTERİ BİLGİLERİ SIR OLMAKTAN ÇIKTI

BANKA MÜŞTERİ BİLGİLERİ SIR OLMAKTAN ÇIKTI

Tarih 21 Temmuz 2014, 15:55 Editör

Tüketici Birliği Federasyonu: "hesap bilgilerinin dışarı sızması çürük elmaların özel firmalara bilgi aktarımı yaptığını göstermektedir.”

“BANKA MÜŞTERİ BİLGİLERİ SIR OLMAKTAN ÇIKTI” 

Banka müşterilerin bilgilerinin her geçen gün farklı firmalar kullanılmasını değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi ve Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Şikâyet Masası Sorumlusu Gülçin AKAR “bankalardaki hesap bilgilerinin dışarı sızması çürük elmaların özel firmalara bilgi aktarımı yaptığını göstermektedir” dedi. 

MÜŞTERİ BİLGİLERİ FİRMALARA NASIL GEÇİYOR?

 TBM Şikâyet Masası Sorumlusu Gülçin AKAR;  

“Bankalardaki müşterilerin hesap bilgilerinin sır olması gerekirken özel firmalar bu bilgilere ulaşmaktadır. Müşterinin adı-soyadı, kimlik numarası, adresi ve hesap bilgileri gibi sır olması ve saklanması gereken bilgiler farklı firmalar tarafından öğreniliyor ve müşteriye psikolojik baskı yaparak hayat sigortası, sağlık danışmanlığı gibi sözleşmeler yapılmaya zorlanıyor. 

5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun “Sırların Saklanması” konulu 73. maddesine göre personel müşteri sırlarını çalışırken ve işten ayrılmış olsa bile gizli tutmak zorundadır ve sırrın saklanmaması suçtur.                            

Firmalar müşterileri telefonla arayarak müşterilerin tüm bilgilerini ve daha önceden hangi bankayla çalıştıklarını, bankadaki sır olması gereken bütün hesap bilgilerini müşteriye aktararak psikolojik baskıyla hayat sigortası, sağlık paketi gibi sözleşmeler yapıyorlar. 

Müşteriler bu bilgileri nasıl öğrenildiğine anlam veremezken psikolojik baskıyla tehdit alarak yeniden sözleşmeler yapılmasına bu firmalardan hiçbir hizmet dahi almazken kredi katlarından her ay para çekilmesine izin vermek zorunda bırakılıyor. 

            

Çoğu zaman hizmet almadan para ödeyen müşteri sayısı hızla çoğalmakta ve şikâyet sayısı artmaktadır. Tüketicimizin daha dikkatli olmasını bu tarz psikolojik baskılara inanmamasını, hizmet almadan hiçbir kredi kartı bilgisi ve banka hesaplarından ödeme talimatı vermemesi için uyarıyoruz.” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi