gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 42  
»Bugün 1845  
»Toplam 15064284  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.17.184.90
» Bu sitemizi ziyaretiniz
TÜRKİYE İSTATİSTİK GÜNÜ

TÜRKİYE İSTATİSTİK GÜNÜ

Tarih 25 Nisan 2013, 20:28 Editör

ASKON Adana Şube Başkanı Çalışkan: "Türkiye istatistik Günü Kutlu Olsun."

                       TÜRKİYE İSTATİSTİK GÜNÜ

ASKON Adana Şube Başkanı Çalışkan: “Türkiye istatistik Günü Kutlu Olsun”

ASKON Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Türkiye İstatistik Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Çalışkan Şunları söyledi:

“Bilginin üretilmesi küreselleşen dünya düzeninde çok önemli bir yere sahiptir. Aynı ölçüde öneme haiz bir başka konu da üretilen bilginin topluma aktarılmasıdır. Bu aktarım şeffaf, anlaşılır ve hızlı olmalıdır.

Ülkemizin pek çok alanda ihtiyaç duyduğu bilgiyi derli toplu aktaran Türkiye İstatistik Kurumu, içinde bulunduğumuz sosyal ve ekonomik gelişmeler çerçevesinde değerli veriler sağlamaktadır. Bu verilerden yararlanarak hedefler belirleyebilmekteyiz. Hedeflerin başarısı da istatistiki bilgilerin elde edilmesine bağlıdır.”

Çalışkan ayrıca, istatistiki bilgilerin eğitim alanında da kullanıldığını belirtti: “Eğitim alanında da kullanılan istatistiki bilgiler ayrıca tüm araştırmacılarımızın, politikacıların, karar merciinde bulunanların ve tüm bireylerin yorum ve karar süreçlerine katkıda bulunmaktadır.”

ASKON Adana Şube Başkanı Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü: “İstatistiki bilgiler işadamlarımız tarafından da etkin biçimde kullanılmaktadır. Personel performans göstergeleri, verim ölçme değerlendirme tabloları, üretim ve satış süreçlerini incelemeye alan tüm değerlendirmelerde istatistiki bilgiler veri olarak kullanılmaktadır. Bu sayede pek çok işletme planlama süreçlerinde sağlıklı bir yol izleyebilmektedir. Ülkemizde istatistik denilince akla ilk gelen kurum olan Türkiye İstatistik Kurumu da 87 yıllık geçmişiyle bu bilgileri güncel, güvenilir ve açık bir şekilde toparlamakta ve ülkemizin tüm kurum ve kişilerine sunmaktadır. Ancak özellikle belirtilmesi gereken bir husus da Türkiye İstatistik Kurumuna verilen bilgilerin sağlıklı olması gerektiğidir. Vatandaşımız Türkiye İstatistik kurumuna tam ve tutarlı bilgiler vermekten kaçınmakta bu da istenilen verileri sağlamda aksaklıklara neden olmaktadır. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu, reel veriler verememektedir. Bu iki hususun ele alınması ve yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir. Bugün, Türkiye İstatistik Günü olması vesilesiyle Türkiye İstatistik Kurumunun kuruluşunun 87. Yılını kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi