gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 28  
»Bugün 1159  
»Toplam 15062132  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.129.67.26
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Meclis Toplantısı'nda Yüksek Tansiyon

Meclis Toplantısı'nda Yüksek Tansiyon

Tarih 06 Mart 2013, 11:22 Editör admin

Belediye Meclis Toplantısı'nda Başkan Türe'den Korkmayın uyarısı.

     Anamur Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı Belediye Meclis Salonu’ndagerçekleştirildi.

     20 maddelik Meclis gündemi çerçevesinde toplanan belediye meclisi karaların çoğunu oy birliği ile alırken bazı kararlar oy çokluğu ile alındı. Beledîye meclisi aldığı karalar doğrultusunda Kalınören Mahallesinde bulunan cami parselinin Anamur İlçe Müftülüğü’ne devrine karar verdi. Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Tarım Kredi Kooperatifine ait arsanın, kooperatif yetkililerince konut alanı yapılma istemlerini tartışan meclis üyeleri konu üzerine oldukça yoğun görüş bildirdiler. Meclis Üyesi Başkan Yardımcısı Ali Ayhan, arsanın konut alanı olarak işaretlenmesiyle bu konudan Anamur Belediyesi’nin de yararlanabileceğini söyledi. Meclis üyesi Halil Aydoğdu ise bu arsanın yeşil alan olarak değiştirilmesini ve hızla büyüyen Anamur’un ileride yeşil alanlara gereksinim duyacağını anlattı. Konu ile ilgili olarak Meclis Üyesi Bünyamin Kozak ise Tarım Kredi Kooperatifi’nin çiftçilerin en büyük kuruluşu olduğunu belirterek arsada çiftçilerin yararlanmasına yönelik adımların atılmasının daha doğru olacağını belirtti. Belediye Başkanı Mehmet Türe Ziraat Mühendisi olarak Bünyamin Kozak’ın düşüncelerinin önemli olduğunu ve meclisi aydınlattığını belirterek Tarım Kredi Kooperatif yetkililerinin belediyeye davet edilerek düşüncelerinin alınmasını ve ne yapmak istediklerini anlatmalarını önerdi ve konunun komisyona havalesini istedi. Öneri, yapılan oylamada komisyona havale edildi.

     Belediye Meclisi hal dükkânlarının yıkılması konusunda ise yeni hal kompleksinin bitirilinceye kadar yıkımın ertelenmesini ve yeni hal’in açılışının yapıldıktan sonra mevcut hal dükkanlarının yıkılması doğrultusunda karar aldı.

     Belediye meclisi taşlık mevkiinde bulunan ve kıyı kenar çizgisinin dışında kalan aqua park’ın arsanın turizm alanına dönüştürülmesi isteğini ise ret etti.

     Uyum içinde geçen, zaman, zaman esprilerle yumuşayan meclis üyeleri bazı plan değişiklikleri ise komisyona havale ederek daha kapsamlı araştırılarak konunun olgunlaşmasını istediler. Anamur Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında Mülkiyeti Anamur Belediyesine ait olan Kalınören Mahallesi’ndeki 618 nolu parselin eğitim ve spor tesisleri için alanı olarak  işaretlenmesini kararlaştırdılar. Bu konuda Başkan Mehmet Türe, hazırladığı planlar ile ilgili meclis üyelerine de bilgi verdi. Anamur Belediye Meclisi 6360 sayılı Büyükşehir Yasası çerçevesinde bazı kanun ve kararnameler doğrultusunda Anamur Belediyesi’nin kendi bütçesi doğrultusunda belde ve köylerde çalışmalar yapmaya başlaması, Belde ve köylerde okul, ibadethane, köprü, menfez, çeşme, asfalt, parke yol ve yolların yapımı, tamiri tadilatı ve bakımlarını yapabilecek. 19 maddeyi zaman yapılan espriler çerçevesinde oy birliği ve birkaç maddeyi ise oy çoğunluğu ile karara bağladı.

     Meclis toplantısında son madde olan dilek ve temenniler bölümü ise gergin geçti. Başkan Türe’ye yönelik yapılan Anamur Evleri Gelir Ortaklığı Projesi ile ilgili haksız eleştiri ortalığı ateşledi. CHP’li Meclis Üyesi Tahir Şeref ‘o binalar nasıl bina, yüksekliği ne kadar az, hangi standartlarda, bir türlü içime sinmedi’ sözleri üzerine Belediye Başkanı Mehmet Türe ‘Buyurun, sizden rica ediyorum, gidelim toplu olarak, örnek daireyi gezelim’ dedi. Başkan Türe’nin bu isteği karşılıksız kalırken Başkan Türe ‘gelemezsiniz, biliyorum, eleştirmek kolay’ dedi.

     Belediye Meclis Üyesi M. Tahir Şeref, Göktaş Mahallesi yollarına hiç bakılmadığını belirterek Başkan Türe’nin makam aracını bırakarak özel aracıyla mahalle içlerinde dolaşıp yolları görmesini istedi.  Bu cümlenin siyasi içerik taşıdığını hatırlatan Başkan Türe “ben ne zaman makam arabama ve özel arabama bineceğimi bilirim, ben her gece özel aracıma binerek Anamurumuzu karış karış geziyorum, nerde ne var biliyorum, O mahallenin çalışmaları programımız içinde,” şeklinde konuştu ve  CHP’li üyelere “korkmayın korku içindesiniz” diyerek tepki gösterdi.  CHP’li bir üyenin “Sen korkuyorsun,seçimlerden korkuyorsun” karşılığını vermesiyle de sinirler gerildi. Bu gelişmeye paralel olarak Başkan toplantıyı kapatmak istedi ancak CHP’li  Bünyamin Kozak, başkanlığa sorularım var ve ifadelerin tutanağa geçmesini istiyorum.” diyerek oturumun devam etmesini istedi. Bunun üzerine Başkan Türe salonda yalnız kalan CHP’li meclis üyelerinin sorularını dinledi ve yanıtlar verdi. Toplantı sonunda Başkan Türe ile Bünyamin Kozak el sıkışarak ayrıldılar.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi