gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 24  
»Bugün 93  
»Toplam 15064616  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.216.186.164
» Bu sitemizi ziyaretiniz
İsrail ile yeni kriz kapıda

İsrail ile yeni kriz kapıda

Tarih 27 Ekim 2012, 23:27 Editör

Terörle mücadelede hayatî önem taşıyan insansız hava araçlarında (İHA) Türkiye'nin yüzü bir türlü gülmüyor.

Terörle mücadelede hayatî önem taşıyan insansız hava araçlarında (İHA) Türkiye’nin yüzü bir türlü gülmüyor.

Heron'lardan yeterli verim alınamamış, ANKA projesindeki gecikme ise Ankara'yı zor duruma düşürmüştü.

Şimdi de İsrail'den 2008'de alınan 3 Aerostar geri gönderilecek. İsrail'in yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle 3 aracın sözleşmesi feshedilecek. Aerostar'lardan biri daha önce düşmüştü. Diğer ikisi ise teknik sorunlardan dolayı terörle mücadelede etkin biçimde kullanılamıyor.

Zaman gazetesinden Emre Soncan'ın haberine göre; iç güvelik harekât bölgesinde şu anda terör örgütüne yönelik operasyonlarda istihbarat toplamak için Heron, Aerostar ve Türk yapımı mini İHA'lar kullanılıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından üretilen ANKA projesinde ise seri üretimin tamamlanmasının 2 yılı bulacağı kaydediliyor. Fakat TUSAŞ'ın elindeki prototiplerin acil ihtiyaç nedeniyle deneme uçuşlarını Batman'da yaparak operasyonlara katılabileceği ifade ediliyor. Yine İsrail'den alınan 10 adet Heron'dan ise yalnızca 3'ü aynı anda uçabiliyor. Çünkü Türkiye'nin elinde yalnızca bir yer kontrol istasyonu var. İsrail'den yenileri talep edildi ancak Mavi Marmara krizinin ardından gerilen ilişkiler, bu isteğin reddedilmesine sebep oldu. Türkiye, Heron'ları almadan önce 2008 yılında İsrail'den 'taktik' kategorisinde üç adet insansız hava aracı istedi. Bu araçlara 15 milyon dolar ödendi. Terörle mücadele için Batman'da konuşlandırılan Aerostar adlı bu araçlar, 18 bin feet (5400 metre) irtifada görev yapıyor, saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyordu.

Aerostar, üzerindeki data link aracılığıyla 200 kilometre uzaklıktaki komuta kontrol merkezine anında görüntü aktarabiliyordu. Fakat bu araçlardan verim alınamıyor. İsrail'den yeterli teknik desteğin gelmediği belirtiliyor. Sözleşmenin feshedilmesi ve İHA'ların İsrail'e geri gönderilmesinin ardından ödenecek cezalarla ilgili henüz net bir bilgi yok.

http://www.kenthaber.com/

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi