gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 23  
»Bugün 1500  
»Toplam 15063939  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.141.30.162
» Bu sitemizi ziyaretiniz
SU PROJESİ RUM BASININDA GENİŞ YER BULDU

SU PROJESİ RUM BASININDA GENİŞ YER BULDU

Tarih 15 Ekim 2012, 09:26 Editör

KKTC'ye su getirilmesini öngören su projesini, Güney Kıbrıs'ın AB'deki eski daimi temsilcisi Büyükelçi Theofilos Theofilu, Politis gazetesinde yayınlanan makalesinde değerlendirdi.

Türkiye’den denizaltı boru hattı ile KKTC’ye su getirilmesini öngören su projesini, Güney Kıbrıs’ın AB’deki eski daimi temsilcisi Büyükelçi Theofilos Theofilu, Politis gazetesinde yayınlanan makalesinde değerlendirdi.

''Türkiye’den denizaltı boru hattı ile KKTC’ye su getirilmesini öngören su projesini, Güney Kıbrıs’ın AB’deki eski daimi temsilcisi Büyükelçi Theofilos Theofilu, Politis gazetesinde yayınlanan makalesinde değerlendirdi.“Türkiye’den İşgal Bölgelerine Su Taşıyacak Hattın Önemi... Su Kaynakları ve Kıbrıs’taki Türk Politikası” başlıklı makalede, boru hattının yılda 70 milyon tondan fazla su taşıyacağına vurgu yapıldı. Theofilu, özellikle teknik zorluklarına; inşası, işletilmesi ve idamesinin büyük bir ekonomik bedel gerektirmesine karşın Türkiye’nin Asrın Projesi’ni gerçekleştirmek için kararlılıkla ilerlediğine dikkat çekti.

 “Açıklandığı ve bazılarının ilk bakışta kandığı gibi Türkiye’nin bu projedeki gayesi Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik kalkınması ve refahı değil, uzun vadede Kıbrıs’ın tamamını denetimi altına almaktır” ifadesini kullanan Theofilu, görüşünü özetle şöyle aktardı:

           

“Türkiye ve Eroğlu tarafından barışçıl bir kalkınma faaliyeti olarak ortaya konulan bu hattın inşası ve işletilmesi siyasidir ve işgal bölgelerini, dolayısıyla Kıbrıs’ın tamamını Türkiye’ye daimi ve kopmaz şekilde bağlayacak bir göbek bağına benzetilebilir. Yapabileceğimiz ve yapmamız gereken asgari şey Türk maharet ve projelerine tepki göstermek, yetkili uluslararası örgütlere, BM’ye ve AB’ye delilli ve yazılı olarak şikâyet etmektir.

“FAKİR KIBRISLI TÜRKLERİ SATIN ALACAKTIK, ŞİMDİ TÜRKİYE HEPİMİZİ SATIN ALACAK”

Öte yandan bir başka Rum gazetesi Simerini de “Federasyonun Dağılması ve Ankara Tarafından Satın Alma” başlıklı haberinde, Rum tarafında yaşanan ekonomik kriz bağlamında Kıbrıs sorununun çözüm zemini olan iki bölgeli, iki toplumlu federasyonu değerlendirdi. Federal sistemin demokratik veya diğer eksikliklerden değil ekonomik nedenlerle dağılabileceği görüşünü ortaya koyan gazete, “Annan planı kabul edilmiş olsaydı, ağır ekonomik kriz nedeniyle bugün muhtemelen ayrılığı ve bundan çok daha tehlikeli başka bir şeyi konuşuyor olacaktık.” ifadesine yer verdi.

 

 

http://www.aktifhaber.com//su-projesi-rum-basininda-genis-yer-buldu-675151h.htm

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi