gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 1931  
»Toplam 15064370  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.142.96.146
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MEB'den Para Topla Baskısı

MEB'den Para Topla Baskısı

Tarih 02 Ekim 2012, 00:24 Editör

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir yandan 3 bin 738 müdüre bağış aldığı için disiplin cezası vermeye hazırlanırken okul müdürlerine 'Veli halden anlar' diyerek bağış toplamalarını istiyor.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir yandan 3 bin 738 müdüre bağış aldığı için disiplin cezası vermeye hazırlanırken okul müdürlerine 'Veli halden anlar' diyerek bağış toplamalarını istiyor.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul müdürlerinden “veliler halden anlar” diyerek dolaylı yoldan bağış toplanmasını isterken kayıt işlemlerinde bağış aldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada 3 bin 738 okul müdürü hakkında disiplin cezası verilmesi önerildi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in kayıt döneminde velilerden para topladığı gerekçesiyle tüm ülke genelinde okul müdürlerine yönelik başlattığı soruşturma hâlâ devam ederken MEB’in okullardaki eksiklikleri gidermek için okul yöneticilerine aileleri adres göstermesi akılları karıştırdı.

İstanbul’da bir okul müdürünün Milli Eğitim Bakanı Dinçer’in “Velilerinizden para istemeyin, durumunuzu anlatın. Onlar halden anlar” dediğini aktararak para talep etmesi, okul yönetimlerini de baskı altında bıraktı.

 ‘Eğitim yılı başında kaynak aktarılmadı’

          

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin konu hakkındaki soru önergesini yanıtlayan Bakan Dinçer, Eğitim-öğretim yılının başlangıcında okullara ayrıca bir kaynak tahsisi yapılmadığını okulların gelirleri arasında okul aile birlikleri aracılığıyla toplanan “ayni, nakdi, şartlı-şartsız bağış ve yardımların” bulunduğunu ifade etti.

Öğrenci kayıt ve kabullerinde bağış alınmaması konusunda geçen yıl genelge yayımladığını anımsatan Dinçer, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı öğrenci kayıt kabullerinde ve diploma verilirken para talep edildiği ve alındığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

Dinçer, söz konusu iddialarla ilgili olarak 3 bin 738 okullun yöneticisine disiplin cezası verilmesi teklifinde bulunulduğunu belirtti. Dinçer, 1973 okulda ise soruşturma çalışmalarına devam edildiğini ifade etti.

 

 (Cumhuriyet)

http://www.haberajans.com/meb-den-para-topla-baskisi-haberi-575486.html

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi