gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 21  
»Bugün 467  
»Toplam 15818777  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.222.251.131
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MEB'den Para Topla Baskısı

MEB'den Para Topla Baskısı

Tarih 02 Ekim 2012, 00:24 Editör

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir yandan 3 bin 738 müdüre bağış aldığı için disiplin cezası vermeye hazırlanırken okul müdürlerine 'Veli halden anlar' diyerek bağış toplamalarını istiyor.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir yandan 3 bin 738 müdüre bağış aldığı için disiplin cezası vermeye hazırlanırken okul müdürlerine 'Veli halden anlar' diyerek bağış toplamalarını istiyor.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul müdürlerinden “veliler halden anlar” diyerek dolaylı yoldan bağış toplanmasını isterken kayıt işlemlerinde bağış aldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada 3 bin 738 okul müdürü hakkında disiplin cezası verilmesi önerildi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in kayıt döneminde velilerden para topladığı gerekçesiyle tüm ülke genelinde okul müdürlerine yönelik başlattığı soruşturma hâlâ devam ederken MEB’in okullardaki eksiklikleri gidermek için okul yöneticilerine aileleri adres göstermesi akılları karıştırdı.

İstanbul’da bir okul müdürünün Milli Eğitim Bakanı Dinçer’in “Velilerinizden para istemeyin, durumunuzu anlatın. Onlar halden anlar” dediğini aktararak para talep etmesi, okul yönetimlerini de baskı altında bıraktı.

 ‘Eğitim yılı başında kaynak aktarılmadı’

          

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin konu hakkındaki soru önergesini yanıtlayan Bakan Dinçer, Eğitim-öğretim yılının başlangıcında okullara ayrıca bir kaynak tahsisi yapılmadığını okulların gelirleri arasında okul aile birlikleri aracılığıyla toplanan “ayni, nakdi, şartlı-şartsız bağış ve yardımların” bulunduğunu ifade etti.

Öğrenci kayıt ve kabullerinde bağış alınmaması konusunda geçen yıl genelge yayımladığını anımsatan Dinçer, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı öğrenci kayıt kabullerinde ve diploma verilirken para talep edildiği ve alındığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

Dinçer, söz konusu iddialarla ilgili olarak 3 bin 738 okullun yöneticisine disiplin cezası verilmesi teklifinde bulunulduğunu belirtti. Dinçer, 1973 okulda ise soruşturma çalışmalarına devam edildiğini ifade etti.

 

 (Cumhuriyet)

http://www.haberajans.com/meb-den-para-topla-baskisi-haberi-575486.html

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

OTOYOL MAĞDURLARI

OTOYOL MAĞDURLARI Çeşmeli ile Kızkalesi arasında yapımı süren otoyol çalışması hızla ilerliyor. Tırtarlılar otoyol mağduru oldular.

UYUŞTURUCUDAN GENÇLERİMİZİ UZAK TUTALIM

UYUŞTURUCUDAN GENÇLERİMİZİ UZAK TUTALIM 21 yaşındaki 'uyuşturucu bağımlısı' bir gencin ölmeden önce anasına yazdığı son mektup:
EY BENİM GÜZEL YURTTAŞIM17 Nisan 2025

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi