gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 17  
»Bugün 1944  
»Toplam 15064383  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.138.116.20
» Bu sitemizi ziyaretiniz
TOROSLAR'DA EĞİTİM BİLGİLENDİRME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TOROSLAR'DA EĞİTİM BİLGİLENDİRME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Tarih 07 Eyl?l 2012, 10:42 Editör

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ve 2012 - 2013 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

      Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ve 2012 – 2013 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ve 2012 – 2013 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle , Toroslar Mehmet Serttaş Anadolu Lisesinde , İl Milli Eğitim Müdürü Hasan GÜL başkanlığında, Toroslar Kaymakamı Kaya ÇITAK, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Kamil ÇELEBİYILMAZ, Erol ÖZDEMİR, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YILMAZ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri,  okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu müdürlerinin katılımı ile bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

 

Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş eğitim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklâl Marşı’ndan sonra Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YILMAZ’ ın açış konuşması ile başladı. Katılımcılara hoş geldiniz dedi ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirilmesini diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan GÜL de, Toroslar İlçesinden başlayarak toplantılar düzenlediklerini, okullardaki mevcut durumlar hakkında bilgi alıp, anında müdahalede bulunabileceklerini, Mersin Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU ile yapmış oldukları toplantıda, il bazında var olan sorunlara çözüm önerileri getirildiğini belirtti. 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili bilgilendirmeler yaptı. Okullarımızın bütün fiziki imkânlarının değerlendirilerek öğrencilerin ve öğretmenlerin bundan faydalandırılması gerektiğini söyledi. Kayıt döneminde herhangi bir bağış alınmamasını söyledi. Okulların onarımları ile ilgili durumları günlük takip ettiklerini, okullar başlayıncaya kadar muhakkak bitirilmesi gerektiğini, donatım ihtiyaçlarının da okul müdürlüklerince kendilerine iletilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Toroslar Kaymakamı Kaya ÇITAK; geçmiş yıllarda okullarda yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirtti. Okullarda etkinlik takvimi, yıllık çalışma planı hazırlanmasını, okul aile birliği gelir gider cetvellerinin her ay okul internet sitesinde yayınlanmasını belirtti. İdareci ile öğretmenler arasında sorun olursa bunun başarıya engel olacağını, ayrıntıya inen idarecilerin başarılı olacağını vurguladı. Öğrenci servislerine dikkat edilmesi gerektiğini, sabıkalı kişilerle ilgili dikkatli olunması gerektiğini, sene sonunda başarılı okul müdürlerini yurt içi ve yurt dışı gezilere yollayabileceğini belirtti.  Açık okul projesinin bu yıl da devam edeceğini, okullar hayat olsun projesi ile de okulların bahçelerinin güzelleşeceğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan GÜL; okullar hayat olsun projesi hakkında her toplantıda okul müdürlerine bilgi verdiğini, kayıt döneminde para alınmaması gerektiğini, BT sınıflarının hem liselerde, hem de ilköğretimlerde zemin kata alınması gerektiğini, açık okul uygulamasının bu yıl 6, 7, 8’lerde yapılacağını söyledi. Okuma – yazma kampanyalarında büyük başarılar elde edildiğini, bu yıl da bilim kulüpleri oluşturulacağını, bu yolla okuma – yazma öğretileceğini ve hedefin 41.000 kişi olduğunu söyledi.

Toroslar Kaymakamı Kaya ÇITAK; başarılı öğretmenlerle, çocukların başarısının yükseltileceğini söyledi.

Daha sonra okul müdürleri tek tek söz alarak sorunlarını dile getirdiler ve çözüm yolları arandı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi