gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 27  
»Bugün 846  
»Toplam 15037705  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.221.85.33
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ESKİ MERSİN YENİLENİYOR

ESKİ MERSİN YENİLENİYOR

Tarih 30 Ocak 2017, 00:46 Editör

Kaderine terkedildiği için eski cazibesini kaybeden Uray ve Mücahitler Caddesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ne dâhil edildi.


ESKİ MERSİN YENİLENİYOR

 

Geçmiş dönemlerde Mersin’in merkezi konumunda bulunan ancak kaderine terkedildiği için eski cazibesini kaybeden Uray ve Mücahitler Caddesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ne dâhil edildi.

 

 

5 bin metrekare kaldırım, 2 bin ton asfalt

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan ’Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ne Uray Caddesi, Mücahitler Caddesi ile bu caddelere bağlanan ara sokaklar da dâhil edildi. Bu caddeler ve bağlı sokaklarda asfalt ve kaldırım yenileme çalışmaları başlatıldı.

 

 

Yüzde 85’i tamamlanan ve bittiği zaman Mersin çarşısını tarihi siluetine kavuşturacak olan kentsel tasarım çalışmasına Mersin’in yıllardır ihmal edilmiş ve atıl durumda olan Uray Caddesi ve Mücahitler Caddesi de dâhil edilerek caddelerin konfor ve estetiğe kavuşturulması planlandı.

 

Kentsel tasarım kapsamında, söz konusu alandaki eskiyen yağmursuyu hatları yenilenirken yıpranmış ve eskimiş olan yolların asfaltlanması ve kaldırımların doğal taşlarla yenilenmesi ile atıl durumda bulunan Mersin’in eski merkezi, yeni bir görüntüye kavuşacak.

 

 

 

Başlatılan çalışmalar kapsamında Mücahitler Caddesi ve Uray Caddesi’ne toplam 5 bin 100 metrekare kaldırım ve bordür çalışması yapılırken, 2 bin ton sıcak asfalt döküldü. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü Uray Caddesi’nde ise yenileme çalışmaları tamamlandığında Camii Şerif Mahallesi baştan sona yenilenmiş olacak.

 

“30 yıldır çivi bile çakılmamıştı”

 

28 yıldır Uray Caddesi’nde esnaflık yapan ve şimdiye kadar geçmiş yönetimler tarafından tek bir çivi bile çakılmadığını söyleyen esnaf Metin Yıldız, “Uray caddemiz yapılan çalışmalar ile çok güzel oldu. 30 yıldır bu caddeye bir çivi bile çakılmamıştı. Hiçbir faaliyet görmemiştik. Ama Burhanettin Başkanımız buraya çok güzel çalışmalar yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum, saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

 

 

Yenileme çalışmalarına dâhil edilen Sanat Sokağı’nda yapılan çalışmalar ile sokağa canlılık geldiğini söyleyen esnaf Sabahattin Parmakol da “Sanat sokağımız çok güzelleşti. Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ederiz. Sanat sokağımıza canlılık geldi. Daha da iyi olacağından eminim. Yapılan bu çalışmalardan çok memnunuz, çünkü caddenin eski halini de biliyorum ve bu çalışmalar ile sokağımız yüzde yüz yenilendi” şeklinde konuştu.

 

Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’nin tamamen bitirilmesi ile Mersin’in tarihi dokusu korunacak ve estetik bir görüntüyle kent merkezi yeniden can bulacak.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi