gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 18  
»Bugün 639  
»Toplam 14974833  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.197.251.102
» Bu sitemizi ziyaretiniz
PISA Sonuçları Hükümetin Karne Notudur

PISA Sonuçları Hükümetin Karne Notudur

Tarih 09 Aral?k 2016, 23:29 Editör

CHP Mersin İl Başkanı Özyiğit, PISA Raporu'nu 'hükümetin karnesi' olarak yorumladı.

                  “Sonuç Hükümetin Karne Notudur”

 

CHP Mersin İl Başkanı Özyiğit, PISA Raporu’nu ‘hükümetin karnesi’ olarak yorumladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Araştırması Raporu'nda Türkiye’nin son sırada yer aldığını belirterek, “Bu rapor öğrencilerimizin değil başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere hükümetin karne notudur” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, sondan ikinci sırada yer aldığımız; Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Araştırması Raporu'nu değerlendirdi. 

 

Bilim ve matematik alanında öğrencilerin seviyelerini ölçen raporda 72 ülkeden sadece Türkiye’nin Meksika ile 530 puanın altında kaldığı bilgisini paylaşan Özyiğit, “Tüm ülkeler 530 puanın üzerinde skor elde ederken, Türkiye 425 puanla sondan ikinci sırada yer aldı. Bu rapor öğrencilerimizin değil başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere hükümetin karne notudur” dedi. 

 

                                  

 

ÇOCUKLARIN YAŞAM HAKLARI DA ELLERİNDEN ALINDI

 

14 yıllık AKP iktidarın sürekli eğitim sistemi ile oynandığına dikkat çeken Özyiğit, gelinen son noktada bilimsel eğitimin ortada kaldırıldığını belirterek, şunları söyledi:

 

“Yayınlanan eğitim raporu; gelişen teknolojiler ışığında yoğun bilgi akışımı ortamında, her bireyin bilimsel düşünme kapasitesine sahip olması zorunluluğunun altını çiziyor. Oyda Türkiye’de eğitim sistemi her geçen gün bilimsellikten hızla uzaklaşıyor. Aydınlanmanın sembolü Köy Enstitülerinin kapatılması ile başlayan süreç, AKP iktidarında köy okullarının kapatılması ile devam etti. Gelinen son noktada çocuklarımız istismar edilmeye başladı. Karaman’da çocukların istismar edildiği kurum iktidar tarafından korunarak başka istismarların önünü açtı. Devlet yurdunu yıkarak, çocukları cemaatlerin kucağına iten anlayış, küçücük bedenleri Adana Aladağ’da diri diri yaktı. Bırakın çocuklarımızın bilimsel eğitim almalarını, yaşam hakları dahi ellerinden alındı.”

 

LİYAKAT YERİNE PARTİZANLIĞIN SONUCU

 

Eğitim alanında gelinen kötü tablonun liyakat yerine partizanca davranışın sonucu olduğuna vurgu yapan Özyiğit, “Okul müdürleri, liyakatsiz İmam-Hatip mezunları arasından seçiliyor. Bu not, liyakat esasını unutmanın, partizanca atama ve görevlendirme anlayışının sonucudur. Türkiye’de eğitim sistemi 2002’den bu yana alarm veriyor. Eğitim kurumunun iflas ettiği bile söylenebilir. Eğitim yöneticisi atamalarında liyakat aranmalı, partizanlıktan vazgeçilmelidir.

 

Eğitim sistemi, tutarlı ve uyumlu, Türkiye’nin ihtiyaçlarına denk düşen, laik, bilimsel, demokratik ve çoğulcu bir anlayışta olmalıdır” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi