gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 28  
»Bugün 1025  
»Toplam 14975219  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 100.25.40.11
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Başkan Türe'den Almanya'ya PKK Tepkisi

Başkan Türe'den Almanya'ya PKK Tepkisi

Tarih 02 Aral?k 2016, 08:43 Editör

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel, son gelişmeler hakkında Anamur Belediye Meclise bilgi verdi.

                    Başkan Türe'den Almanya'ya PKK Tepkisi

 

Mersin´in Anamur Belediye Meclisi, Almanya´nın Bingen Kenti ile 2011 yılında gerçekleştirdiği Kardeş Kent anlaşmasının dondurulması için ön çalışma başlattı. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel, son gelişmeler hakkında Meclise bilgi verdi.

 

 

Mersin´in Anamur Belediye Meclisi, Almanya´nın  Bingen Kenti ile 2011 yılında gerçekleştirdiği  Kardeş Kent anlaşmasının dondurulması için ön çalışma başlattı.

 

 

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel, son gelişmeler hakkında Meclise bilgi verdi. Belediye Başkanı Mehmet Türe, bunda Almanya´nın PKK´yı terör listesinden çıkarmasının etkili olduğunu söyledi. Bugün gerçekleştirilen Belediye Meclisi Ek gündem de konuyu dile getirten Belediye Başkanı Mehmet Türe; “Bizim 3 ülkede kardeş kentimiz var. Bunlardan birisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne, diğer Azerbaycan Şemkir ve son olarak da Almanya´nın Bingen Kenti.

 

 

 

Bingen kenti ile gerçekten 2010 yılından bu yana çok güzel bir diyalog geliştiriyoruz. Anlaşma kağıt üzerinde kalmadı.  Sürekli gidiş gelişler sosyal projeler yaptık. Ama son zamanlarda Almanya hükümetinin devletinin ülkemizle ilgili bir takım olumsuz politikalar izlemesi hepimizi rahatsız ediyor gerçekten soykırımın kabul edilmesi oraya kaçan teröristlere ev sahipliği yapılması ve geri verilmemesi, Alman silahlarının Türkiye´ye verilmemesi ve kullanımının yasaklanması gibi çalışmalar olduğunu duyuyoruz.  Bunun yanında en acısı PKK terör örgütünün terör örgütleri listesinden çıkarılması gibi duyumlarımız var. Tabi biz ülkemizin hassas olduğu konulara belediyelerimizde meclis üyelerimizde duyarsız kalamayız. Bizde karşılığını veririz.” Dedi. Bu tür konularda hemen karar vermemek gerektiğini ve temkinli yaklaşılması gerektiğinin de altını çizen Türe;  “Ama acele etmemek lazım radikal kararları bir anda almamak lazım İstişare yapmak lazım. Ama kesin olarak şunu söylemek lazım. Bizde bu kardeş şehir anlaşmasına son veririz. Her ne kadar yerelde belediyeler olsak da genelde Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizi ve devletimizin politikalarını desteklemek, kamuoyuna yaymak ve vatandaşa anlatmak durumundayız. Böyle bir karar olursa biz de tedbirimizi alırız. İnşallah bizim tahmin ettiğimiz gibi olmaz daha güzel olur ve biz de kardeş kent anlaşmamızı iptal etmeyiz devam eder.” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

ANAMUR

BÖLGE TARIMINI TEHTİD EDENLERİN KARŞISINDAYIZ

BÖLGE TARIMINI TEHTİD EDENLERİN KARŞISINDAYIZ Anamur Ziraat Odası Başkanlığı muhtarlar ve halkla bir araya gelerek kamuoyunu bir bildiri yayınlayarak aydınlattı....

İYİ PARTİ 81 İL VE İLÇELERDE KENDİ ADAYLARI VE LOĞOSU İLE MAHALLİ SEÇİMLERE KATILACAK

İYİ PARTİ 81 İL VE İLÇELERDE KENDİ ADAYLARI VE LOĞOSU İLE MAHALLİ SEÇİMLERE KATILACAK İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER öncülüğünde toplanan GİK toplantısında bir dizi kararlar alındı.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi