gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 300  
»Toplam 15035543  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.222.119.148
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Bu Ülkücülerden Korkulur, Azizim!

Bu Ülkücülerden Korkulur, Azizim!

Tarih 20 Haziran 2016, 22:25 Editör

Kamuoyundaki algıya bakarsanız, içinde en az "demokrasi" barındıran parti MHP'dir. Önyargı sahipleri partiyi, âdeta, bir askerî birlik zanneder.

                      Bu Ülkücülerden Korkulur, Azizim!

 

Kamuoyundaki algıya bakarsanız, içinde en az “demokrasi” barındıran parti MHP’dir. Önyargı sahipleri partiyi, âdeta, bir askerî birlik zanneder. Emirler tepeden verilir, hiç kimsenin söz hakkı yoktur ve herkes “başbuğ”un buyruklarını uygular.

 

Milliyetçi Hareket Partisi, bir Nazi partisi, bir Hitler partisi olmadığını dünya-âleme ispat etti. Öyle bir ispat ki örneği Türk siyasî tarihinde olmadığı gibi, dünya siyasî tarihinde de zor bulunur.

 

MHP’nin “büyük kongre”si, yani ülkenin her yerindeki temsilcileri, önlerine konan akıl almaz engelleri aşarak partinin kaderine hâkim oldular. Parti yönetimini değiştirecek adımları attılar.

 

Bu, hakikaten dünya siyasî tarihine geçecek bir olaydır. Bu, bütün diğer partilere örnek olacak bir olaydır. 71 yıllık çok partili demokrasimizde bir dönüm noktasıdır. Bundan böyle, partilerde “lider sultası” kolay kolay kurulamayacak, var olanlar da yıkılacaktır.

 

Zaten, başka türlüsü de beklenemezdi… 71 yıllık bir demokrasi birikimi geriye götürülemez, demokrasinin daima gelişmesi, ileri gitmesi beklenir ve gerekir. Demokrasinin geliştirilmesinde, 71 yılın en uzun adımını, kendilerini tanımayanların hiç beklemediği bir şekilde Ülkücüler attı.

 

 

 

Kongreyi takip eden Yavuz Selim Demirağ, “Delilerin devrimi” demiş. Tam oturmuş. Evet, “Delilerin devrimi”… Devrimciliğe karşı oldukları zannedilen “deliler”in devrimi… Bu deliliğin nasıl büyük ve yapıcı bir enerji olduğunu bilmek için o “deliler”i tanımak lâzım. Vatanı, milleti, bayrağı, ezanı, maziyi, hatta demokrasiyi karşılıksız sevmenin deliliği… Demokrasiye sahip çıkmanın kararlılığı…

 

Ülkücülerin bu sevdasından,

 

Bu kararlılığından korkulmaz mı?

 

Korkuyorlar, tir tir titriyorlar…

 

x   x   x

 

İyi ki varsınız…

 

Olumlu manâ da sizden korkulur!

 

Bu ülkenin kaderine ancak siz sahip çıkar, yanlış hesapları ancak siz düzeltir, oyunları ancak sizin sevdanız ve kararlılığınız bozar.

 

Ülkedeki eksik demokrasiyi de ancak siz tamamlayabilirsiniz. Engelleri aştınız, demokratlara çok geniş bir yol, bir “ana” yol, bir “çevre yolu” açtınız.

 

Kutluyorum sizi…

 

Seviyorum Ülkücüleri…

x   x   x

 

Faydalı Bilgiler: Anadoluculuk

 

Anadoluculuk, hem bir ilimcilik hem kalkınmacılık hem ahlâkçılık ve maneviyatçılık hem de felsefî anlamda Türk hümanizmasını gerçekleştirecek bir ideoloji ve toplumsal harekettir. Burada yeni tarz bir milliyetçilik savunulmaktadır. İlk Anadoluculuk hareketi 1923-1925 arasında Mükremin Halil Yinanç ve onun çıkardığı Anadolu dergisi etrafında oluşmuştur. (AÖF, Türk Siyasal Hayatı, S.125)

 

Yorum-Analiz: İsmail Hakkı CENGİZ

hacengiz@gmail.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

YORUM-ANALİZ

GÖÇERLİKTE KADIN OLMAK

GÖÇERLİKTE KADIN OLMAK Araştırmacı Yazar Zeki Oğuz gitti, gördü, inceledi, gözlemledi ve yazdı.

EN KALİTELİ PETROLE SAHİP LİBYA'DA TERÖRİSTLER LİDERİ HAFTER KİMDİR?

EN KALİTELİ PETROLE SAHİP LİBYA'DA TERÖRİSTLER LİDERİ HAFTER KİMDİR? Libya'nın doğusunda ama dünyanın en temiz/en kaliteli petrolünün bulunduğu bölgede silahlı güçlerin lideri Haft...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi