gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 9  
»Bugün 105  
»Toplam 15035348  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.226.226.169
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur'da AKP Grubu Meclis Toplantısını Terk Etti

Anamur'da AKP Grubu Meclis Toplantısını Terk Etti

Tarih 02 Haziran 2016, 01:44 Editör

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin haziran ayı belediye meclis toplantısında hükümetin Anamur'daki yatırımlarını sordu.

Anamur’da AKP Grubu Meclis Toplantısını Terk Etti

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin haziran ayı belediye meclis toplantısında hükümetin Anamur’daki yatırımları ve Anamur’un acil ihtiyacı olan projelerinin durumunu gündeme getirmesiyle tansiyon yükseldi ve AKP grubu toplantıyı terk etti.

 

 

Haziran ayı toplantısının sonunda dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Sizler zaman zaman benden belediyenin çalışmaları ve projeleri ile ilgili bilgi istiyorsunuz. Bunlara sözlü yada yazılı cevap veriyorum. Bugün ben de AK Parti’li meclis üyelerimizin yazılı olarak yanıtlamasını isteyerek hükümetin Anamur’daki yatırımları ve söz verdiği projelerin durumunu sormak istiyorum, biliyorsunuz bunlar Anamur’un acil ihtiyaçları” dedi.

 

 

 

Başkan Türe, slayt eşliğinde sorularını yöneltmeye başladığında AKP grubundan Meclis Üyesi Yılmaz Bulut, cevap vermek istedi. Bulut neden yazılı olarak vereceğiz, sizin bizden bilgi talep etme hakkınız yok dedi. Başkan Türe ise sizden bunları Anamurlular adına talep ediyorum dedi.

 

Bulut’un konuşma ısrarı üzerine ise Başkan Türe “Sorularımı bitirene kadar size söz hakkı vermiyorum” deyince, Bulut’un ‘Haydi arkadaşlar sizden rica ediyorum, toplantıyı terk ediyoruz’ sözüyle Bulut ve diğer AKP’li üyeler salonu terk etti.

 

AKP grubunun soracağa sorulara verecek cevabı olmadığı için salonu terk ettiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Onlar toplantıyı terk etse de ben Anamur Halkı adına sorularımı soracağım ve cevaplarını bekleyeceğim, bunlar Anamur’un çözüm bekleyen acil sorunları” diyerek şu soruları yöneltti:

 

 

 

“Şu sorularıma yanıt istiyorum. Mamure Kalesi’nin restorasyonu neden bitmiyor?

 

Hastane inşaatı ne zaman bitecek ve doktor sorunu nasıl çözülecek?

 

Stadyumun tadilatı için verilen söz neden tutulmuyor?

 

Yeni liman ne zaman yapılacak ve gümrük kapısı ne zaman açılacak?

 

Anamurium Antik Kenti için söz verilen düzenlemeler neden yapılmıyor?

 

Anamur-Gazipaşa ve Anamur-Mersin yolu ne zaman bitirilecek?

 

Dragon Çayı ve Sultan Suyu’nun ıslahı neden yapılmıyor?

 

Radar komutanlığının boşalttığı tesisin durumu ne olacak?

 

Toki ve Cezaevi ile Ormancık, Sarıağaç ve Akine köylerinin arıtma sorunu neden çözülmüyor? Bu köylerde yaşayan vatandaşlara söz verilen arsalar neden verilmiyor?

 

D-400’de kapatılan kavşakların açılması için yaptığımız başvuru neden değerlendirilmiyor?

 

Şehrin ışıklandırma sorunu neden çözülmüyor?

 

Dragon ve Alaköprü arasında 5 mahalle bulunmasına rağmen bu bölgeye 3. köprü neden yapılmıyor?

 

Kıbrıs suyunun son durumu nedir? Bu sudan Anamur’a pay verilecek mi?

 

Kapalı Devre Sulama Sistemi Projesi ne aşamadadır?

 

İmamsız camilere neden imam ataması yapılmıyor?

 

Kültür Merkezi neden bakımsız?”

 

Başkan Türe Köylere Sıcak Asfalt İçin İller Bankası’ndan Çekilecek Olan Kredi Vizesi İstedi.

 

Toplantıda tüm köylerde sıcak asfalt ve parke işi ile araç alımında kullanılmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye İller Bankası’ndan 5 milyon lira tutarında kredi kullanmak üzere yetki verilmesi konusu da görüşüldü.

 

 

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe İller Bankası’ndan çekilen eski kredilerin tamamının ödendiğini 70 bin TL borç kaldığını, Pazaryeri ve benzeri projelerin para biriktirerek değil kredi çekilerek Anamur’a kazandırıldığını belirtti ve kredi ile köylerimiz de sıcak asfalt ile tanışacak, ücra köylerimizde vatandaşımız hasta olan eşini yol olmadığı için evine sırtında taşıyor, onları bu eziyetten bir an önce kurtaracak, araç ve iş makineleri alınacak’ dedi.

 

Başkan Türe kredinin İller Bankası denetmenlerince Belediye bütçesinde yapılacak mali incelemeler sonrası verildiğini ve aylık gelirden %12 kesinti ile geri tahsil edildiğini ve şuan belediyenin bu krediyi geri ödeyecek gücü olduğunu ifade etti.

 

Oylama, cuma günü yapılacak birleşime ertelendi.

 

Yeni parklara Anamurlu Şehitlerin isimlerinin verilmesinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, diğer gündem maddeleri de ilgili komisyonlara havale edildi.

 

Banklara Caddesi’nin ismi AKP’li Yılmaz Bulut’un red oyuna karşılık diğer meclis üyelerinin kabul oyu ile tarihi Muşurup Suyu’ndan ad alarak Muşurup Sanat Sokağı olarak değiştirildi.

 

Ülkücü Şehit Lütfi Özdemir’in ismi oy çokluğu ile Kalınören Spor Kompleksi’ne verildi.

 

Lütfi Özdemir’in hayatı;

 

Lütfi ÖZDEMİR, 1954 yılında Anamur ilçesi, Kalınören Mahallesinde dünyaya geldi.

 

İlkokul ortaokul ve lise tahsilini Anamur da tamamlamıştır. Başarılı geçen bu yılların ardından Ankara Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünü kazanarak öğrenim hayatına devam etti.

 

Gençlik dönemlerinde futbolla yakından ilgileniyordu. Anamur spor forması altında oynayan Lütfi ÖZDEMİR Üniversite yıllarında Tekvando sporu yapmaya başlamıştır.

 

Spora olan ilgisi sayesinde 1978 yılında Anamur Kültür İhtisas Spor Kulübünü Mart-1979'da kurdu ve başkanı idi.

 

Tiyatro ve Halk Dansları Gruplarında yer aldı, Gitar çalıyor ve müzikle ilgileniyordu.

 

1979 yılı Mayıs ayının 15’inde kalmakta olduğu Ankara-Etlik, Piyangotepe/Polisevleri semtinde, arkadaşlarıyla birlikte mezuniyet için gayret ettiği sınav döneminde, ders çalışırken evin penceresinden otomatik silahlarla ateş açan Devrimci Kürt Halk Cephesi Militanlarınca Şehit edilmiştir.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi