gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 22  
»Bugün 383  
»Toplam 15044575  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.36.141
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MHP YARGI SÜRECİNİN OLASI SONUÇLARI

MHP YARGI SÜRECİNİN OLASI SONUÇLARI

Tarih 25 May?s 2016, 00:11 Editör

Ya şimdi ne oldu? Yargıtay kararını verdi. Kurultay yapılacak dedi. Hem de nasıl bir karar? Oy birliği ile alınan bir karar. 543 delegenin iradesini onaylayan bir karar. Cin seddinin geçileceğinin kararı.

            MHP YARGI SÜRECİNİN OLASI SONUÇLARI

 

MHP’den 543 delege imza toplayarak tüzük kurultayı yapılması için başvurdu. MHP Genel Merkezi ise kurultayın 2018 yılında yapılacağını ve uzun bir süreç  olacağını, mahkeme yolu açık diyerek ilan etti.

 

MHP içinde Genel Merkezi başarısız bulanlar Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de MHP'yi kurultaya götürecek 3 kişilik bir çağrı heyetinin görevlendirilmesine de karar verdi.

 

MHP’nin Genel Merkezi ise gidip yerel mahallerden Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri'nden ihtiyati tedbir kararı aldırttı.

 

Tüzük kurultayı isteyenler Tosya kararına itiraz edip bu kararı kaldırttı. Gemerek kararına itiraz ise bir türlü sonuçlanmadı. Bu itirazın sonucunun verilmesi için Yargıtay kararı beklenmeye başlandı.

 

Yargıtay süreci devam ederken 25. İcra Müdürlüğü "Gemerek kararı geçerlidir" dedi. Mahkeme kararını dinlemeyen bir icra müdürlüğü ile tanışılmış oldu.  Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yapılarak 25. İcra Müdürlüğü'nün kararına itiraz yaptı. Mahkeme itirazı kabul etti.

 

Bu kararın arkasından Gemerek Mahkemesi yeniden tedbir kararı alarak süreci kesintiye uğrattı.

 

Kurultay isteyenler 15 Mayıs'ta kurultayın yapılacağı otelin önününe gitti. Ancak Ankara Valiliğince kongrenin önü tomalarla, barikatlarla, sedlerle kesildi, kurultayın yapılamayacağını belirterek toplanan muhaliflere izin vermedi. Cin Seddi geçilemedi.

 

Ya şimdi ne oldu? Yargıtay kararını verdi. Kurultay yapılacak dedi. Hem de nasıl bir karar? Oy birliği ile alınan bir karar. 543 delegenin iradesini onaylayan bir karar. Cin seddinin geçileceğinin kararı.

 

Sonra ne oldu? Sayın Bahçeli tereddütler uyandıran bir atak yaptı. Bu atak neydi? Semih Yalçın’ın  “Yargıtayın kararına saygılıyız diyerek kongre kararı alındığını ve 26 Haziranla-10 Temmuz tarihlerinin birinde kongrenin yapılabileceğini” belirtmesiydi. Oysa bu karar Yargıtay’ın kararına saygı yerine  kararı yok saymaktan başka bir şey değildi.

 

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuru sonucunda alınan kararda ne yapılmıştı? Mahkeme MHP'yi kurultaya götürecek 3 kişilik bir çağrı heyetinin görevlendirilmesine de karar vermiş ve yetkilendirmişti. Yargıtay ne yaptı? Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kurultayın toplanma kararının yanı sıra almış olduğu çağrı heyetini yetkilendirme kararını da onadı. Yani MHP’yi kongreye götürecek çağrı heyetine yetki sizin dedi. MHP Genel merkezinin almış olduğu bu kararla ne yapılmış oldu? Yargıtay kararı pay-pass edilmeye çalışıldı. Güya içinde  genel başkanlık seçiminin de olacağı kongre yapılacakmış... MHP Genel Merkezi şu an itibari ile Yargıtay kararından dolayı böyle bir karar verebilme yetkisine sahip midir? Yoksa çağrı heyeti mi buna yetkilidir?  Bunu sorgulamak gerekir.

 

Tüzüğün 63. Maddesi ne diyor? “Olağanüstü kongrelerde genel başkanlık seçimi yapılamaz.” Yani öncelik tüzükteki maddenin değiştirilmesi için tüzük kurultayının toplanmasıdır.

 

Şu andaki durum nedir? 2018’de kongre normal olarak yapılacak diyen MHP Genel Merkezi, kongre kararı alarak genel başkanlık seçiminin de yapılacağı olaganüstü kongre kararını nasıl almıştır? Yetki kendilerinde değildir. Kongreyi toplama yetkisi mahkemenin verdiği karara göre çağrı heyetinindir.

 

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bir açıklama yaparak şöyle dedi: "Yargıtay yani temyiz mahkemesi, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin vermiş olduğu, MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesiyle ilgili kararı onaylamıştır. Başlangıçtan beri hitap ettiğimiz ve sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli'nin sıklıkla söylediği gibi, MHP yargı kararlarına saygılıdır. Aynen Yargıtay'ın verdiği bu kararı da parti olarak saygıyla karşıladığımızı evvel emirde ifade etmek isterim. Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak, sayın genel başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle, 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Bunun için salon da kiralanmıştır."

 

Semih Yalçın’ın son cümlesine dikkat ediniz. Ne diyor? “Olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır.”

 

İşte dananın kuyruğunun kopacağı yer burasıdır.

 

Olaganüstü kongre kararında tüzük gereğince genel başkanlık seçimi yapılamayacağından, yapılan bir seçim ve kongre hukuksuz olacaktır. Tüzüğe rağmen hukuksuz kongre olur mu?

 

Yarın bir delege veya genel merkez yetkilisi veya MHP'li birisi dava açarak kongre sürecini hukuksuz  olduğunu iddia edebilecektir. Gemerek ve Tosya Mahkemeleri yine MHP kurultayı için kararlar verebilecek, süreç arap saçına döndürülebilecektir.

 

Gerçek ülkücüler süreci izlemektedir. Yapılan hukuksuzluğu ve yanlışları kimse gözden kaçıramaz. İnsanların aptal olduğu dönemler geçmiştir.  Ülkücüler bu toplumun akıllı insanlarıdır. Neyin ne anlama geldiğini anlayabilirler...

 

Gerisi lafı güzaftır.

 

www.gazetaanamur.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

YORUM-ANALİZ

GÖÇERLİKTE KADIN OLMAK

GÖÇERLİKTE KADIN OLMAK Araştırmacı Yazar Zeki Oğuz gitti, gördü, inceledi, gözlemledi ve yazdı.

EN KALİTELİ PETROLE SAHİP LİBYA'DA TERÖRİSTLER LİDERİ HAFTER KİMDİR?

EN KALİTELİ PETROLE SAHİP LİBYA'DA TERÖRİSTLER LİDERİ HAFTER KİMDİR? Libya'nın doğusunda ama dünyanın en temiz/en kaliteli petrolünün bulunduğu bölgede silahlı güçlerin lideri Haft...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi