gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 17  
»Bugün 1080  
»Toplam 15036323  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.118.137.243
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Helikopterimiz Rus Füzesiyle Mi Düşürüldü?

Helikopterimiz Rus Füzesiyle Mi Düşürüldü?

Tarih 21 May?s 2016, 16:20 Editör

Rus uçağının düşürüldüğü günlerde, Rusya'nın "bir şekilde misilleme yapacağı" da yazılıp, söylendi.

                     Helikopterimiz Rus Füzesiyle Mi Düşürüldü?

 

Çukurca’da bir helikopterimizin düştüğünü Genelkurmay Başkanlığı şöyle duyurmuştu: “13 Mayıs 2016 Cuma günü, 04.50 sularında, Hakkâri Çukurca’da teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.” (Milliyet,13.05.2016)

 

Açıklamada dikkat çekici nokta, helikopterin “teknik bir arızadan kaynaklanan kaza” sonucu düştüğünün “değerlendirilmesi”ydi.

 

Hadiseden 6 gün sonra, 19 Mayıs’ta, Genelkurmay Başkanlığı yeni bir açıklama yaptı: O açıklama da şöyle: “Helikopterler görevlerini icra ederken; bir helikopterin, terörist unsurların yerden açtığı ateş sonucu muhtemelen yerden havaya atılan ve cinsi henüz belirlenemeyen, füze olabileceği değerlendirilen bir hava savunma silahı ile vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varılmıştır.” (Milliyet,19.05.2016)

 

Bu iki açıklamayı birlikte okuyunca, insanın aklına sorular üşüşüyor: Son model bir Kobra tipi helikopterin düşüş sebebi daha ilk andan itibaren anlaşılamaz mı? Vurulan bir helikopterde, mermiden kaynaklanan bir iz, bir hasar oluşmaz mı? İlk açıklamada “kaza”  olarak değerlendirilmesinin sebebi nedir?

 

x   x   x

 

Asıl soru daha derin: O füze Rus füzesi mi?

 

Genelkurmay’ın son açıklamasını 19 Mayıs akşamı ekranlarından duyuran kanallar, haberi yukarıdaki resim, daha doğrusu resmin alındığı video eşliğinde verdiler. O video, 6 Aralık 2015 tarihinde, Boğazlardan geçen Rus gemisi ve onun güvertesindeki roketatarla nişan alan Rus askerini gösteriyordu.

 

Rus uçağını düşürdüğümüz 24 Kasım’dan sadece 12 gün sonraki görüntü. O görüntüler, “Rusya’nın gözdağı verdiği” yorumları arasında yayınlanmıştı.

 

Öte yandan, Rus uçağının düşürüldüğü günlerde, Rusya’nın “bir şekilde misilleme yapacağı” da yazılıp, söylendi.

 

Genelkurmay, son açıklamasında ne diyor: “Yerden havaya atılan füze”!

 

İşte size, TV kanallarının da dikkat çektiği, “yerden havaya atılan füze”nin resmi!

 

Elbette bu füzeyi Rusya kullanmadı ama uçağı düşürüldükten sonra, PKK’ya biraz daha yaklaştığı sır değil. O yakınlaşma çerçevesinde, o “etkili” silahları terör örgütüne göndermesi ve onu kullanacaklara eğitim vermiş olması da kuvvetle muhtemel!

 

 

Yıllardan beri dikkat çektiğimiz bir husus var: Türkiye, sadece bir terör örgütüyle mücadele etmiyor, arkasında ABD var diyoruz. Şimdi, onun yanına bir de Rusya katıldı.

 

x   x   x

 

Hiç böyle bir dönem yaşamamıştık.

 

PKK’nın saldırılarını başlattığı 15 Ağustos 1984’ten beri hadiseleri yakından takip ediyorum. 32 sene geçti. Çok yoğun çatışmalı, kitlesel şehitlerin geldiği dönemler oldu. Fakat o dönemlerde bile bir hadise olur, birkaç gün, birkaç hafta ses gelmezdi. Şimdi öyle değil, 10 aydır hiç aralıksız, bazı günler kitlesel şehitler geliyor. Bunun sebebi, terör örgütünün sırtını artık bir değil de iki “büyük güç”e birden dayaması olabilir mi?

 

Olabilir de ne yapmak lâzım?

 

Bir çare söyleyebilir, biraz çözüm üretebilir misiniz?

 

İsmail Hakkı Cengiz

hacengiz@gmail.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

YORUM-ANALİZ

GÖÇERLİKTE KADIN OLMAK

GÖÇERLİKTE KADIN OLMAK Araştırmacı Yazar Zeki Oğuz gitti, gördü, inceledi, gözlemledi ve yazdı.

EN KALİTELİ PETROLE SAHİP LİBYA'DA TERÖRİSTLER LİDERİ HAFTER KİMDİR?

EN KALİTELİ PETROLE SAHİP LİBYA'DA TERÖRİSTLER LİDERİ HAFTER KİMDİR? Libya'nın doğusunda ama dünyanın en temiz/en kaliteli petrolünün bulunduğu bölgede silahlı güçlerin lideri Haft...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi