gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 31  
»Bugün 184  
»Toplam 15044376  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.128.205.109
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Kocamaz'dan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması

Kocamaz'dan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması

Tarih 19 May?s 2016, 09:32 Editör

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Kocamaz’dan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yayınladığı Mesajda, milli mücadeleye ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919 tarihine dikkat çekti. Kocamaz: “Millet olarak uzun ve zorlu tarihimiz içinde pek çok önemli mücadele ve zaferimiz vardır. Ancak, bunlar arasında çok ayrı ve anlamlı olan bir başlangıç adımı vardır ki, bu günün mana ve öneminin iyi kavranması gerekmektedir. İşte bu gün özgürlük ve bağımsızlık gibi, varlıkla yokluk gibi çok önemli ve hayati bir dönüm noktasını ifade eden 19 Mayıs 1919 günüdür. Bu büyük günün, milli mücadelemizin başlangıcının 97. yıl dönümü ve Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.

19 Mayıs tarihinin, Türk Milleti’nin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıç, fikir ve karar sahibi Atatürk’ün milli mücadele hedefine giden yoldaki ilk adım, Türk Milleti’nin geleceğine, çağın akışına yön ve şekil veren tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Kocamaz: “19 Mayıs’ta istilacılara karşı alevlenmeye başlayan milli bilinç, kısa süre içinde bütün Anadolu’ya yayılmış, milli mücadele harekatı aşama aşama gelişmiş, bağımsızlık ve hürriyet meşalemizin sönmeyeceği, söndürülemeyeceği ilan edilirken, takip eden süreçte Türklüğün tarihine altın harflerle geçen bir destan yazılarak, hem yeni bir devletin kuruluşu hem de bu yeni devletin dinamikleri, öncelikleri, hedefleri ve nitelikleri ortaya konmuştur” ifadelerini kullandı.

Türk Gençlerine de seslenen Başkan Kocamaz, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Sevgili gençler, hedefimiz, büyük ve güçlü Türkiye’ye ulaşmak, Cumhuriyet ile demokrasiyi, devlet ile toplumu daha fazla kucaklaştırmaktır. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne lider ülke olarak kavuşmaktır. Bütün bunları yaparken, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmamak, milli hasletimiz olan yardımlaşma ve dayanışma anlayışımızı diri tutmak, her türlü kamplaşmalara, toplumsal huzur ve refahı tehlikeye atacak, bizi üzüp, düşmanlarımızı sevindirecek kavgalara, atışmalara fırsat vermemek şarttır. Unutmayınız ki, hepiniz Türkiye’nin yönetiminde, ekonomisinde, sosyal, kültür, spor ve sanat hayatında söz sahibi olacaksınız. Bunun içindir ki erdemli, ilkeli yaşamak, ülke ve millet sevgisini her zaman önde tutmak durumundasınız. 19 Mayıs 1919’un 97. yıl dönümünde, aziz vatandaşlarımın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, kutsal vatanımızı muhteşem bir mücadele sonucunda istilacılardan kurtararak bizlere emanet eden Büyük Atatürk’ü, dava ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi